to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:26 | 18.12.2018

πηγή: news247

Πολιτική

Π. Ρήγας: Εντολή για πλήρη διερεύνηση εστιών ακροδεξιάς στο στράτευμα

"Εχει δοθεί εντολή για πλήρη διερεύνηση των εστιών ακροδεξιάς στο στράτευμα" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Πάνος Ρήγας μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6


"Εχει δοθεί εντολή για πλήρη διερεύνηση των εστιών ακροδεξιάς στο στράτευμα" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Ρήγας μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 

Σε ό,τι αφορά στις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Ρήγας επισήμανε ότι συμβαίνουν κατά διαστήματα. "Σε κάποιες στιγμές αυξάνει η επιθετικότητα, αυτό είναι δεδομένο. Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει κλιμάκωση και στη ρητορεία και στις ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας. Συμβαίνει είτε για δικούς τους λόγους εσωτερικούς είτε λόγω του εκνευρισμού που τους προκαλούν οι εξελίξεις στα ενεργειακά στην περιοχή. Η Τουρκία πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτική αν θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ. Εμείς είμαστε πιστοί στο δόγμα της καλής γειτονίας και το αποδεικνύουμε διαρκώς", ανέφερε.

Ερωτηθείς για εκδηλώσεις ακροδεξιού περιεχομένου από κύκλους του στρατού, τόνισε πως πρόκειται για καταστάσεις που δεν τιμούν το ελληνικό στράτευμα. "Έχουν δοθεί εντολές για πλήρη διερεύνηση. Θα απομονωθούν πλήρως. Σε τοίχο στρατοπέδου στη Λέσβο γράφτηκε ένα ναζιστικό κείμενο. Αυτό δεν τιμά τις ένοπλες δυνάμεις. Είμαι κατηγορηματικός, θα παταχθούν πλήρως. Υπάρχει βαθύ δημοκρατικό αίσθημα στον στρατό, αυτά τα μεμονωμένα στοιχεία θα απομονωθούν πλήρως. Γίνονται όλες οι ενέργειες και στο επίπεδο των στρατιωτικών σχολών. Όσοι έχουν επιλέξει να προσεγγίζουν τις αντιλήψεις της Χρυσής Αυγής υπηρετούν με λάθος τρόπο την πατρίδα μας. Ο εθνικισμός είναι επικίνδυνο φαινόμενο.

Ο πατριωτισμός δεν συνδέεται με το μίσος για άλλη χώρα αλλά με αγάπη για τη δική μας πατρίδα. Όλη αυτή η ρητορεία από τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Σαμαρά δεν βοηθά και δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή. Λέω ναι στον συνδικαλισμό στις ένοπλες δυνάμεις. Σε δύο ορκομωσίες έχω πει σε φαντάρους ότι έχουν δικαίωμα να απαιτούν και να διεκδικούν".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)