to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:07 | 09.10.2014

Πολιτική

Π. Λαφαζάνης: Διεκδίκηση κατοχικού δανείου - Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

«Διαβεβαιώνουμε ότι αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός της Βουλής που δε θα έχει εγγεγραμμένο το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση


Ο Π. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε αρνητικά τη συμπεριφορά και τις διχαστικές αναφορές του Μ. Βορίδη καθώς και την απουσία Σαμαρά ο οποίος παραμένει άφαντος, αρκετές ώρες μετά την έναρξη της συζήτησης που ο ίδιος προκάλεσε. «Έχετε κουρελιάσει τον Κανονισμό της Βουλής» είπε απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές και στηλίτευσε τις εκκλήσεις τους για «εθνική συνεννόηση» την ώρα που λεηλατούν τη χώρα και την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένων των τεράστιων ιδεολογικών διαφορών, είναι υπέρ της μέγιστης συνεννόησης, έστω και σε μικρά ζητήματα, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως σχολίασε, ένα θέμα συνεννόησης θα μπορούσε να είναι η από κοινού διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και η εγγραφή αυτού του χρέους στον προϋπολογισμό. «Διαβεβαιώνουμε ότι αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός της Βουλής που δε θα έχει εγγεγραμμένο αυτό το χρέος προς την Ελλάδα» υπογράμμισε ο Π. Λαφαζάνης.

Επισήμανε τις καταγγελίες των κυβερνητικών παραγόντων εναντίον όποιου κάνει λόγο για κούρεμα του χρέους. «Στο χρέος υπάρχει μόνο μία λύση και μία διέξοδος: Να διεκδικήσουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για λόγους για εθνικής επιβίωσης. 

Σχολίασε τις αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών για τη ρήση Δραγασάκη περί χαριστικών τροπολογιών και θύμισε ότι αυτές οι τροπολογίες εξυπηρετούν συμφέροντα, όπως για παράδειγμα η τροπολογία της 7ης Μαρτίου που με «αρλαμπουνέζικα» (τη διάβασε ολόκληρη ο Π. Λαφαζάνης) έκρυβε την αναδρομική διαγραφή βεβαιωμένων προστίμων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από τριγωνικές συναλλαγές, δηλαδή τη διαγραφή εκατοντάδων εκατομμυρίων φοροδιαφυγής. Πρόσθεσε την αμαρτωλή υπόθεση της Siemens και τη συμφωνία εξιλέωσης της εταιρείας για επενδύσεις που όμως μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει, όπως προβλεπόταν. «Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος» αναρωτήθηκε, την ώρα που υπάρχει φοροαφαίμαξη του λαού.

Κλείνοντας, ο Π. Λαφαζάνης εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ στους αγωνιζόμενους Κούρδους στο Κομπάνι και αναφέρθηκε στις «ώρες σκληρής δοκιμασίας της Κύπρου» από την «κλιμακούμενη, επικίνδυνη τουρκική δραστηριότητα». Αυτές τις ώρες χρειαζόμαστε μια άλλη εξωτερική πολιτική και όχι οχύρωση πίσω από τις ευρωατλαντικές κατευθύνσεις, κατέληξε ο Π. Λαφαζάνης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)