to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:31 | 20.04.2017

Πολιτική

Π. Κουρουμπλής: Τα λεφτά που συγκεντρώθηκαν για το «Μαρίκειο» πού πήγαν;

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επανέλαβε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να συμπεριληφθεί στην έρευνα και η περίοδος που θήτευσε ο ίδιος στο Υπ. Υγείας.


«Έχω σεβασμό σε όσους έχουν φύγει από τη ζωή αλλά υπάρχει ένα πολιτικό ζήτημα. Το 1989 η προσπάθεια της ΝΔ και του Μητσοτάκη να έρθουν στην εξουσία, συνδέθηκε με μια εκστρατεία να διεισδύσουν στον χώρο των αναπήρων. Και η αναπηρία της γυναίκας του υποψήφιου πρωθυπουργού επιδρούσε. Εκτιμήθηκε τότε ότι έπρεπε να ιδρυθεί το σωματείο αλληλεγγύης με τη Μαρίκα και φίλους του, το «Μαρίκειο» στην Πεντέλη. Συγκεντρώθηκαν εκατομμύρια χρήματα για τη δουλειά. Ο κόσμος τα έδωσε για τους αναπήρους και ποτέ δεν μάθαμε πού πήγαν, ήταν ένα ιλιγγιώδες ποσό. Ο κ. Μητσοτάκης την ημέρα της εξεταστικής δεν έκανε τίποτα άλλο, ασχολούταν με τον Κουρουμπλή. Εγώ δεν είπα ότι φαγώθηκαν τα λεφτά, εγώ είπα πού έχουν πάει. Ξέρω πολύ καλά αυτή την ιστορία δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω», είπε στον Alpha 989, στην εκπομπή με τον Δήμο Βερύκιο και τον Σπύρο Λάμπρου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δίνοντας συνέχεια στην κόντρα με την οικογένεια Μητσοτάκη για τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για το «Μαρίκειο» ίδρυμα. .

«Υπάρχει ένα γεγονός που δεν απαντήθηκε ποτέ. Από το βήμα της Βουλής όλο «παρθένες» περνάνε. Τα λεφτά που συγκεντρώθηκαν κάπου πήγαν. Είτε 30 χρόνια είτε 50 είτε 20 (κι αν έχουν περάσει) εγώ θέτω ένα ερώτημα», πρόσθεσε.

Επανέλαβε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να συμπεριληφθεί στην έρευνα και η περίοδος που θήτευσε ο ίδιος στο Υπ. Υγείας.

Ο κ .Κουρουμπλής κατήγγειλε επίσης ότι από το 2006 έως το 2012 ουδέποτε επιστράφηκε στα ασφαλιστικά ταμεία το 4% της φαρμακευτικής δαπάνης, όπως προέβλεπε σχετική διάταξη, αν και οι εταιρείες το διέθεταν.

«Όσο ψάχνεις πλέον βρίσκεις πράγματα στον χώρο της Υγείας. Δεν χρεοκόπησαν τα ασφαλιστικά ταμεία τυχαία. Το 2006 ψηφίστηκε διάταξη που έλεγε ότι το 4% των πωλήσεων θα επιστρέφεται στα ταμεία. Αυτό το 4% ενώ πληροφορούμαι ότι έπρεπε να επιστραφεί, τελικά δεν επιστράφηκε ούτε ένα ευρώ, κάπου πήγαιναν (αυτά τα χρήματα). Είναι κρυφό τί γινόταν με τις δαπάνες προώθησης; Αυτά πήγαιναν στα ταξίδια και στα συνέδρια για δωροδοκία γιατρών. Η Ελλάδα έχανε τα περισσότερα συνέδρια από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Τα λέγαμε αυτά. Ξέραμε πολλά αλλά δεν άκουγε κανείς. Είναι ερώτημα γιατί δεν μπήκε εισαγγελέας. Εγώ κατέθεσα διάταξη για την κατάργηση της προώθησης των δαπανών και δεν έγινε ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.

Για την έκθεση του ΔΝΤ ο υπουργός Ναυτιλίας είπε πως «η χώρα έχει ζήσει μαρτυρικές στιγμές και δυσκολίες και απαιτήσεις παράλογες αλλά είμαι σίγουρος ότι τελικά θα κλείσει η ιστορία και το ΔΝΤ δεν θα κάνει πίσω στην ιστορία του χρέους. Αφού εμείς τους δώσαμε τη δυνατότητα από ιδιωτικό το χρέος να είναι «όπλο» απέναντι στους εκβιασμούς τους, τώρα μας έχουν βάλει «στον τοίχο». Η κυβέρνηση τώρα δίνει μάχη. Προσπαθούν κάποιοι τα δυο χρόνια αυτά να τα ταυτίσουν με τα 8 που πέρασαν. Μπορούσε να δοθεί άλλος τρόπος χωρίς αυτές τις επιπτώσεις της κρίσης για τη χώρα».

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)