to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:54 | 08.02.2019

Πολιτική

Π. Καμμένος: ΝΔ και κυβέρνηση είστε σε κοινή γραμμή στη σύνθετη ονομασία και την πορεία για το Μακεδονικό

Μετά την ομιλία μου και την κατάθεση της διαγραφής του βουλευτή Παπαχριστόπουλου, αποφασίστηκε αυτό που δεν κατάφερε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, οι ΑΝΕΛ να μην έχουν το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής στις επιτροπές, το δικαίωμα να υπάρχουν ως ΚΟ, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήννων Π.Καμμένος


Ψυχρό εκτελεστή" χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, καθώς όπως ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του στην Ολομέλεια για το "Πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ", "σήμερα μετά την ομιλία μου και την κατάθεση της διαγραφής του βουλευτή Παπαχριστόπουλου, με απόφαση του προέδρου της Βουλής και ερώτημα που έκανε μη σεβόμενος τη γνωμάτευση της επιστημονικής επιτροπής αποφασίστηκε οι ΑΝΕΛ να μην έχουμε το δικαίωμα να υπάρχουμε ως ΚΟ".

Ο κ. Καμμένος, απευθυνόμενος, στον πρωθυπουργό είπε ότι "προφανώς η δική μας εκτέλεση για σας δεν σημαίνει τίποτα, η εκτέλεση όμως της Μακεδονίας σημαίνει πάρα πολλά και η εκτέλεση της Μακεδονίας που δεν περιέχετο στην προγραμματική μας συμφωνία για εμάς μετράει ακόμα περισσότερο και δεν σας απειλώ".

"Σας λέω ότι τουλάχιστον θα έπρεπε να σέβεστε αρχές και ιδέες, από την στιγμή που δεν σέβεστε ανθρώπινες σχέσεις" είπε στον κ. Τσίπρα ο κ. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για σχεδιασμό που ξεκίνησε από το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ενώ είπε ότι η "αποστασία με μεταγραφές βουλευτών" προαναγγέλθηκε "για πρώτη φορά στη δημοκρατική Ευρώπη" με πρωτοσέλιδα της "ΕφΣυν" και της "Αυγής".

Ο κ. Καμμένος σχολιάζοντας την "ικανοποίηση της ΝΔ" από την εξέλιξη αυτή, είπε η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση είναι πλέον "στην ίδια γραμμή" σε ότι αφορά στο όνομα της "Μακεδονίας", ενώ πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός "πήγε το κεφάλι μου βόλτα στον Ερντογάν", καθώς τουρκικές εφημερίδες σχολίαζαν ότι "επιτέλους έφυγε από τη μέση το πρόβλημα".

"Το επόμενο ταξίδι με το κεφάλι των ΑΝΕΛ ίσως είναι στην κ. Μέρκελ και στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, ελπίζω να μην υπάρχει και τρίτο και δούμε καμία φωτογραφία στο Νταβός όπως έβγαλε ο κ. Ζάεφ με τον κ. Σόρος" πρόσθεσε.

Τόνισε ότι δεν εκβίασε ούτε και εκβιάστηκε από κανένα, και επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός διαπράττει έγκλημα που οι ΑΝΕΛ δεν θα ξεχάσουν.

Σημείωσε ότι εκείνοι που επιβαρύνονται περισσότερο από όλους είναι οι συνεργάτες της ΚΟ των ΑΝΕΛ που "πίστεψαν στον πρωθυπουργό ο οποίος τους στέλνει στην ανεργία και ταυτόχρονα τους απογοήτευσε".

Ο Π. Καμμένος υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα δέχονταν αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, πρόσθεσε ότι ουδέποτε ενόχλησε τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από την ΚΟ όπως οι κκ Γ. Λαζαρίδης και Δ. Καμμένος, σεβόμενος απόλυτα την επιλογή τους, σημείωσε, όμως, ότι "δεν αποδέχομαι εκείνους που με λαϊκή εντολή διαφορετική από αυτή που πήραν μεταπηδούν στην κυβερνητική πλειοψηφία και ανταλλάσσουν την ψήφο τους με την υπουργική καρέκλα".

"Βουλευτές που έγιναν υπουργοί και πολίτες που έγιναν υπουργοί με τη στήριξη των ΑΝΕΛ. Με το καταστατικό ξεκάθαρο στο θέμα της Μακεδονίας γίνονται βορά της συναλλαγής και μάλιστα όχι μόνο οι εκλεγμένοι βουλευτές, αλλά ακόμα και ο αναπληρωτής βουλευτής της έδρας της Β' Αθηνών ο οποίος σήμερα το βράδυ μετά την έντιμη παραίτηση Παπαχριστόπουλου θα έπρεπε να περάσει στους ΑΝΕΛ, εξαγοράζεται από εσάς με υπουργική καρέκλα για να πετύχετε το 151" είπε, κάνοντας λόγο "για πλήρη ανατροπή και του συντάγματος και της ηθικής".

Ο κ. Καμμένος είπε ότι ο ίδιος δεν έχει χτίσει γέφυρες με διαπλοκή, και ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν "βρώμικη αντιπολίτευση".

Ανέφερε ότι με τη διαπλοκή συγκρούεται επί 25 χρόνια και μαζί της δεν τα βρήκε ούτε θα τα βρει, ενώ πρόσθεσε ότι "χαρίζει και την αστυνομική φρουρά (σ.σ που δικαιούται ως πρόεδρος ΚΟ)" στον πρωθυπουργό, καθώς "ασφάλειά μου είναι η ασφάλεια της αλήθειας του ελληνικού λαού".

"Από εκεί και πέρα ο καθένας παίρνει τα ρίσκα του. Κι αν κάτι γίνει, όλοι θα ξέρουν το πως έγινε" πρόσθεσε.

Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί και από βουλευτής.

Μίλησε για θέατρο του παραλόγου που διαδραματίζεται τώρα, το οποίο, όπως είπε, εξήγησε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τη στάση του το 1995 μετά τη Σύνοδο των Καννών όταν και μίλησε για το Διευθυντήριο των Βρυξελλών στις πιέσεις του οποίου αντιστάθηκε και αρνήθηκε να παραδώσει τον όρο "Μακεδονία".

Υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε κριτική στους ΑΝΕΛ για το ΝΑΤΟ και τώρα, όπως ανέφερε, ουσιαστικά υπογράφει εν λευκώ τη μεταφορά της βάσης από το Ιντσιρλίκ στα Σκόπια και μάλιστα "χωρίς να υπάρχει καν πρόβλεψη αν αυτό μπορεί να είναι και τα πυρηνικά που έχει δεχθεί η Ρουμανία".

Είπε ότι αυτή τη στιγμή πιο ικανοποιημένη για τη συμφωνία που ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ηγεσία της ΝΔ γιατί θεωρεί ότι η "καυτή πατάτα" έφυγε από τα χέρια της.

Ο Π. Καμμένος είπε ότι διαμορφώθηκαν άδικες συνθήκες για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα και απευθυνόμενος εκ νέου στον πρωθυπουργό του είπε ότι "έχετε την υποχρέωση να προχωρήσετε σε αυτά που συμφωνήσαμε, καθώς η διαπλοκή ζει γιατί εκείνοι που έχουν παραβεί τον όρκο τους παραμένουν στις θέσεις τους, γιατί κάποιοι συνδιαλέγονται".

Συμπεριέλαβε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στο οποίο δεν προχώρησε ο πρωθυπουργός, στο περιθώριο εύρεσης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ αριστερών και προοδευτικών συμμαχιών, ενώ αντ' αυτού ο πρωθυπουργός "μετέγραψε τους πιο σκληρούς δεξιούς".

"Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι προδώσατε την εμπιστοσύνη μας και τα νέα παιδιά που κάποια στιγμή πανηγύρισαν μαζί σας. Κρίμα κ. πρωθυπουργέ" κατέληξε στην ομιλία του ο Π. Καμμένος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)