to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:44 | 18.07.2018

Πολιτική

Π. Ρήγας: Όσα κάποιοι αποκαλούν «προεκλογική παροχολογία» είναι η πραγματικότητα της επόμενης μέρας (βίντεο)

«Τα μέτρα για το 2019 και το 2020 συμφωνήθηκαν σε πολύ διαφορετικές συνθήκες από τις σημερινές, γι’ αυτό και μπορούν να συζητηθούν εκ νέου με τους θεσμούς. Η θετική δημοσιονομική πορεία της χώρας αποτελεί προφανώς ένα εξαιρετικά ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί».


«Τα μέτρα για το 2019 και το 2020 συμφωνήθηκαν σε πολύ διαφορετικές συνθήκες από τις σημερινές, γι’ αυτό και μπορούν να συζητηθούν εκ νέου με τους θεσμούς. Η θετική δημοσιονομική πορεία της χώρας αποτελεί προφανώς ένα εξαιρετικά ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί», σημείωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής το ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την Άννα Μπουσδούκου, και τόνισε: «Δεν πρόκειται για ‘προεκλογική παροχολογία’ όπως λένε κάποιοι, αλλά για την πραγματικότητα της επόμενης μέρας, με τη χώρα να στέκεται στα πόδια της, σε συνθήκες βιώσιμης οικονομίας».

Για την άρνηση της Τουρκίας να  απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, είπε:

Δυστυχώς η  Τουρκία διαμορφώνει ένα τοπίο που δεν βοηθάει την ειρηνική συνύπαρξη στην περιοχή και τραβάει στα άκρα ένα ζήτημα που θα μπορούσε να έχει λυθεί από την πρώτη στιγμή. Ο Έλληνας ΠΘ ήταν πολύ αυστηρός σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα στη συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν και του ζήτησε το αυτονόητο: να απαγγελθούν συγκεκριμένες κατηγορίες .  Ο κ. Ερντογάν δεν έχει το δικαίωμα να ζητά ως αντάλλαγμα την επιστροφή των 8 και πρέπει να αντιληφθεί ότι εμείς δεν θα παραβιάσουμε τα κεκτημένα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Αυτή τη στιγμή κρατά σε ομηρία δύο ευρωπαίους πολίτες και ΝΑΤΟϊκούς στρατιωτικούς και αγνοεί τις παρεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αν η Τουρκία πράγματι επιθυμεί να έχει σχέσεις με την Ευρώπη και να ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία, θα πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό δίκαιο και να μην λειτουργεί με λογικές ανατολίτικου παζαριού.

Για την αναστολή των μέτρων για συντάξεις και αφορολόγητο, σημείωσε:

Είναι γεγονός πως στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια και πως έχουμε πλέον τη δυνατότητα να εξυπηρετούμε μόνοι μας τις δανειακές μας υποχρεώσεις. Τα μέτρα για το 2019 και το 2020 συμφωνήθηκαν σε πολύ διαφορετικές συνθήκες από τις σημερινές, γι’ αυτό και μπορούν να συζητηθούν εκ νέου με τους θεσμούς. Η θετική δημοσιονομική πορεία της χώρας αποτελεί προφανώς ένα εξαιρετικά ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί. Δεν πρόκειται για ‘προεκλογική παροχολογία’ όπως λένε κάποιοι, αλλά για την πραγματικότητα της επόμενης μέρας, με τη χώρα να στέκεται στα πόδια της, σε συνθήκες βιώσιμης οικονομίας

Για την ημερομηνία διεξαγωγής των επόμενων βουλευτικών εκλογών, δήλωσε:

Αυτή η κυβέρνηση έκανε πολύ σημαντικό έργο και κατάφερε να αφήσει και ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα, κι αυτό είναι που ενοχλεί περισσότερο απ’ όλα. Όλα τα προηγούμενα χρόνια το διαπλεκόμενο πολιτικό, τραπεζικό και οικονομικό σύστημα είχε βυθίσει τη χώρα σε έναν παρασιτικό καπιταλισμό, που οδήγησε τελικά και στην οικονομική καταστροφή. Το ίδιο σύστημα επιτίθεται στην κυβέρνηση με κάθε πιθανό τρόπο, προκειμένου να επανέλθει στην εξουσία. Δική μας πρόθεση παραμένει σαφώς να ολοκληρώσει η κυβέρνηση τη θητεία της και να πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβρη του 2019.

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)