to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:05 | 15.07.2016

Πολιτική

Π. Κουρουμπλής: Συγκρότηση μετώπου ενόψει της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά

Τη συγκρότηση ενός ευρύτερου μετώπου, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων του Κοινοβουλίου, ενόψει της επικείμενης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για τα εργασιακά, ζητά ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος χαρακτήρισε ζήτημα αρχών για την κυβέρνηση τις εργασιακές σχέσεις και διαβεβαίωσε ότι θα το χειριστεί με τον καλύτερο τρόπο.


«Ελπίζω να συγκροτήσουμε ένα ευρύτερο μέτωπο όλων των δυνάμεων του Κοινοβουλίου του πολιτικού μας συστήματος», ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής στην εκπομπή «Δύο στις 12», τόνισε ότι εάν υπάρξει σύγκλιση η κυβέρνηση θα εμφανιστεί περισσότερο ισχυρή απέναντι στους δανειστές και πρόσθεσε: «Είναι χρήσιμο να βρεθεί ένας κοινός τόπος και να πάει η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί έχοντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις στο πλευρό μας».

Για το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων, γενικότερα, επεσήμανε ότι θα πρέπει και οι δανειστές να καταλάβουν πως το εργασιακό κόστος δεν είναι αυτό που επηρεάζει την αναπτυξιακή προσπάθεια και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό να υπάρχει εργασιακή ειρήνη και ο εργαζόμενος να εξασφαλίζει έναν αξιοπρεπή τρόπο διαβίωσης. «Επιτέλους, πρέπει να καταλάβουν και στην Ευρώπη ότι το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπείς όρους είναι υπόθεση πολιτισμού», σημείωσε ο υπουργός και απευθυνόμενος στους δανειστές αναρωτήθηκε: «Μας ζητούν να κατεβεί το κατώτατο όριο. Να πάει πού δηλαδή; Να δουλεύουν οι άνθρωποι για 200 και 300 ευρώ;».

Εν τω μεταξύ, με την ευκαιρία της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών, Τζιάνι Πιτέλα, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι, μεταξύ άλλων, θα συζητήσουν ζητήματα που αφορούν την τρομοκρατία, την ασφάλεια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου από τις πολιτικές λιτότητας, ενώ έκανε λόγο και για την αναγακιότητα συγκρότησης μετώπου από τις ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου. «Νομίζω ότι ωριμάζουν οι συνθήκες να υπάρξει ένα μέτωπο στον νότο, διότι αν δεν υπάρξει, να είμαστε ρεαλιστές, κανένας μόνος του δεν μπορεί να πάρει επάνω του μία τόσο μεγάλη υπόθεση. Οι χώρες του βορρά έχουν τη δική τους λογική, αλλά αυτό δεν είναι Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, σχολιάζοντας τη νέα αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων και χαρακτήρισε το χτύπημα «αποτρόπαιο έγκλημα» και «άνανδρη ενέργεια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)