to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:02 | 10.12.2016

Πολιτική

Π. Καμμένος: Ποιος θα ήταν ο προϋπολογισμός με κυβέρνηση Ν.Δ.;

Ο Π. Καμμένος διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εθν. Άμυνας δεν έχει διάθεση για «παράτες κι εκδηλώσεις εντυπωσιασμού» και εξέφρασε την ελπίδα επιστροφής στην εποχή που η Βουλή ψήφιζε ομόφωνα υπέρ του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθν. Άμυνας


Να αναρωτηθούμε πόσο διαφορετικός θα ήταν ο Προϋπολογισμός του 2017 αν στην κυβέρνηση βρισκόταν ο Κ. Μητσοτάκης προέτρεψε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. κι υπουργός Εθν. Άμυνας, Π. Καμμένος εκτιμώντας ότι αν κάτι τέτοιο συνέβαινε «θύματα θα ήταν όλος ο ελληνικός λαός». Ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε στα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδ. Γεωργιάδης, ότι αν η Ν.Δ. ήταν στην κυβέρνηση θα έκανε στο 100% κι ακόμα παραπάνω αυτά που ζητά ο Β, Σόιμπλε κι υπενθύμισε τι είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο Π. Καμμένος επισήμανε ότι οι Αντ. Σαμαράς και Β. Βενιζέλος είχαν συμφωνήσει σε 4,5% του ΑΕΠ πλεόνασμα ως το 2019, κάτι που θα σήμαινε μέτρα πάνω από 8,8 δισ. ευρώ, ενώ οι συνταξιούχοι θα γνώριζαν πάνω από 50% μείωση του εισοδήματός τους κι οι επικουρικές συντάξεις θα είχαν εκμηδενιστεί. Επίσης η ανεργία θα είχε αυξηθεί, καθώς ο Κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα απέλυε 15,000 δημόσιους υπαλλήλους.

Απαντήσεις για την σκληρή κριτική σχετικά με την επίσκεψη στο Καστελόριζο

Ο Π. Καμμένος σχολίασε ότι η επίσκεψη δεν μπορούσε να ακυρωθεί, καθώς αυτό θα είχε άλλου είδους επιπτώσεις και μίλησε για «τεχνητό πολιτικό οφσάιντ» σχετικά με την άρνηση βουλευτών της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στην επίσκεψη. Ο Π. Καμμένος διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εθν. Άμυνας δεν έχει διάθεση για «παράτες κι εκδηλώσεις εντυπωσιασμού» και τόνισε ότι «την κακή στιγμή που δεν συνυπήρχαμε μπορούμε να την διορθώσουμε στο μέλλον», ενώ εξέφρασε την ελπίδα επιστροφής στην εποχή που η Βουλή ψήφιζε ομόφωνα υπέρ του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθν. Άμυνας.

Το έργο του υπουργείου Εθν. Άμυνας

Σχετικά με την πολιτική του υπουργείου Εθν. Άμυνας κατά το 2016, ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε στα πάνω από 100 σπίτια για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμενων που κατάφερε να φτιάξει το υπουργείο μετά από οικονομίες, ενώ για το 2017 προγραμματίζεται η κατασκευή για ακόμα 200 σπίτια κι έχουν ήδη εξασφαλιστεί πιστώσεις για 147 διαμερίσματα. Ο Π. Καμμένος τόνισε ότι η καταπολέμηση του ρουσφετιού στις Ένοπλες Δυνάμεις είχε ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό της ετοιμότητας στην παραμεθόριο, αλλά και την αύξηση της στελέχωσης όλων των μονάδων στο 60%.

Παράλληλα, ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε στο δίκαιο σύστημα μεταθέσεων που καθιερώθηκε, όπως και στις ενέργειες της κυβέρνησης για την στήριξη της αμυντικής βιομηχανίες, χωρίς να παραλείψει αναφορές στην συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην διαχείριση του προσφυγικού. Ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε και στα έργα της ΜΟΜΑ που έφτασαν τα 225 το 2016 από 27 έργα το 2013, υπενθύμισε ότι το υπουργείο Εθν. Άμυνας κατάφερε να αποδώσει το επίδομα παραμεθορίου παρά τις μειώσεις, ενώ επισήμανε ότι η αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων έχει ήδη αποδώσει 300 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Ο Π. Καμμένος απάντησε και στην σκληρή κριτική που δέχτηκε για την επίσκεψη στο Καστελόριζο. Ο Π. Καμμένος ενημέρωσε ότι ο ίδιος παρακάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη οι βουλευτές της Ν.Δ. που είναι μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών κι Άμυνας της Βουλής να συμμετέχουν στην επίσκεψη με τον πρόεδρο της Ν.Δ. να δεσμεύεται ότι αν η επίσκεψη δεν ήταν επίσημη, οι βουλευτές της Ν.Δ. θα συμμετείχαν, όμως την προηγούμενη μέρα της επίσκεψης ενημερώθηκε από τον Γ. Κουμουτσάκο ότι αυτό δεν θα συμβεί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)