to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:03 | 21.12.2022

Πολιτική

Π. Πολάκης: Ο Μητσοτάκης είναι το μίσθαρνο όργανο της ολιγαρχίας αυτής της χώρας

«Πριν ξεκινήσει η κρίση στην Ουκρανία, το κέρδος των δυο μας διυλιστηρίων, να τα πούμε τα ονόματά τους: Motor oil του Βαρδινογιάννη και ΕΛΠΕ του Λάτση, ήταν 7 με 9 δολάρια το βαρέλι. Σήμερα έχει φτάσει 34 με 36 δολάρια το βαρέλι»


Διαβάστε τα κύρια σημεία από την ομιλία του Παύλου Πολάκη κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για την Ανακουφιστική Φροντίδα:

Για το ενεργειακό:

Πριν ξεκινήσει η κρίση στην Ουκρανία, το κέρδος των δυο μας διυλιστηρίων, να τα πούμε τα ονόματά τους: Motor oil του Βαρδινογιάννη και ΕΛΠΕ του Λάτση, ήταν 7 με 9 δολάρια το βαρέλι. Σήμερα έχει φτάσει 34 με 36 δολάρια το βαρέλι.

Σε αυτό έχετε κρατήσει φανάρι ως Κυβέρνηση, ως Νέα Δημοκρατία και ως Μητσοτάκης, προσωπικά. Από εκεί προκύπτουν τα υπερκέρδη. Τώρα, που η τιμή του βαρελιού έχει κατέβει στα 80, 75 δολάρια το βαρέλι, γιατί δεν έχει πάει η τιμή στην αντλία, στο 1,40 €, στο 1,45 €; Τόσο θα έπρεπε να είναι. Γιατί έχει 1, 68 € στα φτηνά της Αθήνας και 1,80, 1,85, 1,90 ευρώ στην επαρχία; Δεν μειώνετε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, επιδοτείτε την αισχροκέρδεια, είτε των ενεργειακών παρόχων, είτε των παρόχων καυσίμων και μας λέτε ότι δίνετε pass.

Ο Μητσοτάκης, το μίσθαρνο όργανο της ολιγαρχίας αυτής της χώρας, ο εκπρόσωπος της διαπλοκής που αυτή τον έσπρωξε στη θέση του Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, μας λέει ότι φορολόγησε τα διυλιστήρια. Δουλευόμαστε κύριοι συνάδελφοι; Γιατί επιτρέπετε να έχει το διυλιστήριο ανά βαρέλι κέρδος 34 με 36 δολάρια, όταν είχε 7 με 9; Να απαντήσει κάποιος.

Για το θέμα του ΒΟΑΚ:

Από τη Σητεία μέχρι το Καστέλι δεν έχει παιχτεί μισή σκαλιδέ επί των ημερών σας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ενώ λέγατε ότι ήταν «σχεδιασμός στο γόνατο του ΣΥΡΙΖΑ και του Σπίρτζη», να σπάσει δηλαδή το έργο σε τρία κομμάτια, το ένα με σύμβαση παραχώρησης -το μεγάλο- το άλλο με ΣΔΙΤ και το τρίτο δημόσιο έργο, μετά από τρία χρόνια προχωράτε τελικά με τον σχεδιασμό Σπίρτζη, αλλά με διόδια. Γιατί τρία χρόνια σκεφτόσασταν με ποιον θα ντιλάρετε τα διόδια.

Για το αεροδρόμιο Καστελίου:

Αυτά που μας καταθέσατε εδώ, λες και μας κάνετε τη χάρη, κύριε Καραγιάννη, να τα είχατε φέρει πριν. Να τα είχατε φέρει πριν γιατί, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούμε να διαβάσουμε τώρα ποια είναι η γνώμη του ανεξάρτητου μελετητή για τις επεκτάσεις που θέλετε να κάνετε στο αεροδρόμιο. Πότε θα το δούμε τώρα δηλαδή; Όλοι έχουν συμφωνήσει και δεν ήξερε άνθρωπος τι είχατε συμφωνήσει. Και αν είχατε κάνει διαβούλευση, πού είναι αυτή η διαβούλευση και δεν την έχουμε δει εμείς; Ευτυχώς που πέρασε ο Σπίρτζης, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτήν τη χώρα, αλλιώς ακόμα την πρώτη σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου Καστελίου θα φτιάχνατε και το ξέρετε πολύ καλά.

Για την Ανακουφιστική Φροντίδα:

Και για να τελειώνουμε με την ανακουφιστική φροντίδα, κύριε Πλεύρη, κύριε βαρκάρη του Αχέροντα, διότι εγώ δεν ξεχνώ. Επειδή έχεις κατεβάσει τον διακόπτη στα ΜΜΕ, δεν σημαίνει ότι η κοινωνία ξεχνά πως όταν ανέλαβες Υπουργός είχαμε 13.743 νεκρούς και σήμερα έχουμε φτάσει τους 34.600. Εσύ φταις γι’ αυτό, εσύ φταις γι’ αυτά που δεν κάνατε, με τις ΜΕΘ, με τα φάρμακα και με όλα τα υπόλοιπα.

Και τώρα μας λέτε για ανακουφιστική φροντίδα, δυο, τρεις μήνες πριν τις εκλογές; Σας παραδώσαμε πλήρες σχέδιο από την κυρία Βαθάκου, την καθηγήτρια, μαζί και με το Ίδρυμα Νιάρχος, με πέντε στρατηγικούς άξονες, με προϋπολογισμό 55 εκατομμύρια ευρώ συνολικά για τρία, τέσσερα χρόνια, για το πώς θα αναπτυχθεί η ανακουφιστική φροντίδα στην Ελλάδα.

Τι κάνατε γι’ αυτό; Το πετάξατε στον κάλαθο των αχρήστων. Από το 2019 το είχατε στα χέρια σας και τώρα φέρατε νομοσχέδιο ανακουφιστικής φροντίδας τρεις μήνες πριν τις εκλογές. Μην ανησυχείτε. Θα το υλοποιήσουμε εμείς.

Για τους Υγειονομικούς σε αναστολή:

Γιατί στη διάταξη, που έχει σήμερα την κατάργηση των προστίμων, δεν ξαναγυρνάς τους υγειονομικούς σε αναστολή χτες, από 1η Δεκεμβρίου Θ. Πλεύρη; Το έχεις πάρει προσωπικά; Έχεις καταλάβει τι είναι να είσαι ενάμιση χρόνο χωρίς μισθό και άνεργος; Το έχεις νιώσει ποτέ στη ζωή σου; Γιατί εκδικητικά και ρατσιστικά το μεταφέρεις  1η του Γενάρη;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)