to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:52 | 07.10.2020

Πολιτική

Π. Πολάκης: Σήμερα κάποιοι ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία & αν. Τομεάρχης Διαφάνειας Διοικητικής Δράσης Παύλος Πολάκης στην τοποθέτηση του στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης εξέφρασε αρχικά την ελπίδα του ότι “την Τετάρτη η ελληνική δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της. Θα βάλει τους ναζί, τους υμνητές της χούντας, τους δολοφόνους εκεί που τους αξίζει, ισόβια στη φυλακή”.


Επιπλέον, ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε στις ευθύνες τόσο του πολιτικού όσο και του καλλιτεχνικού χώρου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό και να μην σκεφθώ ποια τρύπα άραγε ψάχνουν για να κρυφτούν, όχι μόνο κάποιοι από το πολιτικό προσωπικό, που θεωρούσαν “αυθεντικό κίνημα” τη Χρυσή Αυγή την περίοδο της ανόδου της (για τον κ. Λοβέρδο μιλάω), όχι μόνο κάποιοι άλλοι εκπρόσωποι των «πετσωμένων» σήμερα Μ.Μ.Ε. όπως ο κ. Παπαδημητρίου, που μιλούσε για “σοβαρή Χρυσή Αυγή”, αλλά και κάποιοι καλλιτέχνες που συνέβαλαν κι αυτοί εκείνη την περίοδο στο ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής και στη νομιμοποίησή της στα μάτια ευρύτερου κόσμου.  Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στις δηλώσεις τoυ Σάκη Ρουβά: “δεν με τρόμαξε καθόλου η Χρυσή Αυγή”, του Νότη Σφακιανάκη: “εγώ ψήφισα τη Χρυσή Αυγή” και του Πέτρου Γαιτάνου, που  δήλωνε ότι “μου αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής”.

Σχετικά με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα άρθρα 20 ως 23 που αφορούν στην επιλογή διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, τονίζοντας την υποκριτική στάση της ΝΔ, η οποία αφού πρώτα κατήργησε το νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το μητρώο στελεχών, αφού πρώτα διόρισε όποιον άχρηστο/άριστο, όποιο διευθυντή πολιτικού γραφείου ή συνταξιούχο στρατιωτικό της κλαδικής της ΝΔ βρήκε, ότι μουσικό με πτυχίο βιολοντσέλου στην Ε.Υ.Π., έρχεται τώρα να νομοθετήσει ένα εντελώς ανεφάρμοστο πλαίσιο για την επιλογή των διοικήσεων με ένα σύστημα μοριοδότησης το οποίο μόνο αξιοκρατικό δεν είναι. Από τη μια μεριά, τόνισε ο Παύλος Πολάκης, η κυβέρνηση έχει στελεχώσει και την τελευταία θέση με τους εκλεκτούς της, με τον κ. Μηταράκη να φτάνει στο σημείο να στελεχώνει ολόκληρη την τεχνική του υπηρεσία, που είναι υπεύθυνη για έργα εκατομμυρίων, μόνο με μετακλητούς και από την άλλη κόπτεται για την αξιοκρατική επιλογή των διοικήσεων.

Τέλος, αναφέρθηκε και στη προσχηματική δημιουργία του υπηρεσιακού συμβουλίου για την επιλογή προϊσταμένων και για την προφανή αδυναμία του να φανεί αποτελεσματικό καθώς είναι αδύνατο ένα και μόνο όργανο να ολοκληρώσει τις επιλογές για όλη τη χώρα. Το ανεφάρμοστο της διάταξης, κατά τον Π. Πολάκη, θα οδηγήσει σε επιλογές του παρελθόντος, όπως αυτές του κ. Μητσοτάκη ως Υφυπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο οποίος το 2014 προχώρησε σε ορισμούς προσωρινών προϊσταμένων με απευθείας αναθέσεις. Κατά τον ίδιο τρόπο, η σημερινή κυβέρνηση, με αποφάσεις των διοικητών θα προχωρήσει σε “προσωρινούς” προϊσταμένους, ενώ την ίδια στιγμή, για τα μάτια του κόσμου, θα συνεδριάζει το μοναδικό υπηρεσιακό συμβούλιο για να ορίσει προϊσταμένους σε 130 νοσοκομεία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)