to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:03 | 15.03.2020

Πολιτική

Π. Πέρκα: Φαίνεται η αναγκαιότητα ενός ισχυρού δημόσιου συστήματος υγείας

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα, στο πρώτο μέρος της τηλεοπτικής της παρουσίας, κλήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τα μέτρα που λαμβάνει,


 Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα, στο πρώτο μέρος της τηλεοπτικής της παρουσίας, κλήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τα μέτρα που λαμβάνει, όπου σημείωσε: « Είναι γεγονός ότι αυτή η επιδημία δυσχεραίνει την οικονομία, που ούτως ή άλλως δεν πήγαινε καλά πριν την εμφάνιση του ιού. Αρκεί να πούμε ότι τον Ιούλιο η ΝΔ παρέλαβε μια οικονομία που έτρεχε με 2,8% ανάπτυξη και τον Δεκέμβρη έφτασε στο 1%, πολύ μακριά από το 4% που είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Από εκεί και πέρα είναι σαφές ότι σε μία τέτοια κρίση πρέπει να υπάρξουν αντίστοιχα μέτρα για να προστατευτούν οι πολίτες. Πρέπει να λάβει μέριμνα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να έχουμε πιο επεκτατικούς  προϋπολογισμούς».

            Έπειτα, τοποθετήθηκε για την στάση της Ευρώπης και της κυβέρνησης σχετικά με την οικονομική πολιτική επί κρίσεων, σημειώνοντας: « Πιστεύω ότι το πάθημα έγινε μάθημα και θα έχουμε αυτή την αναγκαία μέριμνα. Τελικά όλη η αυτή η ιστορία του νεοφιλελευθερισμού με τις αγορές που ‘αυτορυθμίζονται’ αποδείχτηκε πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και αυτό έχει περάσει στη συνείδηση του κόσμου. Ειδικότερα η χώρα μας στην οικονομική κρίση, για εγγενείς λόγους,  έγινε πειραματόζωο. Τώρα έχουμε μια υγειονομική κρίση, όπου και πάλι βγαίνουν τα πρώτα συμπεράσματα για την αναγκαιότητα ενός δημόσιου συστήματος υγείας. Είναι κοινή πεποίθηση, φαντάζομαι όλων των Ελλήνων, ότι πρέπει να έχεις ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας».

Ακόμη, στηλίτευσε παλαιότερες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ για την υγεία: «…να θυμηθούμε τι λέγανε διάφοροι Βουλευτές της ΝΔ σήμερα και πρώην δημοσιογράφοι, ο ίδιος ο Υπουργός Ανάπτυξης που δήλωνε ότι δεν θα του πάρει την δόξα ο Τόμσεν για τις απολύσεις στον τομέα της υγείας…Γι’ αυτά που συμβαίνουν πρέπει να βγαίνουν μερικά συμπεράσματα και να αλλάζει ο τρόπος σκέψης και λειτουργίας της κοινωνίας. Σήμερα φαίνεται ότι το κόμμα το οποίο δεν αγαπούσε τίποτα στο δημόσιο και όλα έπρεπε να τα «ρυθμίζει» ο ιδιωτικός τομέας και η αγορά, καλεί πλέον κατεπειγόντως γιατρούς και νοσηλευτές για πρόσληψη. Βεβαίως υπήρχαν έτοιμες διαδικασίες προσλήψεων από την προηγούμενη κυβέρνηση, τις οποίες παρέβλεψαν και ποτέ δεν έκαναν».

«Τώρα πρέπει να ζητήσουμε από τον κόσμο να ανταποκριθεί στα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί. Ακούμε τους ειδικούς, πλένουμε τα χέρια μας και αυτοπεριοριζόμαστε, το οποίο είναι πολύ βασικό. Δεν πρέπει να ξαναδούμε τις σκηνές που είδαμε χθες στις παραλίες αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Φλώρινα, που βγήκε ο κόσμος και χόρευε στο ποτάμι. Αλλά από την άλλη μεριά, είναι κρίσιμο ζήτημα η ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας», σημείωσε ως προτροπή για την προφύλαξη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακόμη, σε παρέμβαση της στις δηλώσεις συναδέλφου Βουλευτή, παρατήρησε: «Θέλω να υπενθυμίσω τις 7.500 διαθεσιμότητες που αφορούσαν στον τομέα της υγείας, να υπενθυμίσω στον κόσμο τον κ. Γεωργιάδη και διάφορους Βουλευτές να λένε ότι εγώ θα τα γκρεμίσω τα νοσοκομεία…και κυρίως, ενώ είχαμε έτοιμους τους διαγωνισμούς για 2000 προσλήψεις φέτος για νοσηλευτικό προσωπικό και ιατρούς, αυτοί δεν προχώρησαν. Έπρεπε να έρθει η επιδημία για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι έπρεπε να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις. Υπάρχει πάντως μια ιδεοληψία για τον ιδιωτικό τομέα, την ιδιωτική πρωτοβουλία σε σχέση με το δημόσιο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα δημόσια αγαθά όπως είναι η υγεία, το νερό, η ενέργεια, πρέπει να τα προφυλάξουμε γιατί όταν εμφανίζονται οι κρίσεις καταλαβαίνουμε την σημαντικότητά τους και πως είναι αναγκαία η στήριξή τους και η ύπαρξή τους ως δημόσια».  Τέλος, σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει πρόταση για μείωση κατά 1% των πρωτογενών πλεονασμάτων, για την οποία είχε ξεκινήσει η συζήτηση στους θεσμούς. «Δυστυχώς όμως πρόκειται για μία κυβέρνηση που δεν διεκδικεί αλλά κάνει ότι της λένε…», παρατήρησε κλείνοντας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)