to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Π. Κουρουμπλής: Προωθούμε την πρόσληψη 80 φαρμακοποιών για το ΕΣΥ

Την κατά προτεραιότητα προώθηση των προσλήψεων 80 φαρμακοποιών για τα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας υποσχέθηκε αργά το απόγευμα, χθες Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια του σύντομου και θερμού χαιρετισμού του στην τελετή της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ) για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης.


Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΠΕΦΝΙ Δέσποινα Μακριδάκη υπενθύμισε μεταξύ άλλων ότι τα φαρμακεία 25 νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας παραμένουν... χωρίς φαρμακοποιό, τα φαρμακεία 45 νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας λειτουργούν με... 1 φαρμακοποιό και τα φαρμακεία 25 - 27 νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας λειτουργούν με 2 - 6 φαρμακοποιούς, όταν τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά στάνταρντς είναι 1 φαρμακοποιός ανά 50 - 80 νοσηλευτικές κλίνες!

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αφού εξήρε το έργο και τις φιλότιμες και άοκνες προσπάθεις τις οποίες καταβάλλουν καθημερινά οι φαρμακοποιοί των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας, υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι "άλλαξε το ύφος της εξουσίας στο υπουργείο Υγείας. Θα εμπεδώσουμε κλίμα εμπιστοσύνης και αυτό είναι ένα δύσκολο και συναρπαστικό ταξίδι, γιατί έχει να κάνει με την αξία και την αυταξία της ανθρώπινης ζωής".

Στην πολύ όμορφη γιορτή της ΠΕΦΝΙ παρευρέθηκαν επίσης ο γενικός γραμματέας Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής Σταύρος Πεντέας, καθώς και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και της Πανελληνίας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Παν. Κουρουμπλής: Θα φθάσω στα άκρα για τις τιμές των ΦΥΚ!

"Είμαι αποφασισμένος να φθάσω στα άκρα με τις φαρμακευτικές εταιρείες για να ρίξω τις τιμές στα πολύ ακριβά φάρμακα. Τα ογκολογικά φάρμακα είναι από εκείνα στα οποία έχουν φθάσει στα ύψη, αν και υπάρχει επίσης σπατάλη στον τομέα της διαχείρισής τους".

Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά αργά το απόγευμα της Τετάρτης 18 Φεβρουαρίου στην "Αυγή" ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο περιθώριο της πολύ ζεστής και όμορφης τελετής την οποία διοργάνωσε η ΠΕΦΝΙ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης.

Ευρεία σύσκεψη για τα ογκολογικά φάρμακα

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής συγκαλεί για σήμερα το μεσημέρι, Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, με αποκλειστικό αντικείμενο την διιαχείριση των ογκολογικών φαρμακευτικών σκευασμάτων και την διευκόλυνση των ογκολογικών ασθενών στην απρόσκοπτη πρόσβασή τους στην φαρμακευτική θεραπείας τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)