to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:03 | 21.02.2016

Πολιτική

Π. Κουρουμπλής: Αύριο θα γίνει μια ειλικρινής συζήτηση με τους αγρότες

Εν όψει του αυριανού ραντεβού του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους αγροτών ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής εκτίμησε ότι “θα γίνει μια ειλικρινής συζήτηση και η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πείσει ότι αυτό που θα κάνει είναι μια προσπάθεια εξάντλησης όλων των περιθωρίων και των δυνατοτήτων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή”.


Ειδικότερα, ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε ότι “οι αγρότες είναι ένας κόσμος που δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια είναι σε μία κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη διότι ποτέ δεν υπήρξε μια σοβαρή οργάνωση στον αγροτικό χώρο, ποτέ δεν υπήρξε ένα σύστημα προστασίας της παραγωγής από τον μεσάζοντα”, και πρόσθεσε "νομίζω ότι θα γίνει μια σοβαρή συζήτηση και εκείνο που περιμένω είναι να υπάρξει μια συμφωνία, ένα πλαίσιο, να πάμε σε μια προσπάθεια που πραγματικά, ιδιαίτερα του νέους ανθρώπους, τους νέους αγρότες να τους δώσει μια προοπτική και μια ελπίδα".

Για το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης ο υπουργός εκτίμησε ότι μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα φέρει κάτι καινούριο και κάλεσε τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να βάλουν πλάτη τουλάχιστον στο θέμα των συντάξεων και "όχι να μιλούν για οικουμενικές κυβερνήσεις γιατί οι οικουμενικές κυβερνήσεις υποκρύπτουν πίσω από το μυαλό τους μέτρα καρμανιόλα για τους πολίτες".

Κληθείς να σχολιάσει τα περί μπόνους 30 εδρών στο δεύτερο κόμμα έκανε λόγο για "φαντασίες οι οποίες είναι έξω από την πραγματικότητα” και τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι ένας ειλικρινής διάλογος για το εκλογικό σύστημα.

Σε ό,τι αφορά τη λίστα Μπόργιανς, μίλησε για "απροθυμία και ανορεξία" της κυβέρνησης Σαμαρά "να εκδηλώσει ενδιαφέρον και πρωτοβουλία να διεκδικήσει αυτές τις λίστες".

Ερωτηθείς τέλος για την υπόθεση της μετακίνησης του Μανώλη Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είπε ότι "ήταν λίγο υπερβολή και από την πλευρά του κ. Σφακιανάκη, γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι στο συγκεκριμένο χώρο κανένας δεν μπορεί να είναι μονίμως στην ίδια θέση". Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι "δεν αμφισβητεί κανείς την προσφορά του Μανώλη Σφακιανάκη".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)