to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:10 | 19.10.2014

Πολιτική

Π. Λαφαζάνης: Το δίδυμο Μητσοτάκης-Βούλτεψη διαθέτει μεγάλη φαντασία

«Το δίδυμο Κυριάκος Μητσοτάκης και Σοφία Βούλτεψη διαθέτει πράγματι αρκετή φαντασία. Μόνο που αυτή τη φαντασία τη σπαταλάει για να ανακαλύπτει φαντάσματα στον ΣΥΡΙΖΑ και για να προωθεί ένα νέο ραγιαδισμό»


«Το δίδυμο Κυριάκος Μητσοτάκης και Σοφία Βούλτεψη διαθέτει πράγματι αρκετή φαντασία. Μόνο που αυτή τη φαντασία τη σπαταλάει για να ανακαλύπτει φαντάσματα στον ΣΥΡΙΖΑ και για να προωθεί ένα νέο ραγιαδισμό. Βρίσκονται σε καλό δρόμο, να τον συνεχίσουν» αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο ότι σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ «δύο επιλογές υπάρχουν. Είτε η χώρα θα αποταθεί ικέτις στους πιστωτές της για ένα ακόμα σκληρότερο Μνημόνιο είτε θα επιστρέψει στη δραχμή προς μεγάλη ικανοποίηση του κ. Λαφαζάνη, το προφίλ του οποίου ενδεχομένως να κοσμεί το νέο χιλιάρικο» (διαβάστε αναλυτικά).

Η Σοφία Βούλτεψη, από την πλευρά της, είχε μιλήσει για πρωτοφανείς και δομικές διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «ΣΥΡΙΖΑ 1 εναντίον ΣΥΡΙΖΑ 2» και για «πόλεμο συνιστωσών». Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι ο κ. Λαφαζάνης καταγγέλλει «φαινόμενα υποκατάστασης των οργάνων και πρωτοβουλίες ερήμην τους» και  «φαινόμενα παραγοντισμού που δεν εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις».

Συμπλήρωσε ακόμη επιπλέον ότι ο Αλ. Τσίπρας λέει ότι διαθέτει «ολοκληρωμένο σχέδιο διαπραγμάτευσης» και ότι ο Π. Λαφαζάνης θεωρεί αναπόφευκτη τη σύγκρουση με την ευρωζώνη και την ΕΕ, προβλέπει «εκβιασμούς» στη χρηματοδότηση της χώρας και στη ρευστότητα των τραπεζών και ζητά προετοιμασία για «όλες τις δυνατές εναλλακτικές πιθανότητες και εκδοχές». Είπε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας δηλώνει βέβαιος ότι θα τιθασεύσει τις αγορές και θα τις μεταμορφώσει από εχθρικές σε… φιλικές και ότι ο Π. Λαφαζάνης προειδοποιεί ότι «οι πρόσφατες δραματικές εξελίξεις αποτελούν προανάκρουσμα των εκβιασμών που πιο έντονα ακόμη θα δεχθεί μια κυβέρνηση της αριστεράς».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)