to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:09 | 16.12.2020

Πολιτική

Π. Πολάκης: Πώς ο Κουρτάκης έγινε από συντάκτης της Espresso εκδότης με κρατικό χρήμα (βίντεο)

«Αν έδινα ένα σύνθημα που να περιέγραφε τη σημερινή συνεδρίαση θα ήταν το εξής: Μητσοτάκης-Όρμπαν-Μπολσονάρο καβάλα στην ακροδεξιά και όποιον πάρει ο χάρος»


Τα βασικά σημεία από την τοποθέτηση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτή Τομεάρχη Διαφάνειας & Διοικητικής Δράσης, Παύλου Πολάκη στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του, μετά το απαράδεκτο εκ νέου αίτημα του εκδότη Κουρτάκη:

Αν έδινα ένα σύνθημα που να περιέγραφε τη σημερινή συνεδρίαση θα ήταν το εξής: Μητσοτάκης-Όρμπαν-Μπολσονάρο καβάλα στην ακροδεξιά και όποιον πάρει ο χάρος.

Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή που συνδέει πολλές αιτήσεις άρσης ασυλίας σήμερα. Τον Μάρκου τον στέλνετε γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής δημοκρατίας ένα κόμμα που ανέλαβε την κυβέρνηση σε 115 διοικητές νοσοκομείων διόρισε μόνο 30 που ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Για πείτε εσείς από τους σημερινούς που διορίσατε πόσοι δεν είναι μέλη της ΝΔ;

Την κα Πούλου την στέλνετε επειδή πήγε ένα τέταρτο σε ένα πανηγύρι, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, ενώ ο δικός σας βουλευτής είχε πάει μιάμιση ώρα πριν εκεί και χόρευε.

Την κα Αδαμοπούλου την στέλνετε σήμερα όπως δεν καταφέρατε να στείλετε εμένα την προηγούμενη φορά, τότε που αποτύχατε να άρετε την άρση ασυλίας μου, για πράγματα που έχει δηλώσει από το βήμα της βουλής εγκαινιάζοντας μια τακτική πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά που δεν τόλμησαν να το κάνουν οι πατεράδες και οι παππούδες σας σε πολύ μαύρες και σκοτεινές εποχές της ΕΡΕ και της μετεμφυλιακής δεξιάς και της εποχής του Παπαδόπουλου.

Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα γιατί μου δίνετε την ευκαιρία για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα να πω τα έργα και τις ημέρες ενός συγκεκριμένου αχυρανθρώπου, ο οποίος με αυτό που γίνεται σήμερα, σας εξευτελίζει προσωπικά, εσάς σαν κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Μιλάω για τον κ. Κουρτάκη, που τον λέω και αχυράνθρωπο και θα το αποδείξω παρακάτω και ας μου κάνει και άλλη μήνυση. Πριν από 3 μήνες ήρθε εδώ μια μήνυσή του που έλεγε ότι και τότε τον συκοφαντούσα, χρησιμοποιώντας τα ίδια και κάποια λίγο διαφορετικά στοιχεία με αυτά που σήμερα φέρνει, κάνοντας μια νομική ντρίμπλα, που προσπαθεί να αξιοποιήσει ο Πρόεδρος και η Επιτροπή που ψήφισε να εισηγηθεί την άρση ασυλίας μου.

Τα ίδια πράγματα που έχω πει από το βήμα της βουλής, σε συνεδριάσεις ολομέλειας ή επιτροπών σε σχέση με τα έργα και τις ημέρες του συγκεκριμένου κυρίου και πολλών άλλων σε σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ, τη Νοβάρτις, επειδή δεν κατάφερε την προηγούμενη φορά να αρθεί η ασυλία μου. Το είχατε υποτιμήσει τότε η μισή εξήγηση. Η άλλη μισή εξήγηση είναι ότι 15 με 20 βουλευτές σας δεν ήθελαν να ψηφίσουν την άρση της ασυλίας μου και να βαστήξουν φανάρι στον Κουρτάκη.

Και τώρα παίρνοντας αναρτήσεις από τα κοινωνικά δίκτυα που λέω τα ίδια πράγματα με αυτά που είχα πει από του βήματος της βουλής, σας ξαναβάζει σαν να είστε οι μαριονέτες ενός κουκλοθέατρου, οι φιγούρες του καραγκιόζη ενός θεάτρου σκιών, θα σας βάλει να ξαναψηφίσετε. Για να ικανοποιηθεί αυτός και αυτός που είναι από πίσω του.

Έχω τις δηλώσεις μιας σειράς βουλευτών σας, της ακροδεξιάς σας φράξιας, οι οποίοι μόνο που δεν γονάτισαν να του ζητήσουν συγγνώμη που δεν κατάφεραν τη προηγούμενη φορά να αρθεί η ασυλία μου. Με πρώτο και καλύτερο τον κ. Γεωργιάδη που γράφει «το σημερινό Γιάννη μου ήταν μια αστοχία στην οποία δεν χωρούν δικαιολογίες. Σου ζητώ δημοσίως συγγνώμη για το γεγονός ότι και από δική μου αδράνεια το δικαίωμα ενός πολίτη να αντιμετωπίζει τον υβριστή του ισότιμα στο δικαστήριο καταπατήθηκε. Δεν θα επαναληφθεί». Αυτός είναι υπουργός κυβέρνησης προς έναν δημοσιογράφο.

Ο Γιάννης Λοβέρδος λέει ότι πήγα και ψήφισα και κακώς δεν ήρθατε οι άλλοι να ψηφίσετε. Ο κ. Μπογδάνος λέει για τη μη ψήφιση της άρσης ασυλίας Πολάκη από την ΚΟ της ΝΔ δεν υπάρχει δικαιολογία, υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν. Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου να βγάζει φωτογραφία ότι αυτός ψήφισε και έκανε το καθήκον του. Η κα Πιπιλή λέει «η ΝΔ έχει υποφέρει από τον Πολακισμό, θα αποδοθούν ευθύνες από τους αρμοδίους». Ο Ρουσόπουλος να λέει ότι δεν ήταν τιμητικό για τους βουλευτές, θα έπρεπε να είναι παρών και να ψηφίσουν την άρση ασυλίας Πολάκη. Ο κ. Γεραπετρίτης «υπήρξε μια σοβαρή αστοχία και στην αστοχία δεν υπάρχουν δικαιολογίες». Ο κ. Μαρκόπουλος προαναγγέλλει «σύντομα σε θέση απολογούμενου και τότε θα ψηφίσουμε σωστά». Ο κ. Πλακιωτάκης «τέτοιες υποθέσεις πρέπει να φτάνουν στο δικαστήριο». Και βέβαια ο κ. Μητσοτάκης «αστοχία της Κ.Ο της ΝΔ η μη άρση ασυλίας. Δεν θα επαναληφθεί».

Και έτσι το ξαναφέρατε σήμερα εδώ. Τα ίδια πράγματα ακριβώς απλά αναφερόμενος στις αναρτήσεις μου στα κοινωνικά δίκτυα για να βάλει και να σας εξευτελίσει να αποφασίσετε την άρση της ασυλίας μου.

aΤην ημέρα που συζητιόταν στην επιτροπή η άρση ασυλίας μου, είπα συνειδητά δεν πήγα. Πετυχαίνω τον κ. Γιάννη Λοβέρδο στο περιστύλιο της βουλής και με ρώτησε γιατί δεν ήρθα και του είπα συνειδητά δεν ήρθα. Του λέω: δεν ντρέπεστε να σας βάζει ο Κουρτάκης να ξαναψηφίσετε για την άρση ασυλίας μου. Μου λέει ο κ. Λοβέρδος ότι υπάρχουν δύο ζητήματα. Είσαι κόκκινο πανί για τον κόσμο μας. Κάτι πρέπει να κάνουμε, μας βρίζουν οι δικοί μας που δεν ψηφίσαμε την άρση ασυλίας σου. Περάσαμε πάρα πολύ άσχημα με σένα. Του είπα «θα ξαναπεράσετε, να είσαι σίγουρος για αυτό». Αυτοί είναι οι λόγοι από πίσω.

Ποιος είναι ο κ. Κουρτάκης; 17 Σεπτεμβρίου 2012, τρεις μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της ΝΔ, του Αντώνη Σαμαρά, ένας δημοσιογράφος, παγκοσμίως άγνωστος μέχρι τότε που δεν τον ήξερε ούτε ο περιπτεράς της γειτονιάς του και ο οποίος είχε διακριθεί μόνο για την αρθρογραφία του στην Espresso αγοράζει μια εταιρεία διαχείρισης ιστοσελίδων έναντι τιμήματος 20.000 ευρώ. Αμέσως η έδρα της εταιρείας μεταφέρεται στον Πειραιά επί της οδού Ιάσωνος 2, ακριβώς απέναντι από την έδρα της ναυτιλιακής εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη. Πέντε ημέρες μετά ξεκινά η κυκλοφορία των Παραπολιτικών.

Το 2012 η εταιρεία του Κουρτάκη είχε ζημιές 869.146 ευρώ. Το 2013 οι ζημιές εκτοξεύονται σε 1.132.301 ευρώ. Η εν λόγω εταιρεία αγοράζει στις 31.12.2013 από κυπριακή εταιρεία τον ραδιοφωνικό σταθμό 90,2 έναντι τιμήματος 900.000 ευρώ. Πώς γίνεται μια εταιρεία να έχει ζημιές άνω του ενός εκατομ. Να δίνει και άλλες 900.000 να πάρει ραδιόφωνο. Και όμως γίνεται, αρκεί να διαθέτεις σχέδιο, οργάνωση και κυρίως καλούς φίλους, οι οποίοι σε βοηθούν απλόχερα γιατί ξέρουν πόσο διατεθειμένος είσαι να φέρεις σε πέρας τη δουλειά.

Στις 4.2.2014, σε μια εποχή που οι συστημικές τράπεζες είχαν κλείσει εντελώς την κάνουλα των δανειοδοτήσεων ακόμα και σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, η Εθνική τράπεζα χορηγεί δάνειο στη ζημιογόνα εταιρεία του Κουρτάκη ύψους 800.000 ευρώ με εγγύηση και ενέχυρο το ποσό της κατάθεσης που διατηρεί στην τράπεζα μια οφσόρ εταιρεία η C Treasure Ltd την οποία φέρεται να εκπροσωπεί ο κ. Νίκος Συντυχάκης, δηλαδή ο εξ απορρήτων του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ταυτόχρονα ο κ. Κουρτάκης με τα sites που μόλις έχει στήσει εξασφάλιζε την μερίδα του λέοντος από την επονομαζόμενη διαφημιστική δαπάνη του ΚΕΕΛΠΝΟ, που ήταν το όχημα εξαγοράς των διάφορων ΜΜΕ εκείνη την περίοδο, που δεν έπρεπε καν να υπάρχει γιατί συμπεριλάμβανε τη προβολή μηνυμάτων υγειονομικού χαρακτήρα που έπρεπε να προβάλλονται δωρεάν.

Μόνο από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τον Μάιο του 2014 όταν η χώρα βρισκόταν σε μνημόνιο και η κυβέρνηση Σαμαρά έκοβε μισθούς και συντάξεις, τότε που απέλυαν 2500 γιατρούς από την πρωτοβάθμια, τότε τα sites του κ. Κουρτάκη κατάφεραν να εισπράξουν το αστρονομικό ποσό του 1.039.462 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ και καμιά 150.00 από τα site που δεν φαινόταν ότι είναι στην ιδιοκτησία του.

Εισέπραξε 190.947 ευρώ για την εταιρεία Παρά ένα. 178.083 ευρώ για το Καρφί.177.252 για το health pro, 177.238 για το αλάτι και πιπέρι. 137.878 ευρώ για το Money pro. 51.881 για τα Παραπολιτικά. Κοστολογούσαν την καταχώρηση του μπάνερ του ΚΕΕΛΠΝΟ στα ανύπαρκτα site όπως το ‘Αλάτι και πιπέρι΄ στις 15 και 16 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Στα Παραπολιτικά για να μην καρφώνονται το κοστολογούσαν 5000 ευρώ το μήνα.

Θυμάστε που είχε γίνει χαμός με το site Βελόνα και κλωστή, που φάνηκε ότι είχε πάρει μέσα σε 3 μήνες του 2014, 50.000 ευρώ. Και αποδείχτηκε ότι αυτό είναι ιδιοκτησίας του κ. Κουρτάκη.

Το 2012-2014 τα media του Κουρτάκη λειτουργούν ως το επικοινωνιακό φερέφωνο της κυβέρνησης Σαμαρά, στηρίζοντας, επιδοκιμάζοντας και προπαγανδίζοντας κάθε πολιτική επιλογή της. Την ίδια περίοδο εκθειάζουν τους υπουργούς υγείας παρά το γεγονός ότι κλείνουν νοσοκομεία, απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους.

Αυτά τα μέσα και πολλά άλλα που τροφοδοτήθηκαν με τον ίδιο τρόπο από το ΚΕΕΛΠΝΟ, μου επιτέθηκαν με μια τεράστια σφοδρότητα και με έναν ενορχηστρωμένο συντονισμό όταν από την πρώτη στιγμή που βγήκα στη θέση του Αναπλ. υπουργού Υγείας, δώσαμε τη συνέντευξη για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εγώ θα είμαι περήφανος γιατί τα χρόνια που ήμασταν εμείς υπουργοί κανένα από αυτά τα παράσιτα της ελληνικής κοινωνίας δεν πήρε ούτε μισό τσακιστό ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ και από το Υπ. Υγείας. Και αποκάλυψα και δημόσια όλο αυτό το ανεξέλεγκτο πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος και τα διαβίβασα όλα στις εισαγγελικές αρχές.

Μακάρι να κινούταν η ελληνική δικαιοσύνη με την ταχύτητα που κινήθηκε στη συγκεκριμένη μήνυση του Κουρτάκη.

Ενώ έχουμε περιπτώσεις που τους έχω πάει εγώ τα στοιχεία, έχουν ασκηθεί οι διώξεις και είμαστε ακόμα στη φάση της ανάκρισης ή της προανάκρισης.

Τα μέσα του Κουρτάκη και αυτός ο αχυράνθρωπος είχαν τα σκήπτρα του αντισύριζα μετώπου στο χώρο του Τύπου, συντασσόμενα και συμπορευόμενα σε κάθε θέμα με την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ. Ο Κουρτάκης και άλλοι μιντιάρχες χέρι-χέρι με τον Σαμαρά και τον Γεωργιάδη επέβαλλαν την ατζέντα της ΝΔ και στον αρχηγό της και για τα σκάνδαλα της Νοβάρτις και του ΚΕΕΛΠΝΟ και το Μακεδονικό. Υπήρξε συνδιαλλαγή. Μια συμφωνία κυρίων ανάμεσα σε αυτούς τους μιντιάρχες και όλους αυτούς που διασπάθισαν και την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, και με τον κ. Μητσοτάκη. Και αυτό το συμβόλαιο εκτελείτε σήμερα.

Θα σε στηρίξουμε για να γίνεις αρχηγός και Πρωθυπουργός και το αντάλλαγμα από τη πλευρά σου για τις υπηρεσίες μας θα είναι να συγκαλύψεις με κάθε τρόπο τα σκάνδαλα στα οποία εμπλεκόμαστε. Από κοινού θα τιμωρήσουμε παραδειγματικά όλους όσους τόλμησαν να ενοχλήσουν ή να αμφισβητήσουν τους πραγματικούς ιδιοκτήτες αυτής της χώρας. Θα τους συκοφαντούμε, θα τους λασπολογούμε νυχθημερόν, θα τους απαξιώνουμε, θα τους λοιδορούμε και εσύ θα κάνεις όλες εκείνες τις παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς προκειμένου να μην ξανάρθει ποτέ η Αριστερά στην εξουσία. Όπως σε μια κρίση ειλικρίνειας είχε αποκαλύψει ο Μάκης Βορίδης το καλοκαίρι του 2018. Αυτό το σχέδιο υλοποιείτε.

Γι’ αυτό ενοποιήσατε την εισαγγελία διαφθοράς με οικονομικού για να διώξετε την κα Τουλουπάκη, γι’ αυτό στήσατε το δικαστήριο στον Παπαγγελόπουλο, γι΄ αυτό ήρατε την προστασία που πέρυσι με τον Στουρνάρα και τον Πουλή.

Όλη αυτή η βαθιά διαπλοκή και σχέση αλληλεξάρτησης μεταξύ του Μητσοτάκη, της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, του Κουρτάκη και άλλων μιντιαρχών ενδυναμώθηκε τους τελευταίους μήνες πολύ περισσότερο με αφορμή την πανδημία που η κυβέρνηση βρήκε ως πρόσχημα για να διευκολύνει και να μπουκώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα και με απολύτως αδιαφανείς διαδικασίες, με δημόσιο χρήμα, τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, εκτός από κάποιους ενοχλητικούς.

Την ίδια στιγμή που μπουκώνετε τα ΜΜΕ για να σας λιβανίζουν και για να δημιουργούν τη πλαστή εικόνα, ενώ η χώρα περνά κρίση και καταστροφή, της ευμάρειας και εδώ ο Μητσοτάκης είναι ο Μωυσής και το παλεύουμε και το προσπαθούμε, δεν ανέχεστε πλέον, παίρνοντας τον κατήφορο του απολυταρχικού καθεστώτος που είναι η αρχή του τέλους σας, που τη ζήσαμε και σήμερα, δεν ανέχεστε ούτε μια διαφορετική φωνή.

Διώξατε την Ε. Ακρίτα από τα ΝΕΑ, το Χαρίτο από την ΕΡΤ και εξαναγκάσατε σε παραίτηση την κα Κρουστάλλη, Δ/ντρια σύνταξης στο ΒΗΜΑ που αποκάλυψε τις διπλές καταγραφές των κρουσμάτων από ΕΟΔΥ και ΗΔΙΚΑ

Χαρακτηριστικό των απολυταρχικών καθεστώτων είναι ότι δεν ανέχονται την αντίθετη φωνή ακόμη και από συμπαθούντες. Θέλουν ομοφωνία νεκροταφείου που απλά να λιβανίζει

Η χτεσινή φωτογραφία που κυκλοφορεί από τον προϋπολογισμό θυμίζει αυτοκρατορικές εποχές περασμένων αιώνων. Είστε οι βουλευτές όρθιοι καθιστός ο κ. Μητσοτάκης, σαν Λουδοβίκος, και τον χειροκροτείτε

Σε μια ομιλία πρωθυπουργού γεμάτη χαρακτηρισμούς για τους πολιτικούς του αντιπάλους, με κορωνίδα του αυτοεξευτελισμού του, την επίθεση στον κ. Φίλη ("ανήκεις σε ευπαθή ομάδα"). Εγώ «επιτέθηκα» στον κ. Κυμπουρόπουλο όταν είπα ότι τα ΑΜΕΑ πρέπει να έχουν βοηθήματα, ενώ ο ίδιος τα είχε αξιοποιήσει. Τότε θεωρήθηκε ότι εγώ είχα επιτεθεί στις ευπαθείς ομάδες και τα άτομα με ειδικές ικανότητες

Θα ήθελα σήμερα μια απάντηση από αυτούς που τότε βάλθηκαν εναντίον μου και ειδικά από τον κ. Κυμπουρόπουλο, που δεν έχει πει κάτι σχετικό σε σχέση με αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης

Σήμερα εν μέσω μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης με τα νοσοκομεία στα όρια της κατάρρευσης και το ιατρικό προσωπικό να εφημερεύει για όσο χρειαστεί –παρενθετικά θα πω ότι δεν υπάρχουν 1200 ΜΕΘ όπως ψευδώς ισχυρίζεστε- μετά από ενάμιση μήνα λοκντάουν εξαιτίας των εγκληματικών παραλείψεων, όταν η οικονομία καταρρέει γιατί αρνείστε να την στηρίξετε, σήμερα που η κα Νικολάου και κορυφαίοι υπουργοί δίνουν απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων –όπως έχουμε με στοιχεία αποδείξει εδώ και καιρό- όταν ο κ. Μητσοτάκης πηγαινοέρχεται άπρακτος από τις συνόδους κορυφής, ο κ. Κουρτάκης και τα Μέσα του εξαντλούν τη δημοσιογραφική τους δεινότητα στην εξοχική κατοικία που μισθώνει ο κ. Τσίπρας, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν από όλα τα προηγούμενα

Δικαιούται ένας αριστερός πολιτικός να έχει εξοχική κατοικία έστω και νοικιασμένη ή αυτό είναι προνόμιο μόνο των δεξιών πολιτικών; Αυτοί δικαιούνται να έχουν 32 σπίτια ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να έχουν εγερθεί ερωτήματα από την Πετσοταϊσμένη δημοσιογραφία, κανείς τους δεν αναρωτιέται πως μπορεί ένας γόνος πολιτικής οικογένειας να έχει 32 σπίτια, ενώ έχει δουλέψει ελάχιστα. Δεν είναι αυτό ερώτημα για την ερευνητική δημοσιογραφία;

Σήμερα αν είχαμε κανονική ψηφοφορία – και όχι με επιστολικές ψήφους- πάλι θα είχαμε απώλειες όπως και την προηγούμενη φορά

Ο κ. Κουρτάκης είναι και υποκριτής και θρασύδειλος γιατί χαρακτηρίζει ως τακτική των αδυνάμων –την προσφυγή στη Δικαιοσύνη- όταν κάνει χρήση ο κ. Τσίπρας –τον οποίον συστηματικά συκοφαντεί και εξυβρίζει- αλλά την απαιτεί στην περίπτωση μου –ενώ η Βουλή την απέρριψε την 1η φορά-

Κανονικά θα έπρεπε να πω να αρθεί η ασυλία μου για να σας δω να ξεφτιλίζεστε, να ψηφίζετε υπέρ εσείς που την προηγούμενη φορά δεν το καταφέρατε, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσετε τον κ. Κουρτάκη και να βγουν μετά τα Μέσα του να σας δίνουν συγχαρητήρια. Να φτάσετε μέχρι το τελευταίο σκαλοπάτι του εξευτελισμού

Από την κουβέντα που έγινε σήμερα και για την κα Αδαμοπούλου, που μοιάζει πολύ με την δική μου την πρώτη φορά, χωρίς μάλιστα να κατονομάσει συγκεκριμένους, αλλά είπε ότι κάποιοι αστυνομικοί έχουν το ρόλο του μπαχαλάκη, για να διαλύουν τις κινητοποιήσεις, φαίνεται ότι έχετε χάσει την μπάλα

Θα σας πω μόνο 2 παραδείγματα, ο νόμος για την εκτός σχεδίου δόμηση και τη ρύθμιση για το click away, έχουν διαρρήξει οριστικά τις σχέσεις σας με ένα τεράστιο κομμάτι μικρομεσαίων που πίστεψε ότι θα έχει φορολογικές ελαφρύνσεις και τώρα πεινάει

Ο κρότος θα είναι πολύ μεγάλος όταν θα πέσετε γιατί φοράτε προβιά αυταρχισμού προσπαθώντας να κρατηθείτε στην εξουσία

Έδωσαν πρόστιμο σε άνθρωπο που μετακινήθηκε από τη Βέροια στη Θεσσαλονίκη για να κάνει τη χημειοθεραπεία του, κοπάνησαν κάποιον που πήγε να φάει ένα σουβλάκι.

Νομίζετε ότι φέρνοντας στη Βουλή άρσεις ασυλίας και απειλές δικαστικών διώξεων και να σκέφτονται οι βουλευτές τι θα πουν, μην φάνε μήνυση, ότι θα μας φοβίσετε. Δεν σταματάμε και θα συνεχίζουμε να σας αποκαλύπτουμε

Σας το ξαναείπα, εκτός από το εμβόλιο φέρτε και τα φάρμακα που έχουν έγκριση στην Αμερική και μπορούν να σώσουν τους μισούς από τους 100 που πεθαίνουν καθημερινά.

Κλείνω με μια μαντινάδα, «σαν πληγωθεί ο αετός να μην τον ελυπάσαι, θα ξανανοίξει τα φτερά και τότε να φοβάσαι»!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)