to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:05 | 23.03.2023

Πολιτική

Π. Κουρουμπλής: «O ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα και ο ελληνικός λαός θα τιμωρήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη» ​

Παρέμβαση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρώην υπουργού, στην τηλεόραση του One Channel και στην εκπομπή “One Talk” με τον δημοσιογράφο Τ. Χατζή.


Φιλοξενούμενος στην εκπομπή εκπομπή “One Talk” με τον δημοσιογράφο Τ. Χατζή της τηλεόρασης του One Channel, ο βουλευτης Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε τα εξής:

Για το διακύβευμα της κάλπης και το περιθώριο μετεκλογικών συνεργασιών:

«Πρώτη φορά, πρωθυπουργός ανακοινώνει τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, μέσα από μία συνέντευξη. Kάθε κόμμα, προεκλογικά, προσπαθεί εύλογα να περιχαρακώσει το κόσμο του, αλλά το αποτέλεσμα των εκλογών θα επιβάλει και στον κ. Τσίπρα και στον κ. Ανδρουλάκη τις συνεργασίες που θα προκύψουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα και αυτό τουλάχιστον δεν το διαπραγματεύομαι, με βάση τις δικές μου παραστάσεις και το τι εισπράττω από τον κόσμο. Η επόμενη ημέρα των εκλογών θα ορίσει τις συνεργασίες, με βάση τα ποσοστά του κάθε κόμματος. Εγώ πιστεύω ότι ο φυσικός χώρος του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων δημοκρατικών δυνάμεων είναι ο χώρος σχηματισμού μιας συμμαχικής, προοδευτικής, δημοκρατικής κυβέρνησης για να ανατραπεί αυτό το πολιτικό έκτρωμα που έχει οδηγήσει τη χώρα στη σημερινή κατάσταση. Οι λόγοι που θα σχηματίσουμε αυτήν την  κυβέρνηση είναι ακριβώς για να ανατραπεί αυτό το καθεστώς. Επειδή γνωρίζω πολιτική ιστορία ξέρω ότι το '89 η Αριστερά συνεργάστηκε με τη Δεξιά και το πλήρωσε ακριβά, το ίδιο έκανε και το ΠΑΣΟΚ, άρα λοιπόν "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού". Μην ξεχνάμε ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις χρεοκόπησαν τη χώρα,  αντιθέτως, οι συμμαχικές κυβερνήσεις, επειδή λαμβάνουν μέρος δυνάμεις οι οποίες δεν είναι της ίδιας ταυτότητας, μπορούν και να διασφαλίσουν τη διαφάνεια».

Για την περίοδο της πανδημίας και τους άδικους θανάτους:

«Έχω καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για το θέμα και είναι η μόνη που δεν έχει απορριφθεί, με βάση τα στοιχεία που κατέθεσα. Διαβάστε την έκθεση των καθηγητών κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα όπου αποδεικνύεται ότι 30.000 άνθρωποι πέθαναν άδικα.. Επιδεικνύετε προκλητική ασέβεια, στη μνήμη αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν άδικα, όπως επιδεικνύετε προκλητική ασέβεια και στη μνήμη των παιδιών που εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησής σας, έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη. Απολογηθείτε για αυτό το φοβερό έγκλημα και αναλάβετε την ευθύνη».

Για τη συνέντευξη Μητσοτάκη στην εκπομπή “Πρωταγωνιστές” και την ανάληψη ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη:

Ο Πρωθυπουργός δεν ανέλαβε τις ευθύνες του επαρκώς. Είμαι βαθιά κοινοβουλευτικός άνθρωπος και πιστεύω απόλυτα στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία η οποία έχει κανόνες. Όταν η ΝΔ κυβερνά επί 4 ολόκληρα χρόνια, είναι ντροπή και προσβολή της νοημοσύνης του Έλληνα πολίτη να λένε ότι φταίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αφού φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν κάνατε μια εξεταστική για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ; Ο κ. Νικολόπουλος έκανε ερώτηση στην Βουλή κι όχι βουλευτής της ΝΔ. Απαλλάχθηκε ή όχι η εταιρεία από την υποχρέωση επενδύσεων 600 εκ. ευρώ; Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για αυτό το έγκλημα το έχει η κυβέρνηση που κυβερνάει σήμερα. Έχει απόλυτη ευθύνη και θα προσυπογράψω το tweet του Νίκου Μωραΐτη, ότι “η συνέντευξη αυτή δείχνει πόσο βαθύ είναι το ποτάμι της διαπλοκής ενώ φουσκώνει το ποτάμι της οργής που θα συμπαρασύρει όλα τα σκουπίδια ενός καθεστώτος που απέρχεται”. Ο ελληνικός λαός έχει μεγάλο θυμό για αυτή την υποκρισία, μας είπαν ψέματα ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί, μας κοροϊδεύουν εν ψυχρώ και αυτοεξευτελίζονται.

Για τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων:

Μπορεί να πιστεύει κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 32% το 2019 και τώρα θα πάρει 24%; κανένα κόμμα δεν πέφτει  παρακάτω από το ποσοστό της προηγούμενης εκλογικής του αναμέτρησης. Από το 2011 που ήρθα στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν ένα μικρό κόμμα, υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου που παραμένει σε αυτό τον πολιτικό χώρο, ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη αλλά δεν τον στηρίζει απαραίτητα στο καφενείο, είναι ο κόσμος που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και ψηφίζει σταθερά Αλέξη Τσίπρα. Έχω κάποιες επιφυλάξεις για το πώς στήνονται αυτές τις δημοσκοπήσεις για να βγάζουν αυτά τα αποτελέσματα. Καθώς είμαι πολιτικός της δια ζώσης επικοινωνίας με τον πολίτη, κάθε μέρα μιλάω με κόσμο στα καφενεία και στις λαϊκές αγορές και με βάση το κλίμα που εισπράττω σήμερα σε σχέση με αυτό που συναντούσα το 2020, πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα και ο ελληνικός λαός θα τιμωρήσει με αυστηρό τρόπο την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)