to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Π. Ρουμελιώτης: Η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να διαπραγματευτεί το θέμα του χρέους. Δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος δύο φορές

«Οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα ρευστότητας» δήλωσε με απόλυτη σαφήνεια ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης προσθέτοντας ότι ούτε υπάρχουν αναλήψεις σε τέτοια επίπεδα που να δημιουργούν ανησυχία στον τομέα αυτό.


Με παρόμοιο ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο ο Π. Ρουμελιώτης στην πρωινή εκπομπή του Mega απέδωσε ευθύνες τόσο στις ελληνικές κυβερνήσεις που δεν έθεσαν το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους όταν έπρεπε όσο και στους δανειστές που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως μια «ειδική περίπτωση».

Να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για το χρέος. Να μην κάνουμε το ίδιο λάθος δύο φορές.

Συγκεκριμένα αναφορικά με το χρέος τόνισε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να διαπραγματευτεί το θέμα του χρέους. «Δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος δύο φορές. Το πρώτο λάθος ήταν το Φεβρουάριο του 2010 που έπρεπε να ζητήσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους, δεν την ζητήσαμε με το φόβο ότι η Γερμανία θα μας πετάξει έξω από την Ευρωζώνη τότε που δεν υπήρχαν μηχανισμοί προστασίας της Ευρωζώνης. Βλέπετε ότι μόνο με μια δήλωση της Μέρκελ για δήθεν θέμα Grexit πως συμπεριφέρθηκαν οι αγορές και πως τα μάζεψε η κ. Μέρκελ και τα πήρε πίσω στη συνέχεια.»

«Πιστεύω ότι εφόσον η βούληση της Ευρώπης είναι η Ελλάδα να παραμείνει μέσα στην Ευρωζώνη όπως δηλώθηκε θα πρέπει να διαπραγματευτούν με βάση τις δεσμεύσεις τους.» με δεδομένο ότι «η Ελλάδα έχει κάνει τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρωζώνη. Γιατί πρέπει εμείς να είμαστε μια ειδική περίπτωση;»

«Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν μας οδήγησαν σε μια απίστευτη ύφεση που ούτε η Αμερική το 1929 – 33 δεν είχε τέτοια ύφεση και ανεργία. Δεν υπάρχουν ευθύνες ; Δεν είναι υπεύθυνοι και οι εταίροι μας σε αυτό; Δεν πρέπει να δουν τις δεσμεύσεις τους;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)