to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:59 | 18.07.2019

Πολιτική

Π. Κόκκαλης: Να ενσωματωθούν οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στην ατζέντα του ΕΚ (βίντεο)

«Σας ζητώ να αναλάβετε την πρωτοβουλία για την ενσωμάτωση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, όπως τους μετρά η Eurostat, στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο»


«Σας ζητώ να αναλάβετε την πρωτοβουλία για την ενσωμάτωση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, όπως τους μετρά η Eurostat, στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο», τόνισε ο Πέτρος Κόκκαλης, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια του  υρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο χτες (Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019) με θέμα τις προτεραιότητες της Φινλανδικής Προεδρίας.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση:

«Θα ήθελα με τη σειρά μου να καλωσορίσω τη φινλανδική προεδρία  και να τονίσω ότι αναλαμβάνει σε μια κρίσιμη περίοδο ιδιαίτερα για τα θέματα που είναι ψηλά στην Ατζέντα σας, όπως η  εφαρμογή του κράτους δικαίου, η  βιώσιμη ανάπτυξη και η κλιματική έκτακτη ανάγκη.
Ως η χώρα που υιοθετήσατε τον παγκόσμια φιλόδοξο στόχο ανθρακικής ουδετερότητας  έως το 2035, η Φινλανδία ανοίγει δρόμους και  περιμένουμε να δείξετε την ίδια ηγετική αποφασιστικότητα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Με το σημερινό βηματισμό μας κινδυνεύουμε να μην επιτύχουμε το στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού ο οποίος είναι ήδη ξεπερασμένος από τα νέα κλιματικά δεδομένα και την αυξανόμενη κατανόηση μας γι’ αυτά. 
Η Φινλανδία με τις γενναίες  πρωτοβουλίες σε θέματα κλιματικής ανάγκης είναι μια χώρα που δημιουργεί το μέλλον και μας χρειάζεται αυτή η προοδευτική ματιά σας.

Σας ζητώ να αναλάβετε την πρωτοβουλία για την ενσωμάτωση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, όπως τους μετρά η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, περιλαμβάνοντας ξεκάθαρους δείκτες και στόχους σε όλους τους τομείς. Ας επενδύσουμε σε έναν κόσμο για όλους!"

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)