to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:58 | 22.07.2020

Πολιτική

Π. Ρήγας: Μεγάλο σφάλμα η ακύρωση της αμυντικής συμφωνίας με την Γαλλία

Η Τουρκία είναι προβλέψιμη, σημείωσε ο Π. Ρήγας, επιλέγει αυτή την στάση γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και καιρό, δρα με την λογική του «δεδομένου» συμμάχου και του κατευνασμού


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε τα πράγματα στην παρούσα κατάσταση, με τη λογική του «δεδομένου» και τα περί κατευνασμού, είναι μεγάλο σφάλμα η απώλεια της αμυντικής συμφωνίας με την Γαλλία, επί ΣΥΡΙΖΑ στην ανατολική Μεσόγειο συνδυάσαμε με επιτυχία ενεργή διπλωματία, συμμαχίες και όταν χρειάστηκε η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς δεν επέτρεψε παραβίαση υφαλοκρηπίδας και τουρικές ενέργειες εκτός πλαισίου του Διεθνούς Δικαίου, είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Ρήγας μιλώντας στον 91,4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά».


Είναι δεδομένο ότι σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να υπερασπιστεί την εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα της χώρας, είπε ο κ. Ρήγας, θυμίζοντας ότι το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε αντίστοιχη δύσκολη και πιεστική κατάσταση από την Τουρκία, με την φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς δεν επιτρέψαμε να υπάρξει παραβίαση υφαλοκρηπίδας και ενέργειες εκτός του πλαισίου του Διεθνούς Δικαίου. Αυτό είναι το γεγονός.

Η Τουρκία είναι προβλέψιμη, σημείωσε, επιλέγει αυτή την στάση και τις ενέργειες γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και καιρό, με την λογική του «δεδομένου» συμμάχου, του κατευνασμού, την λογική ότι θα γίνουν με άλλο τρόπο οι συζητήσεις, κατάφερε να φτάσει τα πράγματα εδώ.

Επίσης, οι καθυστερήσεις στην παρέμβαση της Ελλάδας στην ΕΕ για κυρώσεις οδήγησαν σε παραπομπή του θέματος για «τον Σεπτέμβριο και... θα δούμε», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ρήγας υπογράμμισε επίσης ότι όχι μόνο δεν αξιοποιήσαμε τις συμμαχίες μας με την ένταση που θα έπρεπε, όπως έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη περίοδο, αλλά έγινε ένα μεγάλο σφάλμα με την ακύρωση της αμυντικής συμφωνίας με την Γαλλία, την ώρα που η Γαλλία είχε γεωστρατηγικό λόγο στην περιοχή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)