to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:45 | 24.09.2021

Πολιτική

Π. Κόκκαλης: Κινούμαστε σε χρόνο δανεικό από τις επόμενες γενιές

Το ελληνικό τμήμα του διεθνούς κινήματος Fridays For Future για την Κλιματική Κρίση έχει προγραμματίσει συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή 24/9


Δήλωση -κάλεσμα σε συμμετοχή- του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρου Κόκκαλη, για την συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου (17.00) από το ελληνικό τμήμα του διεθνούς κινήματος Fridays For Future για την Κλιματική Κρίση:

«Κινούμαστε σε χρόνο δανεικό από τις επόμενες γενιές. Κάθε τόνος ορυκτών καυσίμων που εξορύσσουμε και καταναλώνουμε σήμερα, συμβάλει στην περαιτέρω υπερθέρμανση του πλανήτη, προς ένα μέλλον που θα είναι μη βιώσιμο για τον άνθρωπο.

 

Οι δεκαετίες αδράνειας απέναντι στην κλιματική κρίση, από πολιτικούς που είτε δεν είχαν το σθένος να αναλάβουν το κόστος των αλλαγών, είτε αρνήθηκαν τα επιστημονικά δεδομένα  έχουν ήδη επιφέρει τη μόνιμη μεταβολή της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη κατά ένα βαθμό Κελσίου.

 

Κλιματική αλλαγή δεν σημαίνει μεγαλύτερο καλοκαιράκι, αλλά φονικές βροχοπτώσεις, ανεξέλεγκτες δασικές πυρκαγιές, ξηρασία και όσα αυτά τα κλιματικά φαινόμενα φέρνουν σε απώλειες ζωής και περιουσίας, προσφυγιά, φτώχεια, ανισότητες και τελικά λιγότερη Δημοκρατία.

 

Όσα ζούμε σήμερα στον πλανήτη οφείλονται σε αυτόν τον ένα βαθμό Κελσίου που αποτελεί μόνο τα ‘δέκατα’, προτού έρθει ο πραγματικός ‘πυρετός’ της αύξησης των δύο και τριών βαθμών.

 

Οι επόμενες γενιές διαδηλώνουν τις Παρασκευές για το Κλίμα και απαιτούν να μην τους παραδώσουμε μία ανεπιστρεπτί κόλαση.

Απαιτούν να σταθεροποιήσουμε το πρόβλημα όσο υπάρχει καιρός, σε τέτοια επίπεδα που με νέες ενισχυμένες υποδομές θα έχουν μία ελπίδα επιβίωσης - εκείνοι και τα δικά τους παιδιά.

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους στερήσουμε αυτή την ελπίδα αλλά αντιθέτως έχουμε κάθε υποχρέωση να την εξασφαλίσουμε.  

 

Είναι έγκλημα, ακόμα και η σκέψη, πως μπορούμε να συνεχίσουμε όπως παλιά. Όποιος δεν θέλει να αλλάξει γιατί νιώθει υπεραισιόδοξος ή κουρασμένος, ας μεριάσει κι ας αφήσει το μέλλον στα χέρια όσων είναι ‘καταδικασμένοι΄ να το ζήσουν.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)