to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:33 | 04.07.2019

Πολιτική

Π. Κουρουμπλής: Δειλά-δειλά αποκαλύπτονται οι «μεταρρυθμίσεις» του προγράμματος της ΝΔ

Πίσω από την αυτοδυναμία που ζητεί ο κ. Μητσοτάκης και το από το πραγματικό του πρόγραμμα που τώρα δειλά - δειλά αποκαλύπτεται, κρύβονται εκείνες οι μεταρρυθμίσεις που θέλει να επιβάλλει και οι οποίες δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο από το κοινωνικό κράτος που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ


Στο θολό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στον Β2 Τομέα Δυτικής Αθήνας,  Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, και στην εκπομπή των Δημήτρη Οικονόμου και Μαρίας Αναστασοπούλου. Αναφέρθηκε στις δηλώσεις  προβεβλημένων στελεχών της ΝΔ, περί πιστοληπτικής γραμμής, περί εργασίας των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία για λογαριασμό ιδιωτικών εταιριών μάνατζμεντ κλπ. Απευθυνόμενος στον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ στην Αρκαδία, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο διερωτήθηκε γιατί το Κίνημα Αλλαγής, που είναι ένα μικρό κόμμα, δεν υποστηρίζει την απλή αναλογική. Ο κ. Κωνσταντινούπουλος δεν απάντησε.

Σε άλλη του συνέντευξη , στον τηλεοπτικό σταθμό  Alpha, ο  κ. Κουρουμπλής δήλωσε: «Ξεφτίζει το ωραίο περιτύλιγμα με το οποίο προσπάθησε ο κ. Μητσοτάκης να κρύψει την κοινωνική κόλαση που κρύβει το πρόγραμμά του. Πίσω από την αυτοδυναμία που ζητεί ο κ. Μητσοτάκης και το από το πραγματικό του πρόγραμμα που τώρα δειλά - δειλά αποκαλύπτεται, κρύβονται εκείνες οι μεταρρυθμίσεις που θέλει να επιβάλλει και οι οποίες δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο από το κοινωνικό κράτος που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας παραμένει ακόμα θολό, αλλά καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, τα στελέχη της ΝΔ  αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις τους, όπως έγινε με τις δηλώσεις του κ.  Μπάμπη Παπαδημητρίου, για την πιστοληπτική γραμμή.  Ο υποψήφιος βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών δήλωσε ακόμα ότι στην ουσία η ΝΔ σκοπεύει να διαλύσει το σημερινό κοινωνικό κράτος:

«Και δεν το κάνει αυτό η ΝΔ επειδή θέλει να πλήξει τον κόσμο. Αυτή είναι η ιδεολογία της, η ιδεολογία του νεοφιλελευθερισμού. Στη δεκαετία του 90 εφαρμόστηκαν πάλι τέτοια πράγματα και είδαμε τα αποτελέσματα. Δεν υπήρξε κοινωνική τάξη που να έμεινε στη θέση της. Ας θυμηθούν οι άνθρωποι τι έγινε με τις συγκοινωνίες, τι έγινε με την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής και συνέχισε:

«Προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις, ο Μητσοτάκης ότι του ζητάει ο καθένας τώρα του το τάζει. Το πρώτο πράγμα που ενδιαφέρει τώρα τους Μητσοτάκηδες είναι να πάρουν την εξουσία. Γι αυτό και δεν απαντούν σε κρίσιμα ερωτήματα όπως από ποιον τομέα θα κόψουν για να εξοικονομήσουν τα 5 δισεκατομμύρια λιγότερα φόρων που υπόσχονται.  Από τους ΑΠΕΑ, από την ειδική αγωγή ή από τα κονδύλια της Υγείας;»

Σε άλλη του συνέντευξη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Κουρουμπλής ερωτηθείς για τα για τα εθνικά θέματα και για τα κοινωνικά  δήλωσε: 
«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δεξιά χρησιμοποιεί εθνικά θέματα για ίδιον όφελος. Αλλά τόσες ημέρες η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν απαντούν στο κρίσιμο ερώτημα: Από πού θα κόψουν  τα 5 δισεκατομμύρια για να μειώσει τους φόρους, όπως υπόσχεται. Ας προσέξουν οι συνταξιούχοι τι θα γίνει με τις συντάξεις. Η Ν.Δ λέει ότι θα δώσει την 13η σύνταξη, μόνον αν το 2020 η οικονομία γνωρίζει ανάπτυξη πάνω από 4%. Λέει ακόμα, ότι θα πάρει το μαξιλάρι των 34 δισεκατομμυρίων που με κόπο και θυσίες έφτιαξε ο ελληνικός Λαός, για να υπάρχει σε περίπτωση ανάγκης, και θα το δώσει στις τράπεζες. Δεν το διέψευσε. Διέψευσε μόνο τα σχέδια περί πιστοληπτικής γραμμής. Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε κοινωνική κόλαση.

Το ΔΝΤ απαιτεί την κατάργηση των επιδομάτων των αναπήρων. Σκεφτείτε τι θα γίνει. Θα καταργηθεί η επικουρική σύνταξη, αν δεν μπορεί το ταμείο να την πληρώσει με βάση τους εργαζόμενους που θα προσλαμβάνονται. Θα απελευθερωθούν οι λύκοι της αγοράς, σε μια αγορά χωρίς όρους, χωρίς κανόνες και εργασιακά δικαιώματα.», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)