to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:44 | 23.05.2019

Πολιτική

Π. Λάμπρου: Τι λέτε για τα δικαιωματικά νομοσχέδια που δεν ψήφισε το ΚΙΝΑΛ κ. Καμίνη; (βίντεο)

Στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Λάμπρου, βρέθηκε στο στούντιο της ΕΡΤ και την εκπομπή «Μπροστά στα Γεγονότα». Απέναντί του ο Γιώργος Καμίνης, υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ.


Κατά την έναρξη της τοποθέτησής του ο Π. Λάμπρου, τόνισε πως η Αριστερά και συνολικά ο προοδευτικός χώρος «χτυπάει καμπανάκια», καλώντας τους πολίτες να δυναμώσουν τη φωνή όλων όσων αντιμάχονται τον φασισμό. Η ρατσιστική ατζέντα, στοχεύει  σε ένα εφιαλτικό παρόν, τόνισε ο υπ. ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, στην προσωπική σελίδα που διατηρεί στο διαδίκτυο έγραψε σχετικά: «Τα δισέγγονα του Χίτλερ προσπαθούν να επαναφέρουν το παρελθόν στο παρόν. Ένα εφιαλτικό.παρόν, αν σκεφτούμε ότι εκατομμύρια άνθρωποι χάθηκαν εκείνη την περίοδο με τον πιο βάρβαρο τρόπο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στους θαλάμους αερίων. Και ήταν συγκεκριμένοι και θέλω να το τονίσω. Ήταν οι Εβραίοι, ήταν οι Κομμουνιστές, οι Ομοφυλόφιλοι, οι Ανάπηροι. Και είναι οι ίδιοι που στοχοποιούνται σήμερα από τις ναζιστικές συμμορίες».

Το φαινόμενο, συνέχισε ο Π. Λάμπρου δεν είναι κάτι που συναντάται στον «φτωχό Νότο», αλλά αυτή τη στιγμή γιγαντώνεται και στον «πλουσιο Βορρά».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Σπηλιωτόπουλου, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απευθύνει ένα κάλεσμα που τον αφορά, ο κ. Λάμπρου, υποστήριξε πως σκοπίμως το στέλεχος της ΝΔ στοχοποιείται για μια απλή δήλωση, υπό τον φόβο των δύο πρώην συγκυβερνώντων κομμάτων να απολέσουν περισσότερους προοδευτικούς ψηφοφόρους.

Σχετικά με τη στάση του ΚΙΝΑΛ και της Φώφης Γεννηματά, ο Π. Λάμπρου, τόνισε στον συνομιλητή του, τον κ. Γ. Καμίνη, πως με την υιοθέτηση της ρητορικής της ΝΔ σχετικά με την στόχευση για «στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ», όχι μόνο ενσωματώνεται σε αυτή, αλλά και προαναγγέλει τη συνεργασία τους.

Ο κ. Λάμπρου, υπενθύμισε πως ιστορικά, ο κεντροαριστερός χώρος, αλλά και ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου, ποτέ δεν είχε διανοηθεί να μιλήσει για «στρατηγική ήττα της Αριστεράς», ενώ ο πόλεμός του ήταν πάντα κατά της Δεξιάς.

Συνέχισε ρωτώντας τον Γ. Καμίνη για τις μελλοντικές συνεργασίες του ΚΙΝΑΛ, ενώ για το ζήτημα της στάσης του κόμματος σε μια σειρά προοδευτικών τομών, ο Π. Λάμπρου αναρωτήθηκε: «Γιατί εσεις κ. Καμίνη, εσείς που είστε ένας άνθρωπος των δικαιωμάτων, πρώην Συνήγορος του Πολίτη, γιατί το ΚΙΝΑΛ δεν ψήφισε πολλές από τις μεγάλες τομές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο των δικαιωμάτων. Για το σωφρονιστικό σύστημα, τη νομική αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου και σε μια σειρά άλλα ζητήματα. Τότε σιωπήσατε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)