to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:57 | 10.10.2014

Πολιτική

Π. Μουτσινάς στη Βουλή: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς τις σημερινές ηγεσίες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Ο επικεφαλής της ΚΟ των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών επανέλαβε το σενάριο για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με αντικατάσταση του σημερινού πρωθυπουργού


Ο Πάρις Μουτσινάς, πρόεδρος της ΚΟ των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, αμφισβήτησε το αφήγημα  Βορίδη ο οποίος «καλλιέργησε το πάθος και το διαχωρισμό μεταξύ των Ελλήνων». Τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να συγκρατήσει την αγωνία βουλευτών της και να ανακόψει τον αντιπολιτευτικό οίστρο του ΠΑΣΟΚ αλλά την ίδια ώρα η κοινωνία χειμάζεται και το success story έχει καταρρεύσει.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση εξυπηρετεί μόνο τα μεγάλα συμφέροντα και παρέθεσε λόγια του οικονομολόγου Τζ. Στίγκλιτς για να αναδείξει την αποτυχία της λιτότητας. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δεν λέει κουβέντα για το δημόσιο χρέος και με δική της ευθύνη η Ελλάδα έχει γίνει αποικία χρέους. Σύμφωνα με τον Π. Μουτσινά, απαιτείται στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να προκύψει ανάκαμψη της οικονομίας ενώ η κυβέρνηση στηρίζει τα καρτέλ και τις μεγάλες πολυεθνικές. 

Έκανε λόγο για μεγάλη ανθρωπιστική κρίση και για προϋπολογισμό λιτότητας απαριθμώντας τις προβλέψεις του προϋπολογισμού. Προέβλεψε νέα μέτρα και είπε όιτ η κυβέρνηση δεν διαθέτει αξιόπιστο εθνικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση. 

Ο Π. Μουτσινάς πρότεινε τη δημιουργία «κυβέρνησης εθνικής ενότητας από όλα τα δημοκρατικά κόμματα χωρίς τους πρωτεργάτες των κομμάτων που έφεραν τη χώρα ως εδώ». Στόχοι μιας τέτοιας κυβέρνησης, η οριστική διαχείριση του δημοσίου χρέους, η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, η δημιουργία κοινωνικών δικτύων για τη στήριξη αδύναμων κοινωνικών ομάδων, η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής και η δημιουργία ενός δημόσιου τραπεζικού πυλώνα. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)