to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:30 | 28.09.2022

Πολιτική

Π. Πέρκα: Δεν ελήφθη καμία μέριμνα για την εύρυθμη απόδοση της απαραίτητης ξυλείας στην ορεινή ΠΕ Φλώρινας

Η κ. Πέρκα σε συνέντευξη της στο Ράδιο Λέχοβο 97,1 αναφέρθηκε στο ζήτημα της επάρκειας καύσιμης ύλης στην ΠΕ Φλώρινας, τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν για την θέρμανση των κατοίκων και τις ελάχιστες ποσότητες που διατίθενται στην τοπική αγορά.


Τόνισε ότι είχε προηγηθεί σχετική προειδοποίησή της με Αναφορά που κατέθεσε για την κατάσταση στην αγορά ξύλου και την αναγκαιότητα επανακαθορισμού των τιμών ανάθεσης υλοτομικών εργασιών, ώστε να μην επηρεαστούν οι καταναλωτές όμως δεν ελήφθη καμία μέριμνα για την εύρυθμη απόδοση της απαραίτητης ξυλείας στην ορεινή ΠΕ Φλώρινας.

Ο πλούσιος δασικός πλούτος της περιοχής μεταφέρεται από μεγαλεμπόρους στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, δίχως πρωτίστως να έχει εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα προμήθειας για τους κατοίκους της ορεινής και μειονεκτικής περιοχής της Φλώρινας και έπρεπε να προηγηθούν  ενέργειες του αρμόδιου Υπουργείου, σημείωσε. «Δεν ξέρουν τι σημαίνει ξύλευση και κυρίως δεν ξέρουν τι σημαίνει να ζεις σε μια ορεινή περιοχή με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες και τον μεγαλύτερο χειμώνα στην Ελλάδα, να περιβάλλεσαι από τόσα δάση και να μην έχεις καυσόξυλα…».

Η κ. Πέρκα παρατήρησε ότι έπρεπε να συνεχιστεί το έργο της τηλεθέρμανσης στη Φλώρινα και όχι να προχωρήσουμε στη λύση του φυσικού αερίου. «Έχει γονατίσει η περιοχή μας, ζούμε μία βίαιη απολιγνιτοποίηση δίχως σχέδιο που πάει μπρος-πίσω. Δίχως Εξοικονομώ και φωτοβολταϊκά στέγης που θα έπρεπε να υλοποιούνται κατά προτεραιότητα στη περιοχή μας. Έκοψαν την τηλεθέρμανση και πετάχτηκαν εκατομμύρια για να μπει φυσικό αέριο στα σπίτια. Ένα ορυκτό καύσιμο που σε λίγα χρόνια θα υπάρχει πάλι αποεπένδυση και έκοψαν ένα καινοτόμο δίκτυο που θα μπορούσε να λειτουργεί τα επόμενα χρόνια με ΑΠΕ. Αυτό έπραξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την τηλεθέρμανση του Αμυνταίου και σήμερα λειτουργεί κανονικά».

Η Βουλευτής Φλώρινας, επίσης, αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση, ανέλυσε πως η ρήτρα αναπροσαρμογής πλήγωσε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, πως η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια ρεύματος και τις προτάσεις του κόμματός της. «Το σχέδιο μας ήταν κάθε μονάδα που κλείνει να αντικαθίσταται με ΑΠΕ και την τοπική κοινωνία να ωφελείται μέσω ενεργειακών κοινοτήτων. Με χωροταξικό και συγκεκριμένο σχέδιο. Θεωρώ τραγικό να κλείνεις τις μονάδες χωρίς προετοιμασία για να βάλεις στη θέση τους φυσικό αέριο. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που αύξησε τη συμμετοχή του φ/α στο ενεργειακό μίγμα κατά 24%».

Τέλος, η κα Πέρκα αναφέρθηκε στο πρώτο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΠΟΥΤΝΙΚ στη Φλώρινα και τις επερχόμενες εκλογές λέγοντας ότι με αφορμή το θέμα των υποκλοπών ο Πρωθυπουργός έπρεπε να έχει παραιτηθεί. «Μας δίνει ελπίδα να βλέπουμε τους νέους/ες να δραστηριοποιούνται. Τους καμαρώσαμε στους χορούς στα πανηγύρια, στο Πανεπιστήμιο και τώρα στο Φεστιβάλ. Έχουμε μια ελπίδα να αναλάβουν τις πρωτοβουλίες και να κινητοποιηθούν. Η εμπλοκή και η συλλογική δράση των νέων στην πολιτική είναι το μέσο για να αλλάξουν τα πράγματα. Το Φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ Φλώρινας ήταν μία τέτοια νότα ελπίδας και φαίνεται πως θα καθιερωθεί».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)