to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:04 | 02.06.2020

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Π. Ρήγας: Επιμένουν να μην δίνουν στη Βουλή τις ρηματικες διακοινώσεις και να κινούνται παρασκηνιακά (βίντεο)

"Στο Αιγαίο είμαστε πράγματι μόνοι μας αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ διαμόρφωσε συμμαχίες (Αίγυπτος, Ισραήλ, Ιταλία) στην ευρύτερη περιοχή. Πήρε πρωτοβουλίες και αφήσαμε αυτές τις συμμαχίες ως παρακαταθήκη στην ΝΔ που είναι στο χέρι της να αξιοποιήσει" υπενθύμισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας


«Απαιτείται Εθνική γραμμή, σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και να σταματήσουν τις παραπλανητικές δηλώσεις μέσω του κ. Πέτσα αφού είναι γνωστά και τα επεισόδια εντός θαλάσσης που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα» αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Ρήγας αναφερόμενος στην αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα.

Μιλώντας στο Kontra o Π. Ρήγας επισήμανε ότι «είναι απαραίτητη η αναβάθμιση της στρατηγικής της κυβέρνησης για να αντιμετωπιστεί η ολοένα αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα. Βρίσκονται σε μια μόνιμη αμηχανία ενώ χρειάζεται άμεσα να χαραχθεί εθνική γραμμή και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες της χώρας μέσω διεθνών οργανισμών».

«Είχαμε υπερπτήσεις και πάνω από τον Έβρο και τα νησιά του Β. Αιγαίου. Ο ίδιος ο κ. Δένδιας μίλησε για »κινητικότητα« στα σύνορα. Επιμένουν να μην δίνουν στη Βουλή τις ρηματικες διακοινώσεις και να κινούνται παρασκηνιακά» συμπλήρωσε.

«Απαιτείται Εθνική γραμμή, σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και να σταματήσουν τις παραπλανητικές δηλώσεις μέσω του κ. Πέτσα αφού είναι γνωστά και τα επεισόδια εντός θαλάσσης που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα».

Ο Π. Ρήγας, είπε επίσης ότι Πιστεύει πάντα, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης αλλά δεν πρέπει να αφήνεται κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και σε αυτό είμαστε ξεκάθαροι".

«Η Τουρκία αναπτύσσει μια συνολική στρατηγική. Επιχείρησε την εργαλειοποίηση των προσφυγών ώστε να πιέσει Ελλάδα και Ευρώπη στο πλαίσιο της προώθησης των συμφερόντων της, οικονομικών και άλλων. Προχώρησε σε μια παράνομη συμφωνεία με την Λιβύη και διαμορφώνει και ναυτική βάση με την Αλβανία στο Δυρράχιο» σχολίασε.

Υπενθύμισε μάλιστα πως «η πολύ σημαντική συμφωνία με τη Β. Μακεδονία είχε ως στόχο και να μην ενωθεί το τόξο της τουρκικής επιρροής και από τη Βόρεια πλευρά -εκτός των οικονομικών και άλλων ωφελειών. Παρά τον πόλεμο λαϊκισμού που δεχτήκαμε λειτουργεί ήδη υπέρ της χώρας μας. Πρόσφατα ελληνικά αεροπλάνα πέταξαν πάνω από τη βόρεια γείτονα για την φύλαξη του εναέριου χώρου της».

«Στο Αιγαίο είμαστε πράγματι μόνοι μας αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ διαμόρφωσε συμμαχίες (Αίγυπτος, Ισραήλ, Ιταλία) στην ευρύτερη περιοχή. Πήρε πρωτοβουλίες και αφήσαμε αυτές τις συμμαχίες ως παρακαταθήκη στην ΝΔ που είναι στο χέρι της να αξιοποιήσει» δήλωσε καταληκτικά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)