to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:41 | 17.09.2015

Πολιτική

Π. Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα

«Οι ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ και εγώ με τον Αλέξη Τσίπρα κάναμε πράξη την εθνική συμφιλίωση, σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς με το έντιμο κομμάτι της Κεντροδεξιάς, που δεν περιλαμβάνεται στις λίστες Λαγκάρντ, στους πελάτες του Χριστοφοράκου, στη Siemens και στις δικογραφίες των εξοπλιστικών»


Η συνέντευξη του προέδρου των ΑΝΕΛ στην εφημερίδα «Έθνος» και την Ε. Κομίνη:

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει εκ νέου τη θέση να συγκυβερνήσει μαζί σας. Εσείς προτίθεστε να εργαστείτε για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου;

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ και εγώ με τον Αλέξη Τσίπρα κάναμε πράξη την εθνική συμφιλίωση, σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς με το έντιμο κομμάτι της Κεντροδεξιάς, που δεν περιλαμβάνεται στις λίστες Λαγκάρντ, στους πελάτες του Χριστοφοράκου, στη Siemens και στις δικογραφίες των εξοπλιστικών. Αν ο ελληνικός λαός δώσει την εντολή, θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, τηρώντας ως πατριωτικό κίνημα τις θέσεις μας για τα εθνικά θέματα, τη διασφάλιση των παραδοσιακών σχέσεων της Ορθοδοξίας με τον Ελληνισμό, αλλά παράλληλα και τα ανοίγματα προς την ιδιωτική οικονομία. Θεωρώ ότι n τρίτη συμφωνία είναι ουσιαστικά η έξοδος από τα μνημόνια.

Θα ψηφίσετε τους εφαρμοστικούς νόμους;

Είμαστε το μόνο κόμμα που δεν είχε καμία απώλεια από την ψήφιση της συμφωνίας. Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα ήταν συμπαγής - σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα που είχαν τεράστιες απώλειες - γιατί η συμφωνία σημαίνει έξοδος από το αγγλικό δίκαιο, ρύθμιση του χρέους, τακτοποίηση των «κόκκινων» δανείων και ένα μεγάλο πακέτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη και όχι τη λιτότητα.

Τι σας ενώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Αποτελούμε, ανεξάρτητα από πολιτικές ιδεολογίες, το κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που δεν εκβιαζόμαστε, που δεν μας κρατούν με τη «γίδα στην πλάτη», που δεν έχουμε συνδιαλλαγές με δημόσιο χρήμα, που δεν μας περιέχουν οι δικογραφίες οι οποίες «φιλοξενούν» τα άλλα κόμματα, που έχουμε όραμα την ενότητα του ελληνικού λαού.

Ο κ. Τσίπρας λέει ότι εκβιάστηκε για να κάνει τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας. Πιστεύετε ότι μπορούν να αλλάξουν τα μέτρα του μνημονίου;

Έζησα τον εκβιασμό, την τελευταία εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Ήταν εάν η χώρα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μετατραπεί σε «αποθήκη προσφύγων», τους οποίους δεν ήθελαν να φιλοξενήσουν οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Μπορούν να αλλάξουν τα μέτρα της σύμβασης. Για παράδειγμα, είναι πολύ λογικό να αντιληφθούν οι εταίροι μας ότι με φορολογία 29% στις επιχειρήσεις καμιά δεν μπορεί να μείνει στην Ελλάδα, όταν στη Βουλγαρία, στα Σκόπια, στην Αλβανία, στην Τουρκία κινείται περίπου στο 10%. Με χαμηλότερη φορολογία θα είναι μεγαλύτερα τα φορολογικά έσοδα. Η μετατροπή των νησιών και της παραμεθορίου σε φορολογικούς παραδείσους θα αυξήσει τα έσοδα. Μην ξεχνάμε πως, όταν αυξήθηκε ο φόρος πετρελαίου θέρμανσης, μειώθηκαν τα έσοδα.

Πιστεύετε ότι θα έχουμε αξιόπιστη και ισχυρή κυβέρνηση τη Δευτέρα; Αντέχει η Ελλάδα άλλες εκλογές;

Θα το αποδείξει ο ελληνικός λαός την Κυριακή. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορούμε να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα και μια τετραετία με πολιτική ομαλότητα, με εθνική ομοψυχία.

Αν ο κ. Τσίπρας προσκαλέσει για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, εσείς θα συμμετάσχετε στο κυβερνητικό σχήμα;

Δεν θα χρειαστεί. Η συνταγματική πρόβλεψη για το «μπόνους» των 50 εδρών σε συνδυασμό με την είσοδο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Βουλή θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία. Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ δεν μπορώ να καθίσω στα ίδια έδρανα με τον κ. Βενιζέλο, όπως δεν μπορώ με τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Βορίδη και τον κ. Πλεύρη. Για το Ποτάμι, θα περίμενα από τον Σταύρο Θεοδωράκη να κάνει μια σαφή δήλωση για τις θέσεις του στα εθνικά θέματα και στα θέματα της Εκκλησίας. Δεν το έχει κάνει ακόμη.

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη έχετε πει ότι «έπαιζε παιχνίδια» και ότι λειτουργούσε για λογαριασμό κάποιων. Μπορείτε να το εξηγήσετε; Υπάρχουν στοιχεία;

Αυτό που έχω πει για τον Γιάνη Βαρουφάκη είναι ότι γνώριζε πριν από εμάς το σχέδιο Σόιμπλε και ως εξειδικευμένος στις αγορές και, όπως ο ίδιος δήλωσε στην κατάθεσή του εναντίον μου - στη δίκη με τον Αντρίκο Παπανδρέου - στα ειδικά προϊόντα, όπως στα CDS. Αυτό που είπα είναι ότι εκείνοι που είχαν να κερδίσουν από την πτώση της Ελλάδας ήταν n Γερμανία, για να αποφύγει το κύμα των προσφύγων, οι αντίπαλοι της Ελλάδας και κάποια funds που μπορεί να έχουν ποντάρει στην πτώχευση της χώρας.

Πώς σχολιάζετε τις εξελίξεις με τη λίστα Φαλτσιανί; Καθημερινά έχουμε και μια νέα εξέλιξη.

Πρώτα απ' όλα, πρέπει να αποκαλυφθούν τα πολιτικά πρόσωπα που κρύβονται πίσω από δωροδοκίες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται νόμιμα και παράνομα χρήματα. Από τα παράνομα χρήματα θα πρέπει να απαιτήσουμε την είσπραξη των φόρων, όπως έκαναν και άλλες χώρες. Από τα νόμιμα χρήματα θα πρέπει να επιδιώξουμε τον επαναπατρισμό τους. Αλλά για τους πολιτικούς οι οποίοι δωροδοκήθηκαν και διακίνησαν μαύρο χρήμα και μάλιστα δημόσιο χρήμα θα πρέπει να περιμένουμε την απόδοση ποινικών ευθυνών και κατάσχεση των περιουσιών τους.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)