to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:22 | 28.06.2018

Πολιτική

Π. Ρήγας: Η ΝΔ καθοδηγείται από την ακροδεξιά και την πατριδοκαπηλία

«Θα πρέπει πια να ληφθούν μέτρα και από την Εισαγγελία, μέτρα και από την αστυνομία και κυρίως να πάρουν θέση όλα τα πολιτικά κόμματα», δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, για τη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη από μερίδα διαδηλωτών, που συμμετείχαν στο χθεσινό συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών


«Θα πρέπει πια να ληφθούν μέτρα και από την Εισαγγελία, μέτρα και από την αστυνομία και κυρίως να πάρουν θέση όλα τα πολιτικά κόμματα», δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», για τη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη από μερίδα διαδηλωτών, που συμμετείχαν στο χθεσινό συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Εδώ βλέπουμε ένα φαινόμενο, όπου βεβηλώνονται μνημεία, εισβάλλουν σε αστυνομικά τμήματα, χτυπούν βουλευτές και μάλιστα πηγαίνοντας βόλτα με τα εγγόνια τους. Όλα αυτά τα φαινόμενα συντηρούνται, δεν καταδικάζονται από τη ΝΔ», είπε ο κ. Ρήγας, προσθέτοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είχε άλλες αρχές, άλλες αξίες την προηγούμενη περίοδο, δεν κάλυπτε αυτά τα πράγματα, είχε μια άλλη στάση όλα τα προηγούμενα χρόνια».

«Έχει ξεφύγει από αυτές τις αρχές από αυτή την πορεία την οποία είχε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η φιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ έχει πάει περίπατο εδώ και καιρό και ουσιαστικά καθοδηγείται από την πατριδοκαπηλία, από την ακροδεξιά και από την φασιστική αντίληψη απέναντι στην κοινωνία», τόνισε, προσθέτοντας ότι «η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι τόσο ισχυρή, που η προοδευτική Ελλάδα και οι προοδευτικοί πολίτες πρέπει να απαντήσουν».

Κληθείς να σχολιάσει τα πολιτικά σενάρια γύρω από την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο κ. Ρήγας παρατήρησε: «Είναι αξιοπερίεργη η επιλογή που έκανε ο κ. Λαζαρίδης [...] Νομίζω ότι ο ίδιος πρέπει να εξηγήσει αυτή τη στάση του. Δεν θέλω να υπεισέλθω στα εσωτερικά των ΑΝΕΛ, αλλά νομίζω ότι διαμορφώνεται ένα συντονισμένο σχέδιο εκφοβισμού, τραμπούκικων επιθέσεων, επιχειρείται εργολαβικά -στο εμπόριο του δήθεν πατριωτισμού- να διαμορφωθεί ένα κλίμα ή να οργανωθεί ένα νέο '65. Είναι σαφές, ψάχνουν να βρουν προδότες».

Ερωτηθείς σχετικά με τη διαγραφή του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, από τη ΝΔ, με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Λευτέρη Αυγενάκη να σχολιάζει πως «στη ΝΔ δεν χωρούν Δούρειοι Ίπποι», ο κ. Ρηγας είπε: «Ο κ. Μίαχαλος ως προσωπικότητα τιμά τη θέση, την οποία έχει στο Επιμελητήριο. Είπε με παρρησία αυτό που εξυπηρετεί και συμφέρει την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες επιχειρηματίες [...] Έχει θεσμική θέση, συναντιέται με όλους και εμείς προηγούμενα όταν είχαμε θεσμικές θέσεις σε επιμελητήρια, είτε σε συνδικάτα, υπήρχαν πάντα οι συναντήσεις με τους υπουργούς ή αντίστοιχους θεσμικούς παράγοντες της κυβέρνησης. Εδώ καταδικάστηκε για τις θέσεις τις οποίες πήρε όσον αφορά την οικονομία και τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην προοπτική της ελληνικής οικονομίας μετά και τη συμφωνία του Eurogoup, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: «Αυτή τη στιγμή καταρρίπτεται και το ζήτημα της προληπτικής γραμμής, υπάρχει το απόθεμα για τις ανάγκες που έχει η χώρα μέχρι το 2022, αν και εφόσον υπάρχουν δυσκολίες στα ζητήματα της οικονομίας [...] Επιπλέον, όταν υπάρχει ανάπτυξη, που θα υπάρχει, μας αφήνει δημοσιονομικό χώρο να κάνουμε παρεμβάσεις και στη φορολογία και στον κατώτατο μισθό και βεβαίως η δυνατότητα να αξιολογηθεί διαφορετικά το θέμα του αφορολόγητου και των περικοπών στις συντάξεις, που έχουν ψηφιστεί για το 2019 και για το 2020. Τότε είχαν δρομολογηθεί και τα ψηφίσαμε, γιατί το ΔΝΤ επέμενε ότι δεν έβγαινε και δεν ήταν βιώσιμο το χρέος. Τώρα λοιπόν που είναι βιώσιμο το χρέος, τώρα που τα πλεονάσματα είναι δεδομένο ότι πιάνονται, δίνεται δημοσιονομικός χώρος και όλα αυτά μπορούν να επαναξιολογηθούν την επόμενη περίοδο». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)