to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:41 | 09.11.2015

Πολιτική

Π. Ρήγας: Δεν μπορεί να υπάρξει καμία υποχώρηση στο θέμα των πλειστηριασμών

«Η ελληνική κοινωνία και ο ελληνικός λαός έχουν πληγεί πάρα πολύ το προηγούμενο διάστημα. Είναι και θέμα αρχής για εμάς», πρόσθεσε σε συνέντευξή του ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, στον Αθηνα 984


Για το Eurogroup της Δευτέρας 9/11:

«Δίνεται μια μάχη. Μετά τις εκλογές είχαμε πει ότι υπάρχουν θέματα για τα οποία την επόμενη περίοδο θα δώσει μάχη η ελληνική κυβέρνηση. Ένα από αυτά είναι και το θέμα των 100 δόσεων, αλλά και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Θέλω να πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι θα τηρήσουν την συμφωνία που έχουν κάνει και δεν θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα στην ελληνική κοινωνία… Δεν μπορεί να υπάρξει από εμάς καμία υποχώρηση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το θέμα των πλειστηριασμών καταρχήν, γιατί ήδη η ελληνική κοινωνία και ο ελληνικός λαός έχουν πληγεί πάρα πολύ το προηγούμενο διάστημα. Είναι και θέμα αρχής για εμάς.»

Για τις δηλώσεις Πανούση:

«Ζούμε μια ιδιαίτερη περίοδο. Όποιος έχει οποιαδήποτε στοιχεία για οποιοδήποτε θέμα, καλό θα είναι να μην τα παρουσιάζει μέσω εφημερίδων, ειδικά όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά ζητήματα.. Υπάρχουν οι εισαγγελικές αρχές, η δικαιοσύνη, η οποία μπορεί να ελέγξει όλα αυτά τα θέματα. Δεν βοηθάει ποτέ να μιλάμε, ειδικά για τόσο σοβαρά θέματα, μέσω του Τύπου. Αν ο κύριος Πανούσης έχει οποιοδήποτε στοιχείο, να το καταθέσει στη Δικαιοσύνη και από εκεί και πέρα, εμείς είμαστε σαφείς ότι, όταν η Δικαιοσύνη έχει το αποτέλεσμά της, δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν. Προφανώς και δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω, αλλά δεν μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο γίνονται αυτές οι διαρροές. Μπορώ να βγω και εγώ αύριο το πρωί και να πω ότι έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό ή οτιδήποτε άλλο. Δεν νομίζω ότι είναι ο σωστός τρόπος για τα πολιτικά πρόσωπα, ιδιαιτέρως όταν έχουν διατελέσει και υπουργοί».

Για τη σχέση κόμματος – κυβέρνησης:

 «Η κυβέρνηση και το κόμμα είναι οι δύο βασικοί πυλώνες της προοδευτικής διακυβέρνησης, που υπάρχει σήμερα, της αριστερής κυβέρνησης. Εάν αυτοί οι δύο πυλώνες δεν συνεργάζονται και εάν το κόμμα δεν είναι ο αυθεντικός εκφραστής των κοινωνικών αναγκών προς την κυβέρνηση, αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει και μάλιστα σε μια αριστερή κυβέρνηση. Αυτό το στοιχείο προσπαθούμε να το εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο και νομίζω ότι υπάρχουν πολλά σημεία τα οποία δείχνουν ότι είμαστε σε αυτή την κατεύθυνση. Το κόμμα δεν ασκεί πίεση απλώς γιατί είναι κόμμα. Το κάνει γιατί έχει άμεση σχέση με την κοινωνία. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να πιέζουν και τα κοινωνικά κινήματα και οι εργαζόμενοι. Μας βοηθά και στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους. Το κόμμα έχει την παρουσία του και το λόγο του και το έχουμε αποδείξει το τελευταίο διάστημα με όλες τις συζητήσεις που γίνονται σε όλα τα κρίσιμα θέματα, σε συνεργασία με την κυβέρνηση»

Για το προσφυγικό και τον φράχτη του Έβρου:

«Θέλουμε μια Ευρώπη χωρίς φράχτες, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης. Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και πρέπει όλοι μαζί να το αντιμετωπίσουμε και κυρίως η Τουρκία. Υπάρχουν πολύ μεγάλες προσφυγικές ροές αυτή τη στιγμή και το σημαντικό που πρέπει να συζητήσουμε είναι οι ασφαλείς τρόποι διέλευσής τους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)