to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:21 | 24.10.2016

Πολιτική

Π. Ρήγας: To τοπίο στην οικονομία έχει αρχίσει να σταθεροποιείται (βίντεο)

To τοπίο στην οικονομία έχει αρχίσει να σταθεροποιείται, η ανεργία έχει παρουσιάσει μικρή μείωση και το φορολογικό είναι σταθεροποιήμενο, δίνοντας σήμα σταθερότητας για τους επενδυτές δήλωσε ο επανεκλεγείς γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας. Σημείωσε πως όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και για το θέμα τους χρέους, στόχος είναι να μειωθεί η φορολογία.


Ο Παναγιώτης Ρήγας εκτίμησε ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα «κερδίσει και αυτή τη μάχη, όπως έχει και στο παρελθόν». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως «και στο μεσοπρόθεσμο θα υπάρχει ρύθμιση για το χρέος». Απαντώντας σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση θα υπογράψει ξεχωριστή συμφωνία με το ΔΝΤ είπε ότι τα όργανα θα αποφασίσουν συλλογικά.

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δε θα δεχθεί επιπλέον απορρύθμιση στις εργασιακές σχέσεις και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι υιοθετεί πλήρως τις θέσεις του ΔΝΤ για περικοπές.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση προσώπων που προέρχονται από άλλους χώρους, ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι η δημιουργία ενός πολιτικού και κοινωνικού μετώπου απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, στο οποίο μπορεί να συμμετέχουν πρόσωπα από την ευρεία δεξιά έως την ευρεία αριστερά.

Η Πολιτική Γραμματεία είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος είμαστε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που περιλαμβάνει τη διαχείριση της οικονομική κρίσης και του προσφυγικού, οπότε χρειάζεται οι πολιτικές αποφάσεις να είναι σε ένα ενιαίο κέντρο. Η Π.Γ. θα καθορίζει τη στρατηγική, πολιτική γραμμή και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του κόμματος.

Στόχος είναι να αυξήσουμε τη συλλογική λειτουργία και την αποτελεσματικότητα υπογράμμισε ο κ. Ρήγας προσθέτοντας ότι  «τα υπουργεία δεν είναι βιλαέτια κάποιων, όπως ίσχυε παλιότερα».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη μη συμμετοχή κάποιων υπουργών στην Π.Γ., τόνισε ότι όλοι είναι ισχυρότατα στελέχη που έχουν συνεισφέρει πάρα πολλά στα όργανα του κόμματος, ενώ αναφέρθηκε στο θέμα της ποσόστωσης φύλου που λειτουργεί στο κόμμα, ώστε να διασφαλίζεται η εκλογή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Είναι λογικό κάποιοι να μείνουν απ’ έξω. «Δεν αποτελεί κάποιο μήνυμα αυτό» σημείωσε ο κ. Ρήγας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)