to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:32 | 09.09.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Π. Ρήγας από τη Θεσσαλονίκη: Χρειαζόμαστε ένα κόμμα ισχυρό και δημοκρατικό

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από την Παρασκευή ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο τόσο του προσυνεδριακού διαλόγου του κόμματος όσο και των εγκαινίων της 81ης ΔΕΘ από τον Αλ. Τσίπρα.


«Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει στις 13 του Οκτώβρη, έχουν αρχίσει ήδη οι προσυνεδριακές διαδικασίες, είναι ένα συνέδριο κρίσιμο, ένα συνέδριο για το κόμμα της επόμενης ημέρας», δήλωσε ο κ. Ρήγας στο περιθώριο ανοιχτής προσυνεδριακής εκδήλωσης της Ο.Μ. Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης».

«Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει και οφείλει να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες και αυτό θα το κάνει μέσα από το συνέδριο του», τόνισε και πρόσθεσε πως «έχουμε ανάγκη ένα κόμμα ισχυρό στην κοινωνία αλλά και δημοκρατικό το οποίο να μπορεί να απαντάει είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση που θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα, είτε δεν είναι».

«Ένα κόμμα της Αριστεράς οφείλει να είναι συγκροτημένο και να έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα για να μην μπορεί κανένας να πειράξει τις όποιες μεγάλες αλλαγές γίνονται στην Ελλάδα», υπογράμμισε.

Παράλληλα ερωτηθείς για την παρουσία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στην 81ης ΔΕΘ ο κ. Ρήγας εκτίμησε πως πρόκειται για τη συνέχεια «της προσπάθειας που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η κυβέρνηση σε δύο βασικά μέτωπα».

Πρώτο μέτωπο σύμφωνα με τον κ. Ρήγα είναι το θέμα της οικονομίας και των πεπραγμένων της κυβέρνησης. «Δυστυχώς όλη αυτή την περίοδο τα ΜΜΕ καταστροφολογούν ενώ στη πραγματικότητα έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα από τη μεριά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε.

Το δεύτερο μέτωπο που έθεσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα των συμμαχιών σε διεθνές επίπεδο. «Σήμερα ήταν η Ευρωμεσογειακή Συνδιάσκεψη όπου φαίνεται και δείχνει ότι -ενώ πέρυσι ήμασταν εντελώς μόνοι- έχει αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό το κλίμα στην Ευρώπη και κυρίως ότι διαμορφώνεται πια ένα μέτωπο απέναντι στην ακραία λιτότητα και στην καπιταλιστική αντίληψη που έχει διαμορφωθεί με ηγεμονία της Γερμανίας», τόνισε.

Τέλος ο κ. Ρήγας εκτίμησε πως «αυτό σημαίνει ότι μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα να υπάρχουν εξελίξεις και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα» και πρόσθεσε πως «είναι αυτό το οποίο λέγαμε από την αρχή της προσπάθειας -την οποία κάναμε με σύγκρουση και με δύσκολο τρόπο όταν πήραμε τις αποφάσεις- ότι η μεγάλη εικόνα ήταν η Ευρώπη».

Κατερίνα Μπακιρτζή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)