to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Π. Ρήγας: Μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά αντίληψη και τον κίνδυνο της Λεπέν (βίντεο)

Να υπάρξει μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά αντίληψη και ρητορεία και τον κίνδυνο της Λεπέν δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας στο ΣΚΑΙ τονίζοντας ότι δεν έχουν θέμα τα πρόσωπα αλλά πρέπει να στηριχθούν οι δημοκρατικές δυνάμεις που είναι απέναντι στη Λεπέν.


Να υπάρξει μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά αντίληψη και ρητορεία και τον κίνδυνο της Λεπέν δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας στο ΣΚΑΙ τονίζοντας ότι δεν έχουν θέμα τα πρόσωπα αλλά πρέπει να στηριχθούν οι δημοκρατικές δυνάμεις που είναι απέναντι στη Λεπέν.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε σαφές  ότι δεν είναι θέμα προσώπων αλλά στήριξης της απόφασης του γαλλικού κομμουνιστικού κόμματος.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τις ανίερες συνδέσεις των απόψεων της αριστεράς με την ακροδεξιά που επιχείρησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης με αφορμή τις γαλλικές εκλογές.

«Να τελειώσει το παραμύθι με τα δύο άκρα ταυτίζοντας τις απόψεις της αριστεράς με την ακροδεξιά» αντέδρασε έντονα ο κ. Ρήγας υπενθυμίζοντας στον κ. Βρούτση ότι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ήταν αυτός που υμνούσε τη χούντα. «Βγάλτε τον Άδωνι Γεωργιάδη που υμνούσε τη χούντα και μετά να συζητήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις γαλλικές εκλογές υποστήριξε ότι το γαλλικό κομμουνιστικό κόμμα δεν μίλησε ποτέ για έξοδο από την Ευρώπη πρόσθεσε. «Ο κ. Μακρόν έχει το περιθώριο να αντιληφθεί ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην Ευρώπη και ότι το πρόβλημα στην Γαλλία δεν ήταν η ξενοφοβία αλλά η κατάρρευση του οικονομικού συστήματος και η ανεργία».  

Επιτέθηκε στη Ν.Δ. λέγοντας «είσαστε οι οπαδοί της ακροδεξιάς αντίληψης του νεοφιλελευθερισμού» «έχετε προσωπική ευθύνη συνολικά για την καταστροφή της χώρας» απαντώντας έτσι στην απόλυτη στήριξη που παρείχε ο κ. Βρούτσης στον Άδωνι Γεωργιάδη που όπως τόνισε «τιμά τη Ν.Δ.» και «έχει στοχοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος μιλώντας για τη συμφωνία τόνισε ότι «θα είναι πακέτο όλα τα μέτρα για το χρέος και τα πλεονάσματα» ενώ υπενθύμισε ότι «τα μέτρα για τα δυσβάσταχτα πλεονάσματα του 4,5% τα είχε υπογράψει η Ν.Δ. και σήμερα «εμφανίζεται ξαφνικά ως Δον Κιχώτης θέλοντας να ξεχάσουμε όλα όσα είχε κάνει και όσα είχε συμφωνήσει». Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η κυβέρνηση δεν συμφωνεί με υψηλά πλεονάσματα και γι’ αυτό προσπαθεί και προσπαθούσε για πολύ χαμηλότερα ενώ τόνισε ότι "τίποτα δεν θα ισχύσει αν δεν συμφωνηθούν και τα μέτρα για το χρέος".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)