to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:06 | 03.09.2021

Πολιτική

Π. Πέρκα: «Η συναίνεση γίνεται με όρους πολιτικής, όχι με επιλογές επικοινωνιακού χαρακτήρα»

Η αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πέρκα μίλησε στο OPEN και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην υπόθεση Αποστολάκη, καθώς και στην κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας.


Η Π. Πέρκα τόνισε μεταξύ άλλων:

​Η συναίνεση γίνεται με κάποιους όρους, γίνεται με όρους πολιτικής. Ουσίας πολιτικής. Δε γίνεται με επιλογές επικοινωνιακού χαρακτήρα, για παράδειγμα πήραμε έναν υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ τον κάναμε υπουργό και τελειώσαμε, για να ασκήσει ποια πολιτική;

​Eάν πραγματικά ο πρωθυπουργός ήθελε συναίνεση σ’αυτό το μείζον θέμα, δεν θα έπρεπε τα κόμματα να συνομιλήσουν; H τελευταία κουβέντα γίνεται για το πρόσωπο που θα οριστεί, δεν ξεκινάμε από τα πρόσωπα αλλά από τις πολιτικές.

​Επομένως πώς θα αντιμετωπίσουμε τέτοια ακραία φαινόμενα λόγω κλιματικής κρίσης; Eμείς έχουμε ένα ολόκληρο πρόγραμμα πάνω στο ζήτημα αυτό. Οπωσδήποτε η κυβέρνηση απέδειξε ότι είχε έλλειμμα στο να αντιληφθεί αυτά τα γεγονότα. Γίνεται λοιπόν μια συζήτηση διακομματική για την πολιτική και πώς θα αντιμετωπιστεί και στη συνέχεια καταλήγουν σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Έτσι αποδεικνύει κάποιος ότι θέλει να συναινέσει με την αντιπολίτευση και να ασκήσει πολιτική σε πολύ κρίσιμα θέματα. Αυτό που έγινε απείχε πάρα πολύ από

τη σωστή αντιμετώπιση.
​Ακούσαμε ακραία πράγματα όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από τη ΝΔ, όπως τις δηλώσεις του κ.Γεωργιάδη που ήταν ακραίες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο χειρισμός από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ήταν απαράδεκτος. Από ότι φαίνεται ο κ. Αποστολάκης εγκλωβίστηκε, θεωρώντας ότι υπήρξε συναίνεση, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπήρξε, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε δέκα λεπτά πριν ανακοινωθεί το όνομά του. Αυτό όπως καταλαβαίνετε σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συναίνεση.

​Σε ότι αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τις αναστολές των γιατρών και του υγειονομικού προσωπικού, ανέφερε: Το γεγονός ότι φτάσαμε σε αυτό το σημείο με τους εμβολιασμούς, είναι αποτυχία της κυβέρνησης και να πείσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Για το τι έπρεπε να γίνει, εμείς καταθέσαμε κατά καιρούς πολλές προτάσεις. Το μείζον θέμα είναι ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στην πολιτεία και μάλιστα σε κρίσιμες στιγμές. Επομένως πάμε από το τέλος να συμφωνήσουμε σε κάτι, όταν όλη η προηγούμενη πολιτική που ασκήθηκε, μας βρίσκει αντίθετους.

​Παρόλα αυτά, προτρέπουμε όλον τον κόσμο να εμβολιαστεί, γιατί το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο αυτή την στιγμή για την πανδημία. Συγχρόνως όμως λέμε ότι δεν μπορούμε να ανοίγουμε την «κερκόπορτα» και να δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα στο ΕΣΥ, εξαιτίας της αναστολής εργασίας των υγειονομικών και μάλιστα σε μία εποχή που πάλι η πανδημία φαίνεται ότι θα πιέσει το ΕΣΥ.

Είναι φανερό ότι από την κυβέρνηση δεν υπήρχε οργάνωση ούτε γι΄ αυτό το ζήτημα, γι’ αυτό και υπάρχει αυτή η εικόνα στα νοσοκομεία -προφανώς είναι μια δύσκολη συζήτηση όταν από τη μια έχεις δημόσια υγεία και από την άλλη ατομικά δικαιώματα- και ως ΣΥΡΙΖΑ είχαμε πολύ καλή προσέγγιση.

Έχουμε προφανώς να κάνουμε με μία κυβέρνηση που σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, προκρίνει την καταστολή, αντί για την πειθώ. Το είδαμε σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ότι η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε ώστε να πείσει τον κόσμο υπέρ του εμβολιασμού, ώστε να μην φτάσουμε στην ακραία κατάσταση της αναστολής εργασίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)