to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:58 | 10.11.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Π. Λάμπρου: Αμφισβητώ την ύπαρξη των διαλόγων που αναφέρει ο κ. Πανούσης

«Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ο κ Πανούσης φτάνει στο σημείο να δίνει ανθρώπους με κυνικό τρόπο στην Εισαγγελία, καταγράφοντας διαλόγους, που δεν ξέρω πώς τους βρήκε, των οποίων και αμφισβητώ την ύπαρξη», είπε ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη.



Ο κ. Λάμπρου υπογράμμισε μάλιστα ότι λόγω της αρμοδιότητάς του ως υπ. Προστασίας του Πολίτη τότε, ο κ. Πανούσης είχε συνεχή επαφή και γνώση των στοχεύσεων του υπ. Δικαιοσύνης για τις φυλακές και μάλιστα πολλές φορές συνέδραμε, ενώ σε άλλες, όπως είχε δικαίωμα, διαφωνούσε. «Απορώ γιατί δεν προχώρησε σε αυτές τις καταγγελίες τους 7 μήνες που ήταν υπουργός», σημείωσε ο κ. Λάμπρου.

Αναφερόμενος στον τρόπο που εμφάνισε το όλο θέμα το MEGA στο χθεσινοβραδινό του δελτίο, ο κ. Λάμπρου τον χαρακτήρισε ως απαράδεκτο. Εξάλλου, χθες, με ανακοίνωσή του, είχε καταγγείλει το κανάλι για απαράδεκτη απόπειρα συκοφάντησης εναντίον του.

«Όσοι με γνωρίζουν και γνωρίζουν και τον ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζουν ότι δουλεύουμε χρόνια για τα δικαιώματα των κρατουμένων, δεν είναι προσωπικές μου απόψεις αυτές», είπε ο κ. Λάμπρου, επισημαίνοντας ότι αυτό που στην πραγματικότητα αμφισβητείται είναι το δικαίωμα και η υποχρέωση της πολιτείας να έχει μια ανοιχτή επικοινωνία με τους κρατούμενους.

«Το στίγμα αυτής της κατεύθυνσης όμως έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με την παρουσία του στις φυλακές Διαβατών, για τα εγκαίνια εκεί μιας θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ», πρόσθεσε, μιλώντας για το διαφορετικό όραμα που έχει αυτή η κυβέρνηση για το σοφρωνιστικό σύστημα. «Στόχος μας είναι όταν οι κρατούμενοι βγαίνουν στην κοινωνία να ζουν με αξιοπρέπεια και να μην ξαναμπούν ποτέ στη φυλακή», είπε. 

 

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)