to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:06 | 31.10.2016

Πολιτική

Π. Λαφαζάνης: Ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τις ευθύνες στις αδειοδοτήσεις των καναλιών

«Η τηλεοπτική ολιγαρχία ποδηγετεί την πολιτική ζωή» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».


Στη συνέντευξή του ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας τόνισε ότι η κυβερνητική πρόταση για τον Β. Πολύδωρα για τη θέση της προέδρου του ΕΣΡ υπήρξε και «άστοχη» και «ευτελής αντιπερισπασμός», ενώ υποστήριξε την άποψη ότι ήταν και «εντελώς άκομψος ο τρόπος που έγινε αυτή η πρόταση διά του Μαξίμου».

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε, επίσης, ότι «μετά τον Τσίπρα που πρότεινε τον Β. Πολύδωρα ως πρόεδρο του ΕΣΡ, ήρθε ο “συνέταιρος”, Βασίλης Λεβέντης, για να προτείνει έναν εκ των Σταύρου Δήμα και Ανδρέα Ανδριανόπουλου για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ».

«Έτσι που πάνε δεν θα αφήσουν δεξιό για δεξιό που να μην προτείνουν στην προεδρία του ΕΣΡ, μέχρι κάποιος να τους κάτσει... Μητσοτάκη θέλοντος. Η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της είναι για γέλια και για κλάματα. Πρόκειται για κατάντημα», κατέληξε το κορυφαίο στέλεχος της ΛΑΕ.

Αναφερόμενος στην κυβερνητική τακτική για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών, τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την εξυγίανση και τη δημοκρατική αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου αλλά για την επιρροή της και τον έλεγχο στα κανάλια. Επιχειρεί, μάλιστα, να αποκτήσει ματαίως το πάνω χέρι στα τηλεοπτικά πράγματα με άγαρμπες, ερασιτεχνικές και προκλητικές μεθοδεύσεις».

Επιπλέον, ο κ. Λαφαζάνης στη συνέντευξή του δήλωσε ότι «το σημερινό τηλεοπτικό σκηνικό είναι αναξιόπιστο και φέρει βαρύτατες ευθύνες για το κατάντημα της χώρας. Από τότε που εισέβαλαν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στην τηλεόραση προκλήθηκε μεγάλη ζημιά στη χώρα και ποδηγετήθηκε η πολιτική ζωή. Διαμορφώθηκε μια τηλεοπτική ολιγαρχία. Αυτή η κακοδαιμονία συνεχίζεται ως σήμερα. Ο τηλεοπτικός χώρος χρειάζεται μια βαθιά δημοκρατική αλλαγή».

Δυστυχώς, συνέχισε ο Παν. Λαφαζάνης «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ ενδιαφέρονται γι’ αυτήν την δημοκρατική αλλαγή. Οι ηγετικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δίνουν την εντύπωση μνημονιακών “συμμοριών”, που ενώ η Ελλάδα βουλιάζει και ερειπώνεται εξαιτίας των μνημονιακών επιλογών τους, αυτές σφάζονται για τη μνημονιακή εξουσία και το μοίρασμα της τηλεοπτικής πίτας».

Τέλος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστήριξε ότι η χώρα οδεύει με βεβαιότητα στο τέταρτο μνημόνιο: «Η Ελλάδα διανύει πρωτοφανώς το ένατο χρόνο συνεχούς, σχεδόν και βαθιάς ύφεσης. Η τραγωδία αυτή δεν έχει κανένα προηγούμενο σε όλο τον πλανήτη. Πολύ περισσότερο που δεν φαίνεται και καμιά ελπίδα στον ορίζοντα. Το δράμα είναι ότι η χώρα, μετά το τρίτο, οδεύει με βεβαιότητα στο τέταρτο μνημόνιο. Η είσοδος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν θα συνοδευθεί μόνο, μετά το 2018, με κάποιου είδους ανώδυνη και εντελώς ανεπαρκή παρέμβαση στο ελληνικό χρέος αλλά κυρίως με ένα νέο μνημόνιο που θα περιέχει τις σκληρές απορρυθμίσεις και νέες μειώσεις στο αφορολόγητο, τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις, τα οποία προτείνει το ΔΝΤ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)