to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:57 | 03.05.2022

Πολιτική

Π. Πολάκης: Η περίπτωση Μανιαδάκη εξελίσσεται σε νέα υπόθεση Χριστοφοράκου (βίντεο)

«Ο κ. Βαξεβάνης κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για τις συνομιλίες του Μανιαδάκη με τον Στουρνάρα. Αυτή τη στιγμή ο Μανιαδάκης πουλάει το σπίτι του και φεύγει. Γιατί δεν τον καλεί η ανακρίτρια να καταθέσει;»


Ακολουθεί το δελτίο Τύπου του Βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Παύλου Πολάκη, σχετικά με την παρέμβαση  του σήμερα το πρωί στην Βουλή κατά τη συζήτηση της συζήτηση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, σχετικά με την κύρωση συμφωνίας μεταξύ των Υπ. Δικαιοσύνης, Ελλάδος και Κατάρ:

Κύρια σημεία της ομιλίας:

Ξεκινώντας την παρέμβαση του ο Π. Πολάκης είπε χαρακτηριστικά: προσπάθησα να κρατήσω τα γέλια μου.  Προκαλεί θυμηδία αυτό που φέρνετε σήμερα εδώ. Θέλετε να κυρώσουμε μια σύμβαση για δικαστική συνδρομή με το Κατάρ; Μια χώρα η οποία εφαρμόζει τον ισλαμικό νόμο.

Στη συνέχεια ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε:

Στο Δείκτη Ελευθερίας του τύπου

Στη σημερινή ανακοίνωση των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα αναφέρεται ότι η χώρας μας, όσον αφορά στο δείκτη ελευθερίας του τύπου, υποχώρησε κατά 38 θέσεις φτάνοντας στην 108η ανάμεσα σε 180 χώρες. Στην έκθεση που συνοδεύει την ανακοίνωση ένας από τους βασικούς λόγους που συμβαίνει αυτό, φαίνεται να είναι και η δίωξη δημοσιογράφων και ειδικά του Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος συνέβαλε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis.

Στο σκάνδαλο Novartis

Με τις ΗΠΑ έχουμε δικαστική συνδρομή έτσι δεν είναι κ. υπουργέ; Έχετε κάνει τίποτα για να πάρετε τις απαραίτητες πληροφορίες από τον συμβιβασμό που επιτεύχθηκε στις ΗΠΑ όπου η Novartis πλήρωσε 345 εκ δολάρια γιατί χρημάτισε πολιτικούς και υπηρεσιακούς στην Ελλάδα;

Στις διαφορετικές ταχύτητες με τις οποίες «κινείται» κατά περίπτωση η Ελληνική Δικαιοσύνη

Για να δείτε το επίπεδο της Ελληνικής Δικαιοσύνης θα σας πω αυτό: φεύγοντας από εδώ θα πάω να καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισης  της πρώην διοικήτριας του Νοσοκομείου της Ζακύνθου, κ. Λίνας Τσιαρίδου. Αν θυμάστε στο νοσοκομείο Ζακύνθου, λόγω της επιπλοκής σε ένα περιστατικό, κάποιοι μέσα στο νοσοκομείο για να καλύψουν τις ιατρικές ευθύνες τους, ισχυρίστηκαν ότι τα κυκλώματα του οξυγόνου βγάζουν «φίδια, σκορπιούς, τοξικά αέρια και σαρανταποδαρούσες». Τότε αναγκάστηκα, μετά από 5 μήνες και προκειμένου να επανεκκινήσουν τα χειρουργεία, να πάω εγώ εκεί και να χειρουργήσω κάποιους ασθενείς. Στην συγκεκριμένη υπόθεση έγινε μήνυση για παρακώληση, η οποία δεν έχει προχωρήσει καθόλου, τη στιγμή που οι 2 μηνύσεις που έγιναν εναντίον της Διοικήτριας είναι στο στάδιο της ανάκρισης.

Στην υπόθεση Μανιαδάκη

Η περίπτωση Μανιαδάκη εξελίσσεται σε νέα υπόθεση Χριστοφοράκου. Ο κ. Βαξεβάνης κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για τις συνομιλίες του Μανιαδάκη με τον Στουρνάρα. Αυτή τη στιγμή ο Μανιαδάκης πουλάει το σπίτι του και φεύγει. Γιατί δεν τον καλεί η ανακρίτρια να καταθέσει; 

Στην πρόσφατη άρση της ασυλίας του

Ήθελα να ρωτήσω, πως νιώθετε εσείς οι βουλευτές της ΝΔ αλλά και η ειδική αγορήτρια του ΚΙΝΑΛ, κ. Γιαννακοπούλου σήμερα για την ψήφο σας υπέρ της άρσης της ασυλίας μου μετά από μήνυση της βουλευτού της ΝΔ, κ. Αραμπατζή; Αποδείχθηκε ότι η κ. Αραμπατζή το 2019 είχε καταδικαστεί καθώς ακόμα δεν είχε πληρώσει τους εργαζόμενους της και τόλμησε να έρθει στο βήμα της Βουλής για να πει ότι την συκοφαντούμε καθώς είχε αθωωθεί στο εφετείο το 2015 επειδή έδωσε 1,2 μισθούς μπροστά.

Και ψηφίσατε υπέρ της άρσης της ασυλίας μου. Ήθελα να ξέρω δεν ντρέπεστε καθόλου;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)