to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:57 | 18.11.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Π. Ρήγας: Ο Βορίδης για τη βία επαναλαμβάνει όσα έλεγε ο Ράλλης (ηχητικό)

Για τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία για τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τι σηματοδοτεί αυτή η επέτειος για την Αριστερά, τον προοδευτικό, τον δημοκρατικό κόσμο μίλησε Στο Κόκκινο ο Παναγιώτης Ρήγας που είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.


Στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη ο Π. Ρήγας εξήγησε ότι τα μηνύματα της εποχής εκείνης έχουν τη διαχρονικότητα τους και σήμερα και αυτό συμβαίνει γιατί η πάλη της κοινωνίας για καλύτερες μέρες, για καλύτερη οικονομική κατάσταση, για καλύτερη Παιδεία ισχύουν και η πάλη ενάντια στον αυταρχισμό και την επιθετικότητα, που δείχνει η κυβέρνηση της ΝΔ, ισχύει και σήμερα.

Για την κριτική προς τον τέως πρωθυπουργό επειδή έκανε συναντήσεις με αρχηγούς κρατών όπως πχ ο πρόεδρος των ΗΠΑ ο κ. Ρήγας εξήγησε ότι από τη θέση του ο κ. Τσίπρας υπερασπιζόταν τα συμφέροντα της χώρας ακόμα και όταν συναντούσε ηγέτες με τους οποίους δεν συμφωνούσε και η κριτική αυτή δεν ευσταθεί καθώς για παράδειγμα ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον κ. Ζάεφ παρά τη διαφωνία του για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μίλησε για τη τακτική της ΝΔ, με τη χρήση της αστυνομικής βίας και τόνισε πως αυτό το νόμος και τάξη θα της γυρίσει μπούμερανγκ γιατί δεν αντιλαμβάνεται ότι η πειθώς γίνεται με άλλο τρόπο, να διαμορφώσει ένα άλλο κλίμα και πρέπει στη νέα γενιά να δείχνεις άλλους δρόμους και άλλες επιλογές καθώς αφήνει περιθώρια με όσους βρίσκονται από την άλλη πλευρά είτε λέγονται μπαχαλάκηδες ή αλλιώς να διαμορφώνουν πεδίο αντίδρασης.

Ο Π. Ρήγας αναφέρθηκε στην σκόπιμη απαξίωση των ελληνικών δημόσιων πανεπιστήμιων, τα οποία χαρακτηρίζονται ως κέντρα ανομίας και μαζί με αυτά απαξιώνεται ο φοιτητικός και ο εκπαιδευτικός κόσμος από μια κυβέρνηση η οποία θέλει πελατεία για τα κολλέγια – εκεί που πάνε όσοι δεν έχουν περάσει στις Πανελλήνιες ή έχουν πολύ χαμηλούς βαθμούς – κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους επιχειρηματίες, οι οποίοι στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία και τα συμφέροντα της.

Τις δηλώσεις που ακούμε σήμερα από τον Βορίδη και άλλα στελέχη της ΝΔ τις ακούγαμε τότε π.χ. από την κυβέρνηση του Γ. Ράλλη το 1980 – τότε που είχαμε και νεκρούς τον Ι. Κουμή και τη Σ. Κανελλοπούλου - και αυτό δείχνει τη διαχρονική στάση της δεξιάς παράταξης σχολίασε μεταξύ άλλων ο Π. Ρήγας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)