to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:08 | 06.03.2019

Πολιτική

Π. Πολάκης: Πολιτική απόφαση η επιστροφή του «Ερρίκος Ντυνάν» στο ΕΣΥ (βίντεο - φωτογραφίες)

Την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης να εντάξει το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας επανέλαβε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στους εργαζόμενους του νοσοκομείου - Είχε προηγηθεί κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας των εργαζομένων ως απάντηση στις μεθοδεύσεις της διοίκησης για να ματαιωθεί η εκδήλωση


Ο κ. Πολάκης, σε συνάντηση που είχε μαζί τους στο αμφιθέατρο του «Ερρίκος Ντυνάν», τόνισε ότι το νοσοκομείο «παράνομα και αντισυνταγματικά» ονομάστηκε ιδιωτική κλινική και εκχωρήθηκε στην εταιρεία Ημιθέα και τους ενημέρωσε για το στάδιο που βρίσκεται η διαδικασία της διαπραγμάτευσης του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με την κυβέρνηση, με την τράπεζα Πειραιώς, ώστε, όπως είπε, αυτό το «διαμάντι» να επιστρέψει στον δημόσιο τομέα, κάτω από δημόσιο έλεγχο με κρατική χρηματοδότηση, με ενίσχυση από τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να συμβάλλει στην αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης στο λεκανοπέδιο Αττικής, να ενταχθεί στο πρόγραμμα εφημεριών και να βοηθήσει και να αναβαθμίσει με τα ιδιαίτερα τμήματα και τις ιδιαίτερες δυνατότητες που έχει συνολικά το δημόσιο σύστημα υγείας. 

Η δεύτερη βελτιωμένη προσφορά που έχει κατατεθεί μαζί με το Ιδρύμα Ωνάση «είναι η καλύτερη», σημείωσε ο κ. Πολάκης. Συνολικά, αγγίζει τα 88 εκατ. ευρώ, από τα οποία θα δοθούν 10 εκατ. μετρητά από το Ιδρυμα και τα 78 εκατ. θα αναλάβει το ελληνικό Δημόσιο, για να αποπληρωθούν σε βάθος 15ετίας.

«Η προσφορά είναι βελτιωμένη σε σχέση με την αρχική μας, η οποία ήταν και αυτή καλύτερη από τις άλλες δύο που κατατέθηκαν και νομίζουμε ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας λογος, ούτε νομικός ούτε οικονομικός, να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία» επισήμανε ο υπουργός. 

Ο κ. Πολάκης υπογράμμισε ότι ο διαγωνισμός δεν έχει κριθεί άγονος, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και βέβαια θα έχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον να τοποθετηθούν, επιτέλους, η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ αν θέλουν ή δεν θέλουν να ξαναγυρίσει το νοσοκομείο στον δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με τον ίδιο, επίσης, «καλό θα ήταν και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, να τοποθετηθεί και να βοηθήσει με την υψηλή του εποπτεία στον τραπεζικό τομέα να προχωρήσει αυτή η επαναφορά ενός μεγάλου νοσηλευτικού ιδρύματος στο ΕΣΥ».

Σε πείσμα των μεθοδεύσεων της διοίκησης

Yπενθυμίζουμε ότι χθες, σύμφωνα με καταγγελία του σωματείου των εργαζομένων, η διοίκηση του νοσοκομείου απάντησε αρνητικά στο αίτημά τους να παραχωρηθεί το αμφιθέατρο του «Ντυνάν» για την εκδήλωση, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.

«Ηταν συγκινητική η υποδοχή που μας επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι στην είσοδο του νοσοκομείου, παρά και σε πείσμα των μεθοδεύσεων της διοίκησης τις προηγούμενες μέρες. Άλλωστε όπως είπαν και οι εργαζόμενοι... "μπορεί να αλλάζουν τις κλειδαριές, αλλά έρχεται η ώρα που θα παραδώσουν τα κλειδιά"», σχολίασε σχετικά ο Π. Πολάκης.

Η ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, η οποία περιλαμβάνει και την αναλυτική ανακοίνωση:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)