to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:43 | 13.12.2020

Πολιτική

Π. Πολάκης: Δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν τη συνωμοσία σιωπής για τα φάρμακα κατά του covid (βίντεο)

«Το αντίσωμα bamlanivimab που έχει αποδειχθεί, διότι το έχουν πάρει πλέον 250 χιλιάδες άνθρωποι, ότι αυτοί που το παίρνουν -που δεν το κάνουμε σε όλους- ότι μειώνει 72% την πιθανότητα να νοσήσει βαριά»


Σημεία από την ομιλία του Παύλου Πολάκη, βουλευτή Χανίων και Αναπλ. Τομεάρχη Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2021 στη Βουλή:

«Θα μιλούσαμε ότι είχατε θετικό σχέδιο στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας αν ο προϋπολογισμός που καταθέτατε είχε τα εξής: Αντί για 2 δισ. μισθούς-αμοιβές στο υγειονομικό προσωπικό είχε 3 δισ. για να προχωρήσουμε άμεσα σε 50% αύξηση των αποδοχών του υγειονομικού δυναμικού, των ηρώων που δίνουν τη μάχη της πανδημίας.

Θα μιλούσαμε ότι είναι θετικός ο προϋπολογισμός αν είχε ακόμα άλλο 1 δις το οποίο να μοιραζόταν ως εξής: 300 εκατ. αύξηση του ορίου δαπανών για το σύστημα υγείας, 200 εκατ. αύξηση του ορίου δαπανών για τις παροχές του ΕΟΠΥΥ, 200 εκατ. και όχι 60 για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του εθνικού σκέλους για ανάπτυξη των υποδομών στα νοσοκομεία και 200-250 εκατ. για να καλύψουμε τα εμβόλια και τα φάρμακα.

Αυτό που λέτε ότι δώσατε 786 εκατ. παραπάνω φέτος για τον covid δεν τα δώσατε. Μέχρι σήμερα έχετε δώσει για την αντιμετώπιση του covid το 2020, 239 εκατ. ευρώ παραπάνω, ούτε σεντ περισσότερο. 583 σας παραδώσαμε εμείς, 645 το πήγατε για το επικουρικό προσωπικό, 65 εκατ. εκεί. 144 εκατ. ευρώ τις βρήκα όλες τις αποφάσεις των απευθείας αναθέσεων που έχουν κάνει και που πολλές ελέγχονται για την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και 30 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ για να καλύψει το τεστ που ακόμα δεν το καλύπτει. Τα 260 εκατ. που μέχρι στιγμής έχετε δώσει στον ΕΟΠΥΥ αντί για 100, ήταν η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών, της μείωσης των εσόδων, επειδή αυξήθηκε η ανεργία μειώθηκαν τα χρήματα που έπαιρνε από τον ΕΦΚΑ ο ΕΟΠΥΥ. Τις ίδιεςανάγκες τις περσινές καλύπτετε με τα 260 που δώσατε.

Αυτό δεν είναι αντιμετώπιση της πανδημίας. Είναι χρηματοδοτώ από το γενικό λογιστήριο τον ΕΟΠΥΥ για να καλύψω αυτό που έκανε μέχρι τώρα. Όχι τον covid που είναι 239. Και σας προκαλώ ευθέως να πείτε ότι λέω ψέματα. Βγήκε το μεσημέρι ο κ. Λοβέρδος της ΝΔ και είπε και δεν ντρέπεται ότι πρέπει να οφείλουμε σεβασμό στους νεκρούς και ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για αυτό το πράγμα.

Ακούστε κ. συνάδελφοι: επειδή εγώ έχω παλέψει πάρα πολύ, έχω ξενυχτήσει πολλά βράδια για να σώσω μια ανθρώπινη ζωή, το έκανα 20 χρόνια και το ξανακάνω και τώρα, εγώ δεν ανέχομαι να πεθαίνουν 100 άνθρωποι την ημέρα. Έχουμε φτάσει τρεισήμισι χιλιάδες νεκρούς. Έχετε ποντάρει όλα τα λεφτά στο εμβόλιο. Το οποιοδήποτε εμβόλιο δεν είναι πανάκεια. Το μεν της Pfizer θέλει μεταφορά με -70. Πού είναι οι υποδομές αυτές; Χθες βγήκε η αμερικάνικη ρευματολογική εταιρεία και είπε ότι δεν ενδείκνυται να δοθεί σε ρευματοπαθείς, αυτούς που παίρνουν κορτιζόνη, σε όλους τους ανοσοκατασταλμένους. Άρα ένα μεγάλο κομμάτι του ευπαθούς πληθυσμού δεν μπορεί να εμβολιαστεί.

Και τώρα να άρχιζαν να μας κάνουν σε όλους το οποιοδήποτε εμβόλιο θα απέδιδε σε 4-5 μήνες. Μέχρι τότε τι θα γίνεται; Θα πεθαίνουν άνθρωποι και θα το δεχόμαστε; Ακούστε με καλά γιατί έχετε ευθύνη από εδώ και πέρα, τα λέω με τον επίσημο τρόπο. Υπάρχουν δύο θεραπείες αυτή τη στιγμή. Η μια πήρε έκτακτη έγκριση 9 Νοεμβρίου από τον FDA. Το αντίσωμα bamlanivimab που έχει αποδειχθεί, διότι το έχουν πάρει πλέον 250 χιλιάδες άνθρωποι, ότι αυτοί που το παίρνουν -που δεν το κάνουμε σε όλους- ότι μειώνει 72% την πιθανότητα να νοσήσει βαριά.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να γλιτώσουμε τους μισούς θανάτουςαπό αυτούς που βιώνουμε σήμερα. Το λέω 15 ημέρες. Αυτό το φάρμακο μπορεί να έρθει στην Ελλάδα. Ως υπουργός, είχαμε δώσειπολλές φορέ ςέκτακτη έγκριση για φάρμακα που έχειαποδειχθεί ότι δρουν και τα οποία δεν είχαν πάρει έγκριση από τον ΕΜΑ. Άλλωστε μαθαίνω ότι ήδη έχουμε εισάγει κάποια εμβόλια χωρίς να έχει εγκριθεί από τον ΕΜΑ ακόμα και είναι σημερινή πληροφορία αυτή. Φέρτε το φάρμακο αυτό, θα χρειαζόμαστε περίπου 2 με 3 χιλιάδες δόσεις το μήνα στην χειρότερη των περιπτώσεων. 250-300 εκατ. για το εμβόλιο δώσατε, δώστε άλλα 15 για αυτό και υπάρχει και δεύτερη θεραπεία που είναι η μοναδική που έχουμε αυτή τη στιγμή για αυτούς που είναι από τη 10η μέχρι τη 14η μέρα της νόσου που δείχνει ότι έχει μια σοβαρή επίδραση και πολλοί γλιτώνουν και βελτιώνονται.

Δώστε την άδεια, δεν μπορώ να τη καταλάβω αυτή τη συνωμοσία σιωπής, το εμβόλιο θα δράσει σε 4 με 5 μήνες. Δεν αντέχουμε ως κοινωνία να πεθαίνουν 100 άνθρωποι τη μέρα. Το καταλαβαίνετε ή όχι; Κάντε το τώρα, το κόστος δεν είναι πολύ, αλλά όσο και να είναι και μια ανθρώπινη ζωή να γλιτώσουμε πρέπει να τη γλιτώσουμε. Έτσι θα αρχίσει να φεύγει και ο φόβος από τον κόσμο. Έχει τρομοκρατηθεί η κοινωνία με όλοαυτό το πράγμα που κάνετε.

Και μια πρόταση ακόμα: κάντε τεστ για αντιγόνο στη νότια Ελλάδα και τεστ για αντισώματα στη βόρεια Ελλάδα. Στη βόρεια Ελλάδα οι φορείς είναι πάνω από 50%, αυτοί μπορεί να μη χρειαστεί να κάνουν εμβόλιο γιατί είναι καλυμμένοι και μπορεί να μειωθεί και από εκεί το κόστος του εμβολίου. Και έτσι μπορεί να ανοίξει το lockdown γιατί με το βλέποντας και κάνοντας που κάνετε, μόνο το θάνατο του εμποράκου κάνετε αυτές τις ημέρες, απολύτως τίποτε άλλο.

Κουνηθείτε γιατί από εδώ και πέρα έχετε ποινική ευθύνη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)