to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:52 | 28.11.2020

Πολιτική

Π. Πέρκα: «Οφείλουμε να αναδεικνύουμε τις αστοχίες, τις ελλείψεις και τις αβλεψίες που πλέον στοιχίζουν ζωές» (βίντεο)

Η βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Π. Πέρκα ήταν προσκεκλημένη την Παρασκευή 27/11, στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του ΣΚΑΙ.


Αρχικά, η Πέτη Πέρκα σχολίασε τα στοιχεία εκλογικής έρευνας και αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη από την απόσταση με τη ΝΔ, λέγοντας: «Πρώτο και κύριο, δεν έχω δει καθόλου τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας, τα οποία έχουν πολύ ενδιαφέρον. Ξέρω και από άλλες δημοσκοπήσεις σε ότι αφορά στον χειρισμό της κυβέρνησης στα θέματα της πανδημίας, συνεχώς χάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών και αυτό θα αποτυπωθεί. Αυτό φαίνεται κυρίως στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων. Από κει και πέρα υπάρχουν πολλές αναγνώσεις. Ευθύνη εμείς δεν έχουμε, αλλά προσφορά εσείς έχετε σε αυτό, οπωσδήποτε. Ο κόσμος σιγά-σιγά αρχίζει και το αντιλαμβάνεται και βλέπει ότι αυτό που ακούει από τα ΜΜΕ ως πλειοψηφία πως δεν είναι αυτό που ζει», σημείωσε δηκτικά για τον ρόλο των καναλιών στην περίοδο της πανδημίας.

Παρατήρησε δε, πως τα κανάλια δεν ανέδειξαν τα σοβαρά θέματα και λάθη της κυβερνητικής πολιτικής, σχολιάζοντας: «Φανταστείτε να είχαμε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα φρόντιζε 8 μήνες να κάνει ούτε 1 ΜΕΘ, να μην είχε προσλάβει γιατρούς και να είχε προσλάβει 15.000 αστυνομικούς αντί για υγειονομικό προσωπικό…τι θα ακούγαμε! Και σωστά γιατί ξέρετε, η ΝΔ χρησιμοποιεί για πάσα νόσο την αστυνομία. Ας δοκιμάσουμε και λίγο τους γιατρούς, λέω εγώ, γιατί φαίνεται ότι με την αστυνομία δεν πήγε καλά η πανδημία».

Έπειτα, σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κρατά μία πολύ υπεύθυνη στάση με στήριξη των μέτρων και της επιστημονικής κοινότητας. «Βεβαίως, ζητάμε τα πρακτικά για να δούμε αν η κυβέρνηση ακούει την επιστημονική κοινότητα, το οποίο είναι μία άλλη κουβέντα…Όμως οφείλουμε να αναδεικνύουμε τις αστοχίες, τις ελλείψεις και τις αβλεψίες που πλέον στοιχίζουν ζωές. Υπάρχουν παραδείγματα που μας υποψιάζουν, υπάρχουν δηλώσεις που αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι προέρχονται από την επιστημονική κοινότητα. Δεν είμαστε ειδικοί, αλλά είναι δυνατόν να λένε ότι στα λεωφορεία δεν κολλάει ο ιός; Υπάρχουν πολιτικά στελέχη της ΝΔ που λένε τέτοια πράγματα, όπως ο κ. Καραμανλής. Επειδή λοιπόν πρόκειται για συλλογικό όργανο, άρα είναι ανοιχτό και δημοκρατικό, θα θέλαμε να δούμε αν οι επιστήμονες είχαν κάνει μία σύσταση κι αν είχαν δηλώσει π.χ. κοιτάξτε, εκεί υπάρχει αυτό το πρόβλημα».

Σχετικά με τις αιτιάσεις του δημοσιογράφου με απανωτά ερωτήματα, για τη μη ψήφιση της πρότασης νόμου για μείωση εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, δήλωσε: «Ξέρετε πολύ καλά ότι κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν ψήφισε υπέρ αυτού του νόμου. Γιατί; Θα με αφήσετε να το ολοκληρώσω γιατί έχει μεγάλη σημασία. Το να μου κάνετε πολλές ερωτήσεις για να μην απαντήσω καμία είναι μία μέθοδος. Το δίπολο της μείωσης των εισφορών και της καταστροφής του ΑΕΠ είναι πακέτο, όπως ακριβώς προβλέπεται στο Σχέδιο Πισσαρίδη. Για να δοθούν εκατομμύρια ευρώ στην ιδιωτική αγορά τύπου ‘Σκόιλ Ελικίκου’. Στην πραγματικότητα αυτό που κερδίζουν οι εργαζόμενοι είναι 2,8-14 ευρώ το μήνα. Η μεγάλη πλειονότητα 6 ευρώ το μήνα, με μισθούς 500 ευρώ».

Έπειτα, παρεμβαίνοντας στην τοποθέτηση της κ. Βούλτεψη, ρώτησε ποιος είναι ο προϋπολογισμός της Ιταλίας για την υγεία,  όπως επικαλείται ευρεία πλειοψηφία στην ψήφιση του Π/Υ της. Σημείωσε πως η αντιπολίτευση αντιτείνει μια γλώσσα ευθύνης, η οποία αναζητά για ποιο λόγο υπάρχει μείωση στον προϋπολογισμό για την υγεία. «Μας βάλατε σε μνημόνια, χρεώσατε την χώρα. Πάμε στο σήμερα, εν μέσω πανδημίας κόβετε από τον προϋπολογισμό 600 εκ. ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω οικονομικής ασφυξίας προσέλαβε 10.000 υγειονομικούς, αύξησε 30% τις ΜΕΘ χωρίς πανδημία, εσείς μέσα στην πανδημία έχετε μείον 6000 υγειονομικούς και μείον 600 εκ. ευρώ. Αυτά είναι τα νούμερα».

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)