to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:10 | 19.02.2020

Πολιτική

Π. Πέρκα: Ο Νόμος για τους προστατευόμενους μάρτυρες πρέπει να τηρηθεί

Ο Νόμος για τους προστατευόμενους μάρτυρες πρέπει να τηρηθεί, για να μπορέσουμε να δούμε όλα αυτά τα σκάνδαλα και την διαφθορά, που πλήρωσε ο ελληνικός λαός, να έρχονται στο φως.


Στο πρώτο μέρος της τηλεοπτικής της παρουσίας, αναφέρθηκε στην απεργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την ασυνεννοησία μεταξύ ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πράγμα που έφερε πολίτες να αναμένουν τρένα τα οποία δεν αναχώρησαν και δεν έφτασαν ποτέ στους προορισμούς τους. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε τρία σωματεία τα οποία διαβεβαιώνουν ότι έχουν ενημερώσει εγκαίρως ότι θα απεργήσουν, κάτι έχει γίνει μεταξύ ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν υλοποιούνται τα δρομολόγια και εκεί είναι ευθύνη του Υπουργείου. Γιατί αν είχε πει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι δεν θα γίνουν τα δρομολόγια, κάθε εργαζόμενος θα έβρισκε έναν τρόπο να μεταφερθεί».

Έπειτα, η θεματολογία αφορούσε τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο NOVARTIS και την άρνηση προστατευόμενων μαρτύρων να εμφανιστούν στην Επιτροπή της Βουλής, αρνούμενοι να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους. Η κ. Πέρκα, στην έναρξη της τοποθέτησής της επί του θέματος δήλωσε: « …Δημοκρατία, Κράτος Δικαίου, διάκριση εξουσιών, Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο για τους προστατευόμενους μάρτυρες… Νομίζω πως αυτό είναι το θέμα της ημέρας, παρόλο που έχουμε το ασφαλιστικό και όλα αυτά που προείπαμε…». Σημείωσε ότι όλη η Ευρώπη και ακόμα και η χώρα μας,  έχει νομοθεσία που προστατεύει μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, που μάλιστα είναι νόμος του κ. Σαμαρά. «Θα έπρεπε όλοι μας, προσηλωμένοι, να τηρήσουμε την λειτουργία του Νόμου για να έχουμε ξανά προστατευόμενους μάρτυρες, να μπορούμε να δούμε όλα αυτά τα σκάνδαλα και την διαφθορά, που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός, να έρχονται στο φως. Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», δήλωσε.

Ακόμη, δήλωσε πως είναι ντροπή για την ελληνική πολιτεία όταν ένα διεθνές σκάνδαλο που υπάρχει αναμφισβήτητα σε όλο τον κόσμο και διερευνάται από το FBI, για την Ελλάδα να αποτελεί σκευωρία. «Όλο και περισσότερο ο Ελληνικός λαός καταλαβαίνει, ξέρει και θέλει να δει την εξέλιξη. Αυτή την στιγμή μιλάμε για σκευωρία, αντί για το υπαρκτό σκάνδαλο παρόλο που  κατά καιρούς βγαίνουν πάρα πολλά στοιχεία και τώρα είναι σε εξέλιξη ένα κορυφαίο πραξικόπημα. Η εκτελεστική εξουσία παρεμβαίνει αμέσως στην δικαστική, διαλύει και παραβιάζει ένα νόμο. Η ΝΔ που κοιτά να προστατεύσει τον κ. Σαμαρά και το ΚΙΝ.ΑΛ που ξέρει κι αυτό ποιον θέλει να προστατεύσει, προσπαθούν να πουν στον Ελληνικό λαό ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis», παρατήρησε. Η κ. Πέρκα στηλίτευσε την δράση των πολιτικών κομμάτων που οδήγησαν την χώρα σε απανωτά μνημόνια και 320 δις χρέος με διαχρονική διαφθορά, που πλέον αγωνιούν και πράττουν αντιστοίχως ώστε να μην ξεσκεπαστεί κανένα σκάνδαλο. «Σκάνδαλο Novartis υπάρχει, όπως υπάρχει και μία διαχρονικήσυγκάλυψη δύο κομμάτων που κυβέρνησαν και όταν αυτό το σκάνδαλο πήγε κάπως να διερευνηθεί αρχίσανε τις κατηγορίες και τις απειλές… Σα να κυβερνά μια μαφία.», σχολίασε σκωπτικά.

Στη συνέχεια, παρατήρησε ότι αποτελεί τρομερή εξέλιξη και πως θα γίνει θέμα από τους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.«Oι προστατευόμενοι μάρτυρες πρέπει να είναι προστατευόμενοι και πρέπει να κάνουμε ότι προβλέπει ο Νόμος. Οι άνθρωποι αυτοί λένε ότι κινδυνεύει η ζωή τους και θυμίζω ότι έχουμε μία ακόμα υπόθεση με επτά νεκρούς μάρτυρες». Έπειτα, στηλίτευσε τις δηλώσεις Αδ. Γεωργιάδη και την περιγραφή που έκανε για προστατευόμενο μάρτυρα της υπόθεσης Novartisσε ανοιχτή εκδήλωση.

«Ένα κράτος πελατειακό, που ο κ. Μητσοτάκης αποκεφάλισε όλους τους Διευθυντές, παρεμβάσεις σε ανεξάρτητες αρχές με αλλαγές προσώπων πριν τη λήξη της θητείας τους, κατάργηση του μητρώου επιτελικών στελεχών και εμείς απολογούμαστε για τους ‘αρμούς της εξουσίας’…», σημείωσε αποσαφηνίζοντας ότι σαφής επιδίωξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το ξήλωμα του πελατειακού κράτους και η επικράτηση του κράτους δικαίου για όλους.

Επίσης, σχετικά με την σύσταση της προανακριτικής επιτροπής, σημείωσε πως είναι εκτροπή ο αποκλεισμός Πολάκη – Τζανακόπουλου ενώ ο κ. Πλεύρης όντας και δικηγόρος του κ. Σαμαρά παραμένει στην εν λόγωεπιτροπή. «Η κυβέρνηση αισθάνεται πως έχει λευκή επιταγή και μπορεί να κάνει ότι θέλει διότι τους ψήφισε ο ελληνικός λαός. Ο κόσμος όμως εξακολουθεί να αναρωτιέται αν εξετάζεται το σκάνδαλο που πλήρωσε πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός και παρακολουθεί τα δυο κόμματα να μιλούν μόνο για σκευωρία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)