to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:57 | 09.03.2015

Πολιτική

Π. Καμμένος: Στο Eurogroup ελήφθη απόφαση για εξεύρεση λύσης στο χρηματοπιστωτικό

Δήλωση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου, Καμένου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα


«Αρχίζω με μία πολύ σοβαρή είδηση της τελευταίας στιγμής, ένα πολύ ευχάριστο νέο, ένα πολύ σημαντικό νέο από το Eurogroup. Πριν από λίγα λεπτά επικοινώνησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης με τον Πρωθυπουργό. Έχουμε καλά νέα από τις Βρυξέλλες, έχουμε την έναρξη της υλοποίησης της απόφασης της 20ής Φεβρουαρίου και ουσιαστικά την απόφαση για την εξεύρεση λύσης για το χρηματοπιστωτικό θέμα.

Ξεκινούν δηλαδή οι διαδικασίες προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της ρευστότητας. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, μία πολύ μεγάλη επιτυχία του υπουργού Οικονομικών. Δείχνει πως όταν τελικά οι λαοί στηρίζουν την κυβέρνηση και σύσσωμοι ο λαός και η κυβέρνηση, παίρνουν την απόφαση να υπερασπιστούν μία πολιτική, αυτή η πολιτική αποδίδει.

Θεωρώ ότι πλέον έχουμε γυρίσει σελίδα και αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια - βεβαίως και όχι τρόικα - ξεχωριστά θα υπάρχουν συναντήσεις και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και με το Eurogroup.

Φαίνεται ότι πλέον το πρόβλημα που μέχρι σήμερα είχε δημιουργηθεί, βρήκε λύση. Είναι ξεκάθαρο αυτό.

Το δεύτερο θέμα αφορά τη συζήτηση που κάναμε για την επιτροπή διερεύνησης σχετικά με τις πιθανές ευθύνες για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο μέχρι και σήμερα. Θέλω να σας πω ότι αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει και παράλληλα - και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό - οι δικογραφίες που υπάρχουν στη Βουλή, οι δικογραφίες οι οποίες βρίσκονταν μέχρι σήμερα στο συρτάρι του Προέδρου της Βουλής.

Αφορούν μηνυτήριες αναφορές πολιτών για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο και τη διερεύνηση των πιθανών ποινικών ευθυνών. Θα υπάρξει λοιπόν μία διαδικασία, ώστε να ενοποιηθούν αυτές οι υποθέσεις, να συζητηθούν στη Βουλή παράλληλα με τις προτάσεις για τη διερεύνηση από την πλευρά των κομμάτων».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup ο κ. Σόιμπλε και άλλοι υπουργοί μίλησαν για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση που κατέθεσε η κυβέρνηση, λέγοντας ότι αποτελεί μονομερή ενέργεια, επειδή δεν τους ενημερώσατε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτή η κυβέρνηση δεν λαμβάνει εντολές. Αυτή η κυβέρνηση δεν παραχωρεί την εθνική κυριαρχία, δεν παραχωρεί τη λαϊκή εντολή. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε στις εκλογές και στις Δημοκρατίες οι λαοί αποφασίζουν, οι κυβερνήσεις αποφασίζουν, με εθνικά κριτήρια. Η πολιτική του να εκτελεί η κυβέρνηση τις εντολές ξένων τελείωσε με την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)