to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:07 | 24.06.2014

Πολιτική

Π. Λαφαζάνης για το χωροταξικό και τον διασυρμό της Βουλής: «Η διαπλοκή χειροκροτεί»

«Την Βουλή, την έχετε διασύρει, την τελειώσατε», τόνισε ο Π. Λαφαζάνης ο οποίος κάλεσε τους Βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να εξεγερθούν «απέναντι στη διαδικασία αυτή. Εξεγερθείτε, δεν θα πάθει τίποτα η χώρα». «Σας εξευτελίζουν», είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ


Αναλυτικά οι αντιδράσεις για τα νέα μνημονιακά εγκλήματα // Η χθεσινή αντίδραση του Π. Λαφαζάνη

Η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής:

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  έκανε λόγο για «εκτρώματα», προκαλώντας την αντίδραση του Προέδρου της Επιτροπής Γιώργου Βλάχου. «Μέχρι στιγμής εκτρώματα δεν συζητήσαμε. Εγώ βλέπω στον Τύπο θετικά δημοσιεύματα. Αυτούς τους χαρακτηρισμούς να τους κρατήσετε για τον δικό σας πολιτικό χώρο», υποστήριξε ο Γ. Βλάχος. «Η διαπλοκή χειροκροτεί», υποστήριξε ο Π. Λαφαζάνης και ο Γ. Βλάχος απάντησε: «στη ΝΔ μη μιλάτε για διαπλοκή. Την έχουμε πληρώσει ακριβά».

«Την Βουλή, την έχετε διασύρει, την τελειώσατε», τόνισε ο Π. Λαφαζάνης ο οποίος κάλεσε τους Βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να εξεγερθούν «απέναντι στη διαδικασία αυτή. Εξεγερθείτε, δεν θα πάθει τίποτα η χώρα». «Σας εξευτελίζουν», είπε χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. «Την φράση «σας εξευτελίζουν», απευθυνόμενη προς Βουλευτές, σας παρακαλώ να την ξανασκεφθείτε», ζήτησε αργότερα ο Βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης.

«Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε από κανένα. Δεν έχουμε τίποτα κρυφό», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο είναι προαπαιτούμενο του Μαΐου. «Και στα θερινά τμήματα νομοθετούν», είπε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας ότι το νομοσχέδιο βγήκε στη διαβούλευση τέλη Απριλίου και έγιναν δεκτές πολλές από τις παρατηρήσεις που έγιναν.

Ο Π. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «αίσχη και αθλιότητες» και πρόσθεσε: «αυτά τα πράγματα δεν έχουν ξανασυμβεί ποτέ στα κοινοβουλευτικά της χώρας. Φαντάζομαι ότι δεν έχουν γίνει σε κανένα κοινοβούλιο Δημοκρατίας. Κλείσατε άρον άρον τη Βουλή και μας είπατε ότι δεν υπάρχουν νομοθετήματα και τώρα αποδεικνύεται ότι πέφτουν βροχή πολύ κρίσιμα νομοσχέδια, τα οποία τα φέρνετε παραβιάζοντας κάθε ίχνος κανονισμού και δεοντολογίας. Διαλύετε, καταργείτε και ακυρώνετε τη Βουλή και κάθε ίχνος Δημοκρατίας. Τη Βουλή την έχετε διασύρει, την έχετε τελειώσει».

«Αν έχετε απαράδεκτες δεσμεύσεις στην τρόικα, γιατί δεν κρατούσατε ανοικτή τη Βουλή; Διαλύετε το περιβάλλον και το παραδίδετε βορά στα πιο αδίστακτα συμφέροντα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «έχετε καταντήσει το πολίτευμα κάθε τι άλλο παρά Δημοκρατία. Δεν έχετε δικαίωμα να καταλύετε το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής. Να κάνετε συνεχή αλλεπάλληλα πρωτοφανή πραξικοπήματα, να μετατρέπετε τη χώρα σε αποικία και προτεκτοράτο, να εξευτελίζετε όλους τους Βουλευτές. Επειδή είναι στην συμπολίτευση πρέπει να δεχθούν τετελεσμένα και απαράδεκτες καταστάσεις».

Αντίδραση από το ΚΚΕ

Για «απαράδεκτη» διαδικασία έκανε λόγο ο εισηγητής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής τόνισε ότι με το νομοσχέδιο «αλλάζουν ριζικά σημαντικότατα στοιχεία της χωροταξίας». «Καταργείται οποιαδήποτε γραμμή άμυνας σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «κάποιοι κυριαρχούνται από τη λογική εμείς προχωράμε και από εκεί και πέρα γαία πυρί μειχθήτω».

«Και 100 μέρες να είχαμε κάποιοι θα εξαντλούσαν τον λόγο τους σε διαδικασιολογία, και συνομωσιολογία», υποστήριξε ο Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας. «Ορισμένοι όσες μέρες και να είχαμε τα ίδια και τα ίδια θα έλεγαν. Από καταγγελία θα ξεκίναγαν και σε καταγγελία θα κατέληγαν», συμφώνησε ο Γ. Βλάχος.

Πληροφορίες: Ναυτεμπορική

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)