to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Π. Καμμένος: Η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα έξω από την επιτήρηση των Μνημονίων

«Το τρένο έμεινε στις ράγες, η χώρα έχει μπει πλέον σε μια ομαλή πορεία» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος σε συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ τονίζοντας ότι η συγκρότηση κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν καθοριστική για την διαμόρφωση σε περίοδο κρίσης κλίματος εθνικής συνεννόησης. Παράλληλα δήλωσε ότι το κόμμα του βρίσκεται σε συνομιλίες με στελέχη που έχουν εγκλωβιστεί στη ΝΔ που κυριαρχείται από «νεοφασίστες» και θα εξεταστεί αν οι διεργασίες αυτές φέρουν προγραμματικές συγκλίσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει χώρος συνεργασίας των ανθρώπων αυτών με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Ο Π. Καμμένος τόνισε πως «η εντολή που πήραμε να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε στις 21 Αυγούστου στο να βγει η χώρα από την επιτήρηση των μνημονίων και να ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία». Επιπλέον, «καταφέραμε», είπε, «να σπάσουμε τη διαφθορά της μεταπολίτευσης» αναφερόμενος σε υποθέσεις πολιτικών, εκδοτών και εμπορίας όπλων που έφτασαν στη δικαιοσύνη.

«Ο δεύτερος σταθμός με το πέρας της τετραετίας είναι η ανάπτυξη της οικονομίας, η προστασία των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων, ισχυρή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» σημείωσε ο Π.Καμμένος επισημαίνοντας ότι μέσω της κυβερνητικής συνεργασίας έγινε εφικτή η προστασία των περιουσιών των Ελλήνων και η μείωση της ανεργίας με γοργούς ρυθμούς.

Ο Πάνος Καμμένος μίλησε, ακόμη, για την παρουσία των ΗΠΑ και συγκεκριμένα του υπουργού Εμπορίου στην 83η ΔΕΘ, παρουσία που θα αποφέρει, όπως είπε, συνεργασίες αμερικάνικων επιχειρήσεων με ελληνικές.

Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση έδωσε ανταλλάγματα για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών ο κ. Καμμένος απάντησε ότι από την πρώτη στιγμή η διαδικασία βασίστηκε στο Διεθνές δίκαιο, τις συμφωνίες που υπάρχουν μεταξύ χωρών του ΝΑΤΟ, τις διεθνείς συμβάσεις και το ευρωπαϊκό δίκαιο. «Η επιστροφή έγινε χωρίς ανταλλάγματα» ξεκαθάρισε επισημαίνοντας την ομόφωνη στήριξη της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Παράλληλα εξέφρασε την στάση του Υπουργείου για διατήρηση καλών σχέσεων με την Τουρκία χωρίς να «παραχωρηθεί ούτε ένα χιλιοστό εθνικής κυριαρχίας». «Είμαστε έτοιμοι για όλα μα περισσότερο για την ειρήνη» πρόσθεσε.

Για το ζήτημα της παραχώρησης στον ΠΑΟΚ περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου της Τούμπας που ανήκει στο ΥΠΕΘΑ, ο Π. Καμμένος σημείωσε ότι τα 21 στρέμματα δεν είχαν κάποια διαφορετική χρήση και πως το ταμείο του ΥΠΕΘΑ θα λαμβάνει 5% επί της αντικειμενικής αξίας ως μηνιαίο έσοδο για τη χρήση του. Το υπουργείο θα βοηθήσει να γίνει γρήγορα η παραχώρηση, πρόσθεσε ενώ εξέφρασε την πρόθεσή του να γίνουν συζητήσεις για χώρους, που δεν χρησιμοποιούνται από τον στρατό, για κατασκευή γηπέδων και από άλλες ομάδες.

Σχετικά με το ποιους θα στηρίξουν στις δημοτικές εκλογές οι ΑΝΕΛ, ο Π. Καμμένος απάντησε ότι αυτό δεν έχει συζητηθεί, ωστόσο εκφράζοντας την απόσταση που έχει το κόμμα του με τις απόψεις του Γ. Μπουτάρη δήλωσε ότι η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα δήμαρχο που να υλοποιεί το όραμα της πόλης. Μίλησε γα στενές σχέσεις με τον Απ. Τζιτζικώστα και την Β. Πατουλίδου δηλώνοντας «πως αν θα ζητήσει λαϊκή εντολή εμείς εδώ είμαστε».

Επιτέθηκε για ακόμη μια φορά στον Κ. Μητσοτάκη για το Μακεδονικό τονίζοντας ότι «έκανε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για να τη ρίξουμε εμείς». «Αν πέσει η κυβέρνηση τι θα κάνει με τη συμφωνία;» διερωτήθηκε αφήνοντας αιχμές εναντίον του για μη ξεκάθαρη στάση στο ζήτημα αυτό.

Αναφέρθηκε επιπλέον στην αποστασιοποίηση στελεχών της ΝΔ από το κόμμα οι οποίοι παραμένουν πιστοί, όπως και ο ίδιος, στον καραμανλισμό και δεν ακολουθούν το νεοφασιστικό μοντέλο που επικρατεί. «Με τις δυνάμεις που μένουν εγκλωβισμένες στη ΝΔ συνομιλούμε και υπάρχει χώρος συνεργασίας με την Αριστερά και την Κεντροαριστερά».

Επανέλαβε την διαφωνία του με την «παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας» και τη συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο τόνισε ότι θα γίνουν όλες οι προσπάθειες συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας ότι οι όποιες εξελίξεις αν υπάρξουν σχετικά με το πότε θα έρθει η συμφωνία στην Βουλή θα γίνουν μετά τον Μάιο του 2019.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν έρθει στην Βουλή η συμφωνία οι ΑΝΕΛ δεν έχουν λαϊκή εντολή να την ψηφίσουν και να παραμείνουν στην κυβέρνηση, παρ`όλα αυτά στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με το ΣΥΡΙΖΑ θα ζητηθεί η διενέργεια δημοψηφίσματος ή η προσφυγή στην κάλπη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)