to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:45 | 04.06.2015

πηγή: sport-fm.gr

Αθλητισμός

Π. Κωνσταντινέας: «Θα δούμε πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί»

Έκκληση να μπει μια τάξη στην ανομία του ελληνικού ποδοσφαίρου έκανε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Πέτρος Κωνσταντινέας, ο οποίος τόνισε πως σε διαφορετική περίπτωση θα δούμε πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί


Στην ανάγκη προστασίας του ποδοσφαίρου αφού πρόκειται για κοινωνικό αγαθό, στάθηκε ο Πέτρος Κωνσταντινέας μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Ο πρώην διαιτητής και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ο κόσμος έχει απογοητευτεί πλήρως με την ανομία και την κατάσταση που επικρατεί, ενώ ακόμη και κάποιοι «ρομαντικοί» παράγοντες αναγκάστηκαν να φύγουν από το χώρο. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ελληνική δικαιοσύνη, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του σε αυτή, ενώ πρόσθεσε πως αν δεν καθαρίσει το ποδόσφαιρο, θα δούμε στα γήπεδα πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί. 



Αναλυτικά όσα είπε στον Άρη Ασβεστά και την εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα»

«Ό,τι είχα να πω το κατέθεσα από την πρώτη στιγμή σε Κορέα, Ανδρεάδη. Πίστευα και πιστεύω στη δικαιοσύνη. Πριν από τρία χρόνια αυτά ήταν σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Κρατάω το τεκμήριο αθωότητας. Δεν πρέπει να κάνουμε τα ίδια με αυτά που πάθαμε εμείς. Οι άνθρωποι δικάζονται με αποδείξεις και όχι με ενδείξεις. Το ποδόσφαιρο είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να το προστατέψουμε. Εδώ και έξι χρόνια τα εισιτήρια βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία. Αν δεν καθαρίσει το ποδόσφαιρο, του χρόνου θα δούμε πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος και με την οικονομική κρίση και ξεσπάει. Έχουν ξενερώσει με την μπάλα. Δεν τους ενδιαφέρει πλέον. Εδώ παραιτήθηκε ολόκληρος Μπλάτερ και από την ΕΠΟ κανείς δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί. Ακόμη και οι ρομαντικοί παράγοντες που ήθελαν να προσφέρουν αναγκάστηκαν να φύγουν. 

Εμείς σαν κυβέρνηση κάναμε μια προσπάθεια να βάλουμε τάξη στην ανομία. Και μας απείλησαν με GREXIT. Είχα πει πως δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό, Ήταν ένας έμμεσος εκβιασμός λόγω των σχέσεων της ΕΠΟ με τη FIFA, αφού είναι ένας όμιλος που κοιτάζουν μόνο τις ψήφους. Κλείνουν τα μάτια. Αν ήταν εναρμονισμένο το καταστατικό της ΕΠΟ με τον ηθικό κώδικα της UEFA θα έπρεπε να έχουν φύγει ήδη. Όταν ρώτησα τον κ. Γκιρτζίκη αν αισθάνεται υπερήφανος, απλά έσκυψε το κεφάλι. Μπορεί να σταθεί ηθικά αυτή η ΕΠΟ; Είναι δυνατόν να ασχολείται η ποινική δικαιοσύνη με τα στημένα και ο αθλητικός εισαγγελέας να ψάχνει τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια. Πάνω από το νόμο δεν είναι κανένα σωματείο. Και η ΕΠΟ είναι απλά ένα σωματείο. 

Η ΕΠΣ Μεσσηνίας είναι ένα ακυβέρνητο καράβι. Στις εκλογές έγιναν επεισόδια με φουσκωτούς. Μας είπαν πως είναι σεκιούριτι, αλλά όταν τους έβλεπες καταλάβαινες για τι σεκιούριτι μιλάμε. Δεν υπήρχε καν τιμολόγιο για τις υπηρεσίες τους, ενώ δεν θυμόταν καν το όνομα της εταιρίας! Έτσι για να καταλάβετε. 

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι 30 χρόνια. Έχουν φάει ξύλο δημοσιογράφοι και διαιτητές. Σε UEFA και FIFA ένας να καταγγείλει για ένα παιχνίδι, το παιχνίδι θεωρείται στημένο. Στην Ελλάδα λένε άλλα. Ο κόσμος έχει αηδιάσει. Πρέπει και οι παράγοντες να πάρουν πρωτοβουλίες γιατί αλλιώς στο τέλος θα πηγαίνουν μόνοι τους στο γήπεδο». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)