to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:24 | 17.06.2019

Πολιτική

Π. Κορφιάτης: Η ΝΔ υπέρ της αδρανοποίησης των ελεγκτικών μηχανισμών (βίντεο)

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Πάνος Κορφιάτης μίλησε στην ΕΡΤ


Ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε., Πάνος Κορφιάτης στην εκπομπή "Μπροστά στα Γεγονότα" αναφέρθηκε στα εξής:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΕ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΤΟΥ ΣΕΠΕ:

✔ Είμαστε υποχρεωμένοι να μην αφήσουμε κανένα περιστατικό με τέτοια συμπεριφορά απέναντι σε ελεγκτές να πέσει κάτω, γι' αυτό και υποβάλαμε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Χίου.

Η στάση της ΝΔ σε αυτό το περιστατικό εκπέμπει ένα μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία: μπροστά στη σιγουριά της, και στο απευκταίο ενδεχόμενο να γίνει κυβέρνηση, το τι θα γίνει με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς είναι πολύ συγκεκριμένο, δηλαδή η αδρανοποίησή τους.

✔ Από τις πρώτες αποφάσεις που έλαβε ο κ. Μητσοτάκης όταν ανέλαβε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ήταν να θεσπίσει τη διαθεσιμότητα για κάθε δημόσιο υπάλληλο εναντίον του οποίου θα υποβληθεί μήνυση και αυτή η απόφαση αδρανοποίησε το ΣΕΠΕ. Ταυτόχρονα, μείωσε από κοινού με τον κ. Βρούτση κατά 209 τις οργανικές θέσεις του ΣΕΠΕ και το τμήμα Πληροφοριακών Συστημάτων του Σώματος.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ Σ.ΕΠ.Ε. ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ:

✔ Όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση, το 2015, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας είχε δυναμικό 700 άτομα και με τις ενέργειες που έχουμε κάνει θα φτάσει στα 950 άτομα μέχρι το τέλος του 2019. Ο Πρωθυπουργός κατά την πρόσφατή επίσκεψή του στο ΣΕΠΕ δήλωσε ότι στον προγραμματισμό της κυβέρνησης είναι επιπλέον 150 προσλήψεις.

✔ Με αυτό το δυναμικό φέραμε αποτελέσματα: μειώθηκε η αδήλωτη εργασία από το 20% στο 8,9%, βάλαμε για πρώτη φορά στο στόχαστρο την υποδηλωμένη εργασία, πληρώθηκαν περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ δεδουλευμένα στους εργαζόμενους την τελευταία τετραετία.

✔ Μέχρι το 2017 η δήλωση των υπερωριών γινόταν χειρόγραφα και προφανώς μία σειρά από επιχειρήσεις κρατούσαν πολλαπλά βιβλία. Η υπερεργασία, δηλαδή η εργασία μία ώρα μετά το τέλος του ωραρίου, ήταν πλήρως αδήλωτη και κανείς δεν ήξερε αν αυτές οι ώρες πληρώνονται ή όχι.

✔ Θεσπίζοντας την ηλεκτρονική δήλωση της υπερωρίας και της υπερεργασίας, στους πρώτους οκτώ μήνες, από 350.000 εργαζόμενους με δηλωμένες υπερωρίες ο αριθμός αυξήθηκε στις 750.000. Επίσης, δηλώθηκαν και άρα πληρώθηκαν 6 εκατομμύρια ώρες υπερεργασίας και οι συνολικές ώρες εργασίας στο σύστημα αυξήθηκαν κατά 170%.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)