to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:37 | 10.07.2018

Πολιτική

Π. Πέρκα: Το Ελληνικό εντός χρονοδιαγράμματος και... το «αχρείαστο» μνημόνιο παρελθόν!!! (βίντεο)

Η Πέτη Πέρκα, Συντονίστρια του έργου Αξιοποίησης του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον ΣΚΑΪ


Καλεσμένη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» στις 9/7/18, η Πέτη Πέρκα, Συντονίστρια του έργου Αξιοποίησης του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείσα από δημοσιογράφο της εκπομπής σχετικά με την πορεία του έργου στο Ελληνικό, το οποίο συντονίζει απάντησε:«Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Προχωράει βάσει χρονοδιαγράμματος, αρκεί να σας πω ότι από τα 88 προαπαιτούμενα, στα 22 εμπλεκόταν το Ελληνικό. Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τις μετεγκαταστάσεις των δύσκολων φορέων του δημοσίου και γενικώς πάει καλά, δεδομένου ότι μιλάμε για ένα πρωτότυπο και τέτοιου επιπέδου έργο αστικής ανάπλασης που δεν έχουμε δει ούτε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Τέλος του έτους οι μετοχές αλλάζουν χέρια και επομένως ξεκινάνε οι εργασίες με την καινούργια χρονιά». Αναφορικά με την επιφύλαξη που εξέφρασε ο κ. Κεδίκογλου σχετικά με τα προβλήματα και τα εμπόδια που αντιμετώπισε το έργο, η κα. Πέρκα είπε: Τα μεγαλύτερα εμπόδια υπήρξαν, όπως υπάρχουν και σε άλλες επενδύσεις –μικρότερες βέβαια- γιατί ακριβώς δεν έχουμε ένα σύγχρονο κράτος. Όταν δεν έχεις κτηματολόγιο, καταγεγραμμένη τη δημόσια περιουσία και τους αρχαιολογικούς χώρους, τους αιγιαλούς οριοθετημένους, -όλα αυτά που αυτή η κυβέρνηση τώρα υλοποιεί-, έρχεται ο επενδυτής και δεν βρίσκει ένα καθαρό οικόπεδο.Εκεί αρχίζουν τα προβλήματα.Αυτό είναι το ένα. Το άλλο αφορά στην τήρηση της Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας, κυρίως της περιβαλλοντικής, για την τήρηση της οποίας είμαι και εγώ ιδιαίτερα αυστηρή».

Προκαλώντας στη συνέχεια ο δημοσιογράφος της εκπομπής,την τοποθέτηση της κας. Π. Πέρκα σχετικά με την υπογραφή της συμφωνίας και τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στην οποία θα συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός, ο κ. Κοτζίας και ο κ. Καμμένος, τονίζοντάς της παράλληλα ότι δεν μπορεί άλλο να ακούει το ΣΥΡΙΖΑ να λέει: ¨είναι ξεκάθαρη η θέση του κ. Καμμένου» εκείνη τοποθετήθηκε ως εξής: «Δεν θα ακούσετε όμως κάτι άλλο! Καταλαβαίνετε ότι δεν γίνεται να ακούσετε κάτι άλλο, γιατί αυτά είναι και το χρονοδιάγραμμα και ο οδικός χάρτης και οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, επομένως τα ίδια θα ακούσετε και από εμένα. Ξεκάθαρα δεν υπάρχει θέμα συνοχής της Κυβέρνησης και ο κ. Καμμένος έχει τοποθετηθεί. Όταν έρθει με την ώρα του το Μακεδονικό στη βουλή, θα διευθετηθεί αναλόγως.

Σε συνέχεια της τοποθέτησης της, ο δημοσιογράφος της εκπομπής έκανε λόγο για Κυβέρνηση υπό προθεσμία και η κα. Πέρκα είπε: «Η Κυβέρνηση είναι πάντα υπό προθεσμία. Δεν είναι Κυβέρνηση επ΄ αόριστο. Όλες οι Κυβερνήσεις –ευτυχώς- αλλάζουν. Η προθεσμία της δικής μας, λήγει τον Σεπτέμβριο του 2019.

Στην αντιπαράθεση με τον κ. Κεδίκογλου για το Μακεδονικό, επικεντρώθηκε στην απαλοιφή του αλυτρωτισμού με την συγκεκριμένη συμφωνία μεταξύ άλλων λέγοντας: «Στην συγκεκριμένη συμφωνία ρητά εξαλείφεται η ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας και επομένως αλυτρωτισμός χωρίς αλύτρωτους πληθυσμούς δεν υπάρχει».

Στα δε οφέλη της συμφωνίας μείζον είναι το ζήτημα της συνανάπτυξης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όταν εκτελούσα χρέη Γενικής Γραμματέως Μεταφορών και προσπάθησα να προωθήσω τη γραμμή Θεσσαλονίκη-Φλώρινα-Μπίτολα-Σκόπια, ως τμήμα του διευρωπαϊκού για την ώθηση της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, οι υπηρεσίες του Υπουργείου με ενημέρωσαν ότι δεν είναι εφικτό να υπογραφεί συμφωνία με τη γείτονα. Αυτά είναι αναπτυξιακά ζητήματα, πολύ σημαντικά!

Κλείνοντας, σε ερώτηση που της ετέθη σχετικά με την περικοπή των συντάξεων, η Π. Πέρκα απάντησε ως εξής: «Εδώ λοιπόν, θα μου επιτρέψετε σε αυτό το σημείο να κάνω μία παρένθεση για το¨αχρείαστο¨ μνημόνιο, σύμφωνα με τη Ν.Δ. λες και τα δύο πρώτα ήταν χρειαζούμενα! Σε μία χώρα που είχε πέσει τόσο χρήμα, που είχε τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που θα μπορούσε να έχει μία δίκαιη ανάπτυξη, τα δύο πρώτα μνημόνια δεν βγήκαν, το ένα έφερε το άλλο και το δεύτερο δεν έκλεισε ποτέ, λέτε ότι ήταν χρειαζούμενα!Το ¨αχρείαστο¨ λοιπόν μνημόνιο καταφέραμε και ολοκληρώσαμε αυτή είναι η αλήθεια και την ακούμε από τα πλέον επίσημα χείλη, όπως αυτά του Μοσκοβισί και αλλων αξιωματούχων στο eurogroup, ότι ΝΑΙ η Ελλάδα τα έχει πάει πάρα πολύ καλά, βγαίνει από το πρόγραμμα με καθαρή έξοδο και θα μπορούσε να μην γίνει περικοπή των συντάξεων. ‘Όταν λοιπόν γίνονται τέτοιες δηλώσεις ας χαιρόμαστε, μη γινόμαστε μίζεροι. Θα ήθελα μία αντιπολίτευση η οποία με προγραμματικό τρόπο θα τοποθετούταν στα θέματα, κάνοντας καλό στην χώρα, όχι σε εμάς.

Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία κυρίως έχουν υποστεί ένα σοκ, εγώ από την πλευρά μου αποφεύγοντας να μιλάω δημόσια για τη μη περικοπή των συντάξεων, προτιμώ να αφήσουμε αυτή την ελπίδα που είναι καθαρή μπροστά μας, ως ελπίδα.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)