to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:51 | 29.03.2023

Πολιτική

Π. Καππάτος: Δηλώνει κυνικά ότι έχει εκπροσωπήσει τράπεζες και funds ακόμη και εναντίον καρκινοπαθούς

Παραδέχθηκε ότι ως βουλευτής της ΝΔ επέλεξε να υπερασπίζεται τράπεζες και fund προκειμένου πολίτες σε αδυναμία πληρωμής να μην ενταχθούν στον νόμο Κατσέλη - ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η παραδοχή Καππάτου επιβεβαιώνει πως η σχολή Πάτση είναι το σχέδιο Μητσοτάκη για την πρώτη κατοικία»


Μπορεί Μαξίμου και ΝΔ να κάλυψαν πλήρως τον βουλευτή Παναγή Καππάτο, ο ίδιος, όμως, ήταν εξαιρετικά κυνικός όταν περιέγραφε τη δραστηριότητά του ως δικηγόρος των τραπεζών κατά των πολιτών και ενώ είχε εκλεγεί στη Βουλή. Και μάλιστα, υποστήριξε ανερυθρίαστα ότι δεν έκανε τίποτα επιλήψιμο ή μη πολιτικά ορθό.

Ο γαλάζιος βουλευτής Κεφαλλονιάς, μιλώντας στο Kontra και την Αναστασία Γιάμαλη, παραδέχθηκε ότι ως δικηγόρος υπερασπίστηκε 4-5 φορές τις τράπεζες κατά πολιτών που ήθελαν να ενταχθούν στον νόμο Κατσέλη προκειμένου να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία τους και να μην μείνουν στο δρόμο.

Μάλιστα, σε μία εκ των περιπτώσεων, όπως παραδέχθηκε κυνικά ο βουλευτής της ΝΔ, η γυναίκα που ήθελε να ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη ήταν καρκινοπαθής.

Ο Παναγής Καππάτος, με απόλυτη ψυχραιμία και κυνικότητα, υποστήριξε ακόμα ότι εάν γύριζε το χρόνο πίσω δεν θα υπερασπιζόταν τις τράπεζες απέναντι στους αναξιοπαθούντες πολίτες αλλά προβάλλοντας τους λάθος λόγους.

Όπως υποστήριξε «μετά από τόσο καιρό και μετά από αυτά που βλέπω, όχι δεν θα το έκανα. Και αυτό γιατί δεν έκανα κάτι επιλήψιμο ή μη πολιτικά ορθό, αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ το εκμεταλλεύεται πολιτικά κακόβουλα και δόλια εναντίον του προσώπου μου».

Ο γαλάζιος βουλευτής στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την επιλογή του να είναι υπερασπιστής των τραπεζών και των fund και όχι των δεινοπαθούντων πολιτών, έφτασε στο σημείο να πει ότι «πολλοί καταστρατήγησαν τον νόμο Κατσέλη,  κατασκεύασαν και εμφάνισαν στοιχεία. Στα δικαστήρια πάντα υπάρχουν κάποιοι που ξεγελούν και μπήκαν στον νόμο Κατσέλη».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η παραδοχή Καππάτου επιβεβαιώνει πως η σχολή Πάτση είναι το σχέδιο Μητσοτάκη για την πρώτη κατοικία»

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει με ανακοίνωσή του την παραδοχή Καππάτου ότι πράγματι «έχει εκπροσωπήσει σε δικαστήρια τράπεζες απέναντι σε ανήμπορούς δανειολήπτες» κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας. Η κυνική ομολογία Καππάτου αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την απόδειξη «ότι ο Πάτσης δεν ήταν "λάθος", αλλά το σχέδιο Μητσοτάκη για την πρώτη κατοικία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει και το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του βουλευτή της ΝΔ, μέχρι το 2020 οι δανειολήπτες δεν έχασαν την πρώτη κατοικία τους, διότι υπήρχε πλαίσιο προστασίας το οποίο κατήργησε η ΝΔ με την ψήφο και του κ. Καππάτου. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Ο κ. Καππάτος χθες στο Kontra επιβεβαίωσε πλήρως τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει εκπροσωπήσει σε δικαστήρια τράπεζες απέναντι σε ανήμπορους δανειολήπτες ενώ ήταν ήδη βουλευτής της ΝΔ.

Μάλιστα προσπάθησε να βγει κι από πάνω λέγοντας ότι οι δανειολήπτες δεν έχασαν την πρώτη κατοικία τους, διότι μέχρι το 2020 υπήρχε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι να το καταργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την ψήφο και του κ. Καππάτου.

Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις.

Η παραμονή Καππάτου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ απλά επιβεβαιώνει ότι ο Πάτσης δεν ήταν "λάθος", αλλά το σχέδιο Μητσοτάκη για την πρώτη κατοικία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)