to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:00 | 26.06.2020

Πολιτική

Π. Ρήγας: Σωστή κίνηση η επικοινωνία Μητσοτάκη & Ερντογάν μετά τις παλινωδίες της ΝΔ (ηχητικό)

Όπως επισήμανε ο Πάνος Ρήγας με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία την οποία είχαν σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πως ανεξάρτητα των όποιων προβλημάτων πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας και δεν πρέπει να μένουμε έξω από τις συζητήσεις ανεξάρτητα των όποιων μεγάλων διαφορών υπάρχουν.


Η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει ξεφύγει σε πολύ μεγάλο βαθμό με την επιθετικότητα της και ρητορικά και πρακτικά τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Παναγιώτης Ρήγας, που είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και εξήγησε ότι η στρατηγική της γειτονικής χώρας είναι διαχρονική, δεν αλλάζει γι’ αυτό και προβλέψιμη.

Στον Χρυσόστομο Λουκά ο κ. Ρήγας τόνισε με αφορμή τη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία την οποία είχαν νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πως ανεξάρτητα των όποιων προβλημάτων πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας και δεν πρέπει να μένουμε έξω από τις συζητήσεις ανεξάρτητα των όποιων μεγάλων διαφορών υπάρχουν.

Η στρατηγική των επαφών είναι απαραίτητη όταν έχεις διαφορές όχι όταν είσαι σε μια πολύ καλή και ευχάριστη σχέση με τους γείτονες σου, σημείωσε ο κ. Ρήγας.

Το τηλεφώνημα αυτό συνδέεται και με τη γερμανική προεδρία τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η κα Μέρκελ δεν θα ήθελε να υπάρχει ένταση στην περιοχή, και εξήγησε ότι κατά την άποψη του υπήρξε ορθή παραίνεση εντούτοις δεν θα πρέπει να μείνει μόνο σε χαμηλού επιπέδου θέματα η συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών.

Πρέπει να ξεκαθαριστούν και να ανοίξει μια συζήτηση για όλα αυτά που κάνει η Τουρκία και να αξιοποιηθεί η γερμανική προεδρία ώστε η γειτονική χώρα να είναι συμβατή με το Δίκαιο της θάλασσας με τους όρους καλής γειτονίας και να επιβληθούν κυρώσεις αν οδηγεί τα πράγματα αλλού.

Είναι σωστή η κίνηση μετά τις παλινωδίες της κυβέρνησης τόνισε αναφορικά με το αλαλούμ που εκφράστηκαν από στελέχη της ΝΔ την προηγούμενη περίοδο  καθώς η στάση της δεν είχε αρχή, μέση και τέλος.

Ο κ. Ρήγας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό των ΗΠΑ με τη NOVARTIS επισήμανε ότι τεκμηριώνει το τεράστιο σκάνδαλο και αποδεικνύει ότι είναι υπαρκτό και το τι έκανε η φαρμακοβιομηχανία στην Ελλάδα με «κυβερνητικούς αξιωματούχους» και είναι βέβαιο ότι υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες.

Μάλιστα επισήμανε ότι η ΝΔ έστειλε ολόκληρη παραδικαστική διαδικασία για να ξεχάσει τις συνέπειες του σκανδάλου στην ελληνική οικονομία και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί με την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Η ΝΔ δεν απαντάει ούτε για τον χρηματισμό της κας Ράικου καθώς τα χρήματα, όπως έχει δημοσιευτεί, τα έπαιρνε ο σύζυγος της από τη NOVARTIS, ο οποίος πλέον δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ένα απλός μάρτυρας καθώς είχε λόγους να ψεύδεται.

Φυσικά ένα ακόμα ζήτημα, όπως είπε ο κ. Ρήγας, είναι τα χρήματα που δόθηκαν στον Σταύρο Παπασταύρου, στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά και ενδεχομένως πήγαν στη ΝΔ. Και για όλα αυτά δεν έχει απαντήσει η πρώην πρωθυπουργός ο οποίος κρύβεται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)