to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:34 | 27.04.2020

Πολιτική

Π. Πολάκης: Παγωμάρα από Χρυσοχοΐδη και Τσιάρα μετά τις αποκαλύψεις για την “απολύμανση” των φυλακών

«Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ περιμένουμε απαντήσεις, εσείς κύριοι υπουργοί θα μιλήσετε;»


Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις που έκανε για τις συμβάσεις στην διαδικασία απολύμανσης των φυλακών ζητά ο Παύλος Πολάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διακρίνει μια «παγωμάρα» από Μ. Χρυσοχοΐδη και Κ. Τσιάρα και τους καλεί να απαντήσουν σε τέσσερα ερωτήματα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Π. Πολάκη:

«Βλέπω μια παγωμάρα από Χρυσοχοΐδη και Τσιάρα για αυτά που αποκάλυψα το μεσημέρι για την «απολύμανση» των φυλακών ...

Εκτός από αυτά προκύπτουν και άλλα που πρέπει να απαντήσετε:

1) Η εταιρεία αυτή ΜΙΧΑΙΛΙΔΗΣ κλπ, που ανέλαβε την απολύμανση- απεντόμωση (ενώ πριν διοργάνωνε συνέδρια ) έχει επόπτη δημόσιας υγείας ή χημικό μηχανικό που πρέπει να επιβλέψει και να υπογράψει τη διαδικασία;

2) Μαθαίνω πως σε κάποιες φυλακές ανά την Ελλάδα την απολύμανση την έκαναν οι δήμοι με δικά τους συνεργεία ! Για αυτές τις φυλακές δεν πιστεύω να τους πληρώσατε ή να τους έχετε πληρώσει.

3) Έμαθα πως στα Χανιά ζήταγαν υπεργολάβο για να κάνει την απολύμανση και έδιναν 500 ευρώ λέει για τις φυλακές της Αγιάς (12.500 τετραγωνικά!!) Αν είναι έτσι που πήγαν τα 540.000 χιλιάρικα που με διαδοχικές συμβάσεις τους δώσατε;

4) Μπορείτε να μου πείτε αυτή η εταιρεία που κάνατε την προμήθεια των απολυμαντικών καθαριστικών η οποία φτιάχτηκε στις 29/3 στις 30/3 σας έκανε προσφορά και στις 4/4/20 της αναθέσατε τα 232.000 ευρώ, πού τα βρήκε τα καθαριστικά;

Εκείνες τις μέρες είχαμε μεγάλη έλλειψη, ήταν τότε που λέγαμε για ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ που δεν έβαζε ο υπουργός των χονδρεμπόρων ο Γεωργιάδης !! Πως μια εταιρεία που έχει στοιχείο επικοινωνίας μόνο το κινητό της ιδιοκτήτριας καταχωρημένο στο ΓΕΜΗ βρίσκει τέτοιες ποσότητες σε μια μέρα από την ίδρυση της;;; Ποιανού «μπροστινή» είναι αυτή η κυρία (Παππά Βασιλίκα)

Τέλος, ελπίζω αύριο να κινηθεί αυτεπάγγελτα κάποιος εισαγγελέας μετά τις αποκαλύψεις που κάναμε. Αλλιώς θα τα πάμε (και αυτά) εμείς!

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ περιμένουμε απαντήσεις, εσείς κύριοι υπουργοί θα μιλήσετε;».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)