to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:11 | 10.03.2020

Πολιτική

Π. Πέρκα: «Χρειάζεται μια υπεύθυνη κυβέρνηση, σύγχρονη και δημοκρατική»

Παρέμβαση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»του MEGA


Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα ερωτήθηκε για την στάση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης στην προστασία των συνόρων και την διαχείριση του ζητήματος στον Έβρο, όπου και απάντησε: «Στο κρίσιμο στάδιο της υπεράσπισης των συνόρων και στο σημείο ακριβώς που βρισκόμαστε θα χρειαζόταν μια πολιτική συνεννόηση. Για να σοβαρευτούμε όμως, αυτή επέρχεται αν καθίσουν σε ένα τραπέζι οι πολιτικοί αρχηγοί. Το έχουμε ζητήσει εμείς και το ΚΙΝΑΛ κι αυτό δεν έχει επιτευχθεί ακόμα. Εκεί λύνονται τα πράγματα και εκεί εκτίθεται και το κάθε κόμμα με τις προτάσεις που θα κάνει».

Η Π. Πέρκα σημείωσε ότι είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα η παρουσία παραστρατιωτικών και διαφόρων ναζιστικών ομάδων που επιχειρούν και παρευρίσκονται στα σύνορα και στα νησιά μας. « ‘Έχουν έρθει ναζί από τη Γερμανία και την Αυστρία και κάνουν βόλτες στη Λέσβο. Αυτό που ζούμε και είναι πολύ επικίνδυνο είναι ο υφέρπων φασισμός που δημιουργείται σε εστίες, τον οποίο με υπεύθυνο τρόπο η κυβέρνηση αλλά και εμείς με την στάση μας και τον λόγο μας πρέπει να σταματήσουμε…». Όλα αυτά γίνονται παράπλευρα με το μεγάλο γεωστρατηγικό πρόβλημα το οποίο πρέπει να λυθεί με διπλωματικό τρόπο και σε  πολιτικό επίπεδο, παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε ότι είναι αστείο να συζητάμε αν φυλάσσονται ή όχι τα σύνορα μας, διότι προφανώς φυλάσσονται γιατί αλλιώς δεν θα υπήρχαν. «Θα κάνω και μία παραπομπή στα βόρεια σύνορά μας με την Βόρεια Μακεδονία, που σήμερα ευτυχώς υπάρχει η Συμφωνία των Πρεσπών η οποία είχε δημιουργήσει αντιδράσεις εκτός των άλλων και από έναν εσμό διαφόρων στοιχείων. Σήμερα λοιπόν, αυτά τα σύνορα είναι απόλυτα εξασφαλισμένα αλλιώς θα είχαμε τουρκικά αεροπλάνα να πετάνε και από κει…». Ακόμη, παρατήρησε ότι ο Στρατός και η Αστυνομία κάνουν καλά την δουλειά τους και θα έπρεπε να αρκεστούμε σε αυτό. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν πολίτες με όπλα που κάνουν αυτοδικία, γιατί να υπάρχει αγρότης που ψεκάζει… μπορεί να το κάνει  από πατριωτισμό να το πω έτσι… αλλά εγώ θέλω μια υπεύθυνη κυβέρνηση, σύγχρονη και δημοκρατική που αυτά θα τα κόβει και στον λόγο και στα έργα».

Τέλος, στην εξέλιξη της συζήτησης τοποθετήθηκε σχετικά με την επιδημία του κορονοϊού. «Στα θέματα της δημόσιας υγείας έχουν τον λόγο οι γιατροί, οι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι, αν και δυστυχώς μερικοί γιατροί ξέφυγαν τις τελευταίες μέρες», σημείωσε χαριτολογώντας. « Το ζήτημα αυτό το συνδέω με τα προηγούμενα γιατί όλα αυτά δείχνουν μία πολιτεία δειλή και οπισθοδρομική με όλους τους κινδύνους που προανέφερα. Δεν είναι δυνατόν Βουλευτές, πολιτικοί, γιατροί να βγαίνουν και να λένε θα κοινωνήσω και να συνδέουν τα θέματα της θρησκείας με την επιστήμη και μία επιδημική λοίμωξη. Περιμένω από την κυβέρνηση πολύ πιο καθαρή στάση. Αυτό που γίνεται δεν υπάρχει πουθενά. Η Καθολική Εκκλησία το έλυσε κατευθείαν, και η Μέκκα έκλεισε. Η Εκκλησία έχει την πίστη και την δική της λειτουργία και δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε, είναι όμως ενοχλητικό να ρωτιούνται ιερωμένοι στην τηλεόραση και να απαντούν για τα θέματα του κορονοϊού. Φυσικά δεν φταίει η εκκλησία γι αυτό, φταίει η κυβέρνηση, να το πούμε καθαρά είναι ευθύνη της πολιτείας να κλείσει το ζήτημα τώρα».

·       Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο: 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)