to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:41 | 01.03.2021

Πολιτική

Π. Κουρουμπλής: Η Δημοκρατία δεν πυροβολεί ούτε εκδικείται

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Π. Κουρουμπλής, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δήλωσε πως «η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο» αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας και τα συνεχόμενα lockdown


Συνέντευξη για τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας έδωσε ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παναγιώτης Κουρουμπλής στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Alpha989 και  τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Ντίνα Μόσχου. Ο Π. Κουρουμπλής δήλωσε:


Για την υπόθεση Κουφοντίνα:

Είναι ένα λεπτό θέμα στο οποίο η κυβέρνηση πρέπει να δείξει μεγαλύτερη ψυχραιμία. Είμαστε όλοι κάθετα τοποθετημένοι απέναντι στα εγκλήματα που διέπραξε ο Κουφοντίνας. Όμως η Δημοκρατία δεν πυροβολεί ούτε εκδικείται. Γι αυτό είναι και το καλύτερο πολίτευμα. Χρειάζεται λοιπόν ψυχραιμία για να μην χρεωθεί η Δημοκρατία μας κάτι που δεν θα ήταν το καλύτερο. 


Για τις παραβιάσεις στη σειρά εμβολιασμών:

Από τη δυσκαμψία που προβάλλουν οι φαρμακευτικές εταιρίες, από τα συμβόλαια φάνηκε ότι η ΕΕ δεν μπόρεσε να διαπραγματευτεί ως ίση προς ίσους με αυτούς τους κολοσσούς και αυτό πρέπει να το συζητήσουμε ως Ευρωπαίοι πολίτες. Αλλιώς δεν δικαιολογείται η δήλωση του διευθυντή της AstraZeneca «εγώ δεν έχω καμία δέσμευση, υποσχέσεις έδωσα».  Αυτό είναι μεγάλο πλήγμα για την ΕΕ.


Για τις καταγγελίες που έκανε γύρω από τις παραβιάσεις:

Είμαι ενοχλημένος, γιατί παρά τις καταγγελίες που έκανα και μάλιστα στη Βουλή, ούτε ο υπουργός υγείας ούτε ο εισαγγελέας επικοινώνησαν μαζί μου για να δοθεί συνέχεια, σε αυτό που με πολύ προσεκτική διατύπωση  κατήγγειλα και για το οποίο είμαι βέβαιος. Η πρώτη καταγγελία που έκαναν αφορούσε το νοσοκομείο Γεννηματάς, μετά ήρθε η υπόθεση της Θεσσαλονίκης και μετά μου κατήγγειλαν ότι και στην Καλλιθέα επαναλήφθηκε το φαινόμενο της Θεσσαλονίκης. Αυτά τα ζητήματα προκαλούν τον πολίτη. Οι άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι από τον ιό. Κάποιοι έχουν και υποκείμενα νοσήματα αι είναι τρομοκρατημένοι περιμένοντας τη σειρά τους. Όσο για το επιχείρημα «να μην χαθούν τα εμβόλια», η απάντηση είναι ότι υπάρχουν κατηγορίες πολιτών που έχει προβλεφθεί να εμβολιαστούν σε τέτοιες περιπτώσεις και όχι να εμβολιάζονται πρόσωπα που κατέχουν δημόσιες θέσεις. Η περίπτωση της Καλλιθέας δείχνει ότι όπου μπορεί να παραβιαστεί η σειρά, γίνεται. Γι’ αυτό πρέπει οι δικαστικές και διοικητικές αρχές να είναι πολύ προσεκτικές σε τέτοιες υποθέσεις. Τα μέτρα πρέπει να τα τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια.


Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία:

Δε συμφωνώ με το lockdown διότι αποδείχτηκε ότι δεν αποδίδει. Ούτε είναι σωστό να κλείνουν τον κόσμο μέσα από τις 18.00 . Η αγορά πρέπει  να λειτουργήσει με όλα τα αυστηρά μέτρα προστασίας που υποδεικνύουν οι εμπειρογνώμονες, μάσκες, αποστάσεις, καθαριότητα κλπ. Τα σχολεία είναι ειδική περίπτωση θέλει ξεχωριστή μελέτη. Ίσως έπρεπε να εμβολιαστούν οι δάσκαλοι πρώτα.  Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)